Смяна на Двигател Помощ !!!
- GoLfF GTi
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на Двигател Помощ !!!
Здравеите колеги моето возило е голф 3 1.4 моно но отдавна ми се гледа слабичко и реших да го подобра малко на 2.0 ГТИ 16 В някои ако знае осфен двигателят и инсталацията какво още иска да се смени и колко пари ще излезе Благодаря Предварително

- brabus
- R-циклопедист на VW

- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Re: Смяна на Двигател Помощ !!!
Колега, има доста изписани теми по този въпрос. Нито си първия, нито последния, който го задава.
Като цяло послушай съвета ми.
Продай си колата и си купи ABF, но цял, готов от завода Голф.
Да, ще намериш мотор за около 600 лв, но се започва неща като инсталация, радиатори, скорости, конзоли на педали (той е с помпа на съединителя), спирачки (задължително), окачване (задължително) и т.н. И най-накрая разправията с КАТ и други тем подобни институции.
Като цяло послушай съвета ми.
Продай си колата и си купи ABF, но цял, готов от завода Голф.
Да, ще намериш мотор за около 600 лв, но се започва неща като инсталация, радиатори, скорости, конзоли на педали (той е с помпа на съединителя), спирачки (задължително), окачване (задължително) и т.н. И най-накрая разправията с КАТ и други тем подобни институции.
Колега послушай Брабуса, казвам го от личен опит! И аз имам 1,4 и като отидох в сервиз при майстор, който се занимава само с това, ми каза същото. Офертата колата да върви както трябва е 1745 лева!
Като се почне от по-горното което каза колегата!
Ще трябва и по-голями джанти и гуми! Което си е пак пари!
После минаваш на тест дали всичко е в ред, и ако имаш късмет ще караш, ако не се почва даване на пари!
Така че продай колата и вземи по-мощна!
Но и да размислиш ще ти стискам палци!
Като се почне от по-горното което каза колегата!
Ще трябва и по-голями джанти и гуми! Което си е пак пари!
После минаваш на тест дали всичко е в ред, и ако имаш късмет ще караш, ако не се почва даване на пари!
Така че продай колата и вземи по-мощна!
Но и да размислиш ще ти стискам палци!
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Само да вметна:
Не е само да го купиш и пляснеш,ами ако гори масло и е с кофти компресия?....кой знае какво ще ти продадат,трябва да се разглоби мотора и да се сменят сегменти,да се обслужи главата,да се огледат лагери,биелни основни....и тогава слагаш,иначе правиш нещо със съмнителен изход.
Не е само да го купиш и пляснеш,ами ако гори масло и е с кофти компресия?....кой знае какво ще ти продадат,трябва да се разглоби мотора и да се сменят сегменти,да се обслужи главата,да се огледат лагери,биелни основни....и тогава слагаш,иначе правиш нещо със съмнителен изход.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Прецени сам дали можеш да се оправиш,дали ще ти стигнат нервите.Както гласи правилото:
Кеф цена няма.
По добре ще е да си вземеш готова кола,но ако седнеш сам да си я сглобяваш по твой собствен вкус,то ти оставяш вътре в нея нещо от себе си,нещо което няма да има готовата кола.Според мен там е истината,но това само ако прецениш че можеш сам да изиграеш хорото.Всеки който се е захванал с подобно нещо може да ти каже какви мъки,нерви и яко трошене на пари е
но после като седнеш зад волана и си изпипал всичко както трябва,е тогава момента е както по време на се.с и оргазма е по добър
С една дума колата е като жената,яко трошене на пари,само за разлика от жената тя не мрънка и не прави скандали постояно и ръмжи само катоя настъпиш по педала 
Кеф цена няма.
По добре ще е да си вземеш готова кола,но ако седнеш сам да си я сглобяваш по твой собствен вкус,то ти оставяш вътре в нея нещо от себе си,нещо което няма да има готовата кола.Според мен там е истината,но това само ако прецениш че можеш сам да изиграеш хорото.Всеки който се е захванал с подобно нещо може да ти каже какви мъки,нерви и яко трошене на пари е
но после като седнеш зад волана и си изпипал всичко както трябва,е тогава момента е както по време на се.с и оргазма е по добър
С една дума колата е като жената,яко трошене на пари,само за разлика от жената тя не мрънка и не прави скандали постояно и ръмжи само катоя настъпиш по педала 
- GTI 16V ABF
- Автомобил: VW Corrado
- Двигател: 2.8 VR6 - AAA
Колегите ти обясниха на кратко и аз ти казвам колега че за да стане всичко както трябва са ти нужни около 2к доста нерви много търпение и мерак,ако не си приготвил дълбок джоп нищо не става
но и аз съм за това да си събереш някоя парица и да си намериш един читав голф 3 АБФ 

- Black-White
- Автомобил:
- Двигател:
Значи айде и аз да се включа,преди около 7-8 месеца и аз си качих КР в моя голф,от личен опит ще ти кажа,че трябва да си приготвил много пари(както казаха и колегите около 1500-2000),трябва да го отвориш тоя мАтор да го прегледаш да смениш каквото има да си го обслужиш и тогава да го качваш,играчка си е,но пък и както каза колегата "enigma79" по-голям кеф от това няма,да го чуеш как мърка след всичкия положен труд супер е.Моя съвет е,че ако има кой да ти помогне да даде едно рамо си го качвай в твоя голф и си се наслаждавай,но ако ще го прави майстор се губи тръпката и по-добре си вземи готов.Успех
Поздрави
Поздрави
- duff
- Автомобил: Seat Cordoba Coupe
- Двигател: AEE
Black-White написа:Значи айде и аз да се включа,преди около 7-8 месеца и аз си качих КР в моя голф,от личен опит ще ти кажа,че трябва да си приготвил много пари(както казаха и колегите около 1500-2000),трябва да го отвориш тоя мАтор да го прегледаш да смениш каквото има да си го обслужиш и тогава да го качваш,играчка си е,но пък и както каза колегата "enigma79" по-голям кеф от това няма,да го чуеш как мърка след всичкия положен труд супер е.Моя съвет е,че ако има кой да ти помогне да даде едно рамо си го качвай в твоя голф и си се наслаждавай,но ако ще го прави майстор се губи тръпката и по-добре си вземи готов.Успех
Поздрави
съгласен съм с колегата.... дайте шанс на момчето...... обяснете му кое е по добро например вмсето АБФ нека се насочи към КР колата пак ще върви доста и ще има на къде да пипа и няма да се налага да преправя.... но пари ще ти трябват доста.... аз където минах на дискове отзад ми излезе доста парички и доста нерви (най - вече нерви)..... но ако си решил твърдо успех
П.П замисли се за Кр-а
- mario_lud.
- Автомобил:
- Двигател:
Ако колегата реши вторият вариант за читав абф може да види моя във гаража за 2500 ще си стиснем рацете
Много колеги които са от сф могат да кажат какъф е абфа и сега самоче е още мн по нисак и е със дълбоко рекаро