До колегите с Голф4 / Бора - мотор AGR, след чип тунинг: Мнение и впечатление от чипосването на автомобила, последващи проблеми и разход (гориво). Става дума единствено и само за чип тунинг без никакви други промени по автомобила.
Благодаря.
Голф4 / Бора - AGR (4motion) -> чип тунинг
-
- Автомобил: golf 5
- Двигател: tdi
Re: Голф4 / Бора - AGR (4motion) -> чип тунинг
колега аз съм с 90-ка агр след чипа колата тръгна много добре,но те съветвам за смениш разпръсквачите (0,205)или (0,216 не знам кой точно са удачните за агр)и с чип ще се получи супер
като цяло AGR не е много подходящ за силов тунинг така че няма много смисъл да сменяш каквото и да било, освен ако не си решил да налееш два чувала с банкноти
До преди година карах такава бора със AGR мотор и чип и колата си се държеше много прилично, За изминатите километри ( около 65-70 хил) никакви грижи свързани със чипа, Аз винаги съм бил за софтуерната намеса и изолирането на разни там картерни газове и EGR-и, но това естествено си е мое мнение

- freemax
- Автомобил: Vw Bora 4motion
- Двигател: AGR 1999
Ако преди чипа се сложат по-големи дюзи, това няма ли да доведе до ненужно натоварване/чупене на съединител,турбо и т.н. :). За момента съм склонен единствено към чип, като "най-малкото зло". Очаквах да има повече колеги с АГР чипосани мотори, явно ще почакам още малко за повечко мнения.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Мнения има колкото искаш. Не си търсил. Преди около 3-4г. бащата имаше Октавия 1 AGR със софтуер от BREZEL. Колата си вървеше много добре и нямаше никакви проблеми като по-висок разход,натоварвания на съединител и т.н. Не си струва слагането на по-големи дюзи на този двигател.
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм с същия двигател и съм с 4ип и нямам грам проблеми нито от към турбо нито съединител дори мисля да слагам ве4е и по големи разпръсква4и от 110 коня
-
- Автомобил: golf 5
- Двигател: tdi
ако смениш дюзите (питам те защото и аз ще слагам 0.205um)не трябва ли и нов чип
Карам Октавия 4х4 AGR,вече близо 50 000 км след чипа,като непосредствено преди него е направен пълен основен ремонт и нова турбина и е изолиран EGR-а и нямам абсолютно никакви проблеми по мотора.Скоростната кутия се счупи в следствие на намаляло ниво на маслото и я свалях,съединителя е на 50 000 км sachs и може да изкара някъде още толкова,като колата се кара доста аграрно и доста често е натоварена или тегли нещо.В разхода разлика поне при мен преди/след не съм забелязал.