Спирачки от Е36 на Голф МК3
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Спирачки от Е36 на Голф МК3
Някой правил ли е интервенцията и какви са особеностите ? Благодаря предварително 

- prokopoff
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Спирачки от Е36 на Голф МК3
Какво печелиш, за да си заслужава занимавката по присаждането
Е36-284мм диск/54мм бутало на апарата
Голф3 ГТИ-280мм/54мм
Голф3 Юби-288/54
Освен ако не си решил да ползваш спирачки от Е36 М3/М3 ево
Е36-284мм диск/54мм бутало на апарата
Голф3 ГТИ-280мм/54мм
Голф3 Юби-288/54
Освен ако не си решил да ползваш спирачки от Е36 М3/М3 ево
- GTI 16V ABF
- Автомобил: VW Corrado
- Двигател: 2.8 VR6 - AAA
Къв е найстина смисала да се заиграваш да слагаш 284мм от бмв като можеш да сложиш 288мм от 3-ка дето колегата над мен е описал Юбилейка 

- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Разбирам ви напълно и съм съгласен с вас , но схемата е следната : мой приятел си сложи къстъм спирачки и му останаха старите неща . Разполагам с дискове , нови накладки , апарати и чаркалъци разни, като всичко това ми е подарък . Остана да направим преходник за БМВ апаратите към моя шенкел , да разпробием дисковете на 4х100 , 15-ки джанти ... Сигурно забравям нещо , но именно затова се съветвам с вас
П.С. И за М3 има останали части , но там е друга бира

П.С. И за М3 има останали части , но там е друга бира

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Сирачни апарти от Golf 3 GTI вървят по 60лв комплекта с съпортите от колеги от форума.
Дискове Brembo 280mm 4*100 - 160-180лв
Едни хубави накладки 60-70лв
Цялата галимация с хубави части излиза ~300лв. Дали си струва да си ги спестиш и да караш с преправяни истории по спирачките поне за мен - ТВЪРДО НЕ!!!
Дискове Brembo 280mm 4*100 - 160-180лв
Едни хубави накладки 60-70лв
Цялата галимация с хубави части излиза ~300лв. Дали си струва да си ги спестиш и да караш с преправяни истории по спирачките поне за мен - ТВЪРДО НЕ!!!
Последна промяна от radi_nrj на Чет 25 авг 2011 13:23, променено общо 1 път.
Абе не знам какви мм на дисковете мерите, но имаме БМВ 318Д Е46. Не знам с какви дискове е, но 100% не са по-големи от на S3-ка примерно. БМВ-то спира като за последно... в пъти по-добре от всяко ВАГ, което съм виждал/карал и тн... Може друго да нямат, ама поне спирачки имат дараците...
Някой, ако може да разясни защо се получава така?

Някой, ако може да разясни защо се получава така?
- baivan
- Автомобил: Vento
- Двигател: 1.8T
Защото спирачките на един автомобил далеч не са само дискове,накладки и апарати. Роля и то важна при спирането играят и спирачна помпа, серво, спирачна течност, гуми, тегло на автомобила, абс-и разни, пътната настилка и не на последно място дали всичко по спирачната система е наред. Друг е въпроса, че за усещането за спиране може да те подлъгват и по-чувствителен педал, окачване... направи тест 100-0км/ч на бмв-то и на С3-ката за да видиш в действителност каква е разликата в спирането м/у двете.
А към автора на темата - ако преходниците ще ги прави някой, който наистина знае какво прави и го е правил и преди, може и да опиташ(с цел да спестиш пари) и после ги наблюдавай докато не се увериш, че всичко е наред, ако ли не по-добре не се занимавай, а си "ъпгрейдни" спирачките с такива от Голф 3 280 или 288мм.
А към автора на темата - ако преходниците ще ги прави някой, който наистина знае какво прави и го е правил и преди, може и да опиташ(с цел да спестиш пари) и после ги наблюдавай докато не се увериш, че всичко е наред, ако ли не по-добре не се занимавай, а си "ъпгрейдни" спирачките с такива от Голф 3 280 или 288мм.
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А към автора на темата - ако преходниците ще ги прави някой, който наистина знае какво прави и го е правил и преди
Сигурна е работата
Безброй хора слагат преходници и 'преправяни' истории , когато минават на 'нестандартни' къстъм спирачки , смятам че нямат проблеми
Сигурна е работата

[/quote]radi_nrj написа:Цялата галимация с хубави части излиза ~300лв. Дали си струва да си ги спестиш и да караш с преправяни истории по спирачките поне за мен - ТВЪРДО НЕ!!!
Безброй хора слагат преходници и 'преправяни' истории , когато минават на 'нестандартни' къстъм спирачки , смятам че нямат проблеми

- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да бутна малко темата - скоро ще се наложи да режа планките на лазер .Насочил съм се към стомана 304 - инокс , главно поради масовостта и и добрите и якостни характеристики , но ако ми попадне става и тип 316 , в който има молибден и издържа на корозия в хлоридна среда / солта зимно време / . Дебелина - минимум 3.0 мм . Какъв друг материал мога да ползвам и с каква дебелина според вас ?
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
към автора на темата, дай малко повече инфо, така зададен въпроса ми звучи като "искам да си сложа турбо на голфа"
дай инфо за твоята кола, както и за донора
П.П Имай на предвид, че бмв дисковете са с различно ЕТ
П.П1 Масовите БМВ-та са с 286мм дискове
дай инфо за твоята кола, както и за донора
П.П Имай на предвид, че бмв дисковете са с различно ЕТ
П.П1 Масовите БМВ-та са с 286мм дискове
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Донора е Е36 328 , ще ползвам задните му дискове , които са на 280 мм мисля . Моята е 1.4 АБД с 239мм диск . И все пак въпроса ми откъм материала си остава , защото нямам бърза работа и искам да си ми е мирна главата 

-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Според мен не си струва играчката 

golfmk1 написа:Според мен не си струва играчката
според мен има помпи ате от старата седмица които са 28мм. и стават без преправяне на сервото ми . напълно подходящи за едни 4- бутални апарати от пред и от зад от някаво омряло пшорше боксер . понеже тя е с 2 кръга задния се прави с хидравлична ръчна

идеята е , че има толкова много за ползване от бмв , така че ......
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За помпите е добре 28мм но има и оригинални от транспортер ,които са на 25 и пак са идеални за целта. Обаче галимацията с дискове и апарати от БМВ няма смисъл.
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Aз за предните се колебаех, а ти задни искаш да напасваш за предни- Виждал ли си ги тези задните дискове, те са направени да имат челюсти за ръчната в главината, и меко казано не са подходящи