Въпроси за скорости на КР

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Black-White
Автомобил:
Двигател:

Въпроси за скорости на КР

Мнениеот Black-White » Нед 22 май 2011 19:56

Колеги счупих си скоростите на събора тези дни,и сега съм пред дилема какви скорости да взема.Знам,че от дизела са по-къси и колата уж трябва да се развърта по-бързо,няколко момчета също ме съветват да си взема от дизел,но искам още няколко мнения дали да са дизелови или от 1,8 моно(като на стария ми мотор и те са доста дълги).Ще съм ви благодарен ако дадете и Вие някой друг съвет.
Искам да помоля някой ако може да ми обясни за тези предварителни числа,кое какво значи,като е по малко какво е,като е по-голямо числото какво е,че със скорости до сега не съм се занимавал и идея си нямам.Ето тук има и някаква схема с кодове на скорости и техните числа.Мерси предварително(може и на лично).
Поздрави

ILIO
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпроси за скорости на КР

Мнениеот ILIO » Нед 22 май 2011 20:22

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 23 май 2011 11:07

Според мен е точно обратното.Дизела е с по-дълъг деференциал, защото един познат си сложи на Голф 2 1.6ТД кутия от 1.8 моно и Голфа правеше доста силни стартове, но нямаше макс. скорост, но в крайна сметка я счупи тая кутия :D

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 23 май 2011 11:13

За да си решиш дилемата трябва да знаеш какво точно търсиш, колегата над мен горе-долу ти е обяснил. Искаш добро доускорение и хубава динамика - вземаш къса, искаш топ-спийд и малко икономийка - дълги скорости и така.

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Пон 23 май 2011 13:02

искаш стриит скорости... редиш ;).Изпотроших бая скорости докато разбрах че си требва к'вото си иска,слагаи една дълга първа 3.4,то на повечето са такива и после 2-ра 3-та и 4-та на 2У-то са перфектни.Диф-а го подсили само с болтове за секи случай да се неразфърчат некой път планети сателити да напуснат орбита mhihi ... и ако патуваш и извън града често слагай една 5-та 0.8 па може и по-малка ако си намериш и си праскаш извън градско с 120-130км с 3000об. и малко отгоре аиде да не ме критикуват некои :wink: .Аз карам с такава кутия от 4-5 месеца и съм много доволен,за сега даржи обаче само от едно няма оттърване,почнешли да я напъваш провиват скорости яко.Давам по 100лв за масло и си е се тая просто тия нашите скорости са си е такива,първо почват да вият при стартове само като я напъваш,а после и като караш нормално и намаляш на скорост с мотора и после следва най-често поне при мен... 2 скорости липсват :Mr Green Fun обикновенно муфата на 1-ва и 2-ра си подава оставката.
Поздрави.

Потребителски аватар
Black-White
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Black-White » Пон 23 май 2011 16:37

Какво ще кажете за скорости от голф 1 ДХ (112к.с.),че ме казаха,че били добри за КР-а ?

Потребителски аватар
indjov_GTI
Автомобил: E30
Двигател: M20B20 1990g

Мнениеот indjov_GTI » Пон 23 май 2011 21:22

Black-White написа:Какво ще кажете за скорости от голф 1 ДХ (112к.с.),че ме казаха,че били добри за КР-а ?

4K ли колега?...това са най-добрите скорости(за мен поне)само подсилваш дифа,слагаш една 5-та 0.75 и си кефиш на пистарка mhihi (от1-ва до 4-та през 5метра се сменят) ...
и само хубави масло...без такива "тя ше кара и с ЕП90" :beer

Върни се в “Силов тунинг”