Здравейте,
Мой приятел е сложил чип на Ауди А4(1,9 ТДИ,131 к.с.) и казва,че му качва мощността с 15-20 к.с.
Може ли някой да ми даде повече информация за положителните и отриателните страни на тия чипове: качват ли разхода,свалят ли го(щото някой съвсем сериозно ми подметна,че разходът пада),прави ли проблеми по двигателя?Аз карам Пасат Б5.5 със същия двигател.Колко би ми струвало да си сложа такъв чип?
Със сигурност Аудито върви малко повечко от Пасата,но все пак,освен чипа, има и разлики в теглото и аеродинамиката на колите.Ще усетя ли разлика,ако сложа и аз един?
Чип на 1.9 TDI ,131 к.с.
- rogy_boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Чип на 1.9 TDI ,131 к.с.
напиши на търсачката на форума BREZEL и чети горенето е според карането ама ако мислиш да натискаш с 210 повече от 2-5 км няма да стане най често гърми турбото ако си го караш до 190 колкото и дават на колата няма да имаш никакви проблеми 

- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
слагай чипа и се радвай на 30кс. повече ,но недей да прекаляваш
пазхода пада (малко) с 200-300гр
на твоята кола доколкото знам не се сменят чипове а само софтуера с кабел
струва около 200лв.
rogy_boy - не бях те срещал тук
да видим кога ще чипосаш моя "рейс"
пазхода пада (малко) с 200-300гр
на твоята кола доколкото знам не се сменят чипове а само софтуера с кабел
струва около 200лв.
rogy_boy - не бях те срещал тук
да видим кога ще чипосаш моя "рейс"
- ilianmilenin
- Автомобил:
- Двигател:
ПРЕДИМСТВА :КОЛАТА ВЪРВИ КАТО ЛУДА,РАЗХОДА Е СЪШИЯ.
НЕДОСТАТЪЦИ:ЧАДИ МАЛКО ПОВЕЧКО,ВЪЗМОЖНА СМЯНА СЛЕД ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ НА СЪЕДИНИТЕЛ,ОСОБЕННО АКО Е ДЕМПФЕРЕН.
КАЗВАМ ГО ОТ ЛИЧЕН ОПИТ НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С МЕН.
НЕДОСТАТЪЦИ:ЧАДИ МАЛКО ПОВЕЧКО,ВЪЗМОЖНА СМЯНА СЛЕД ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ НА СЪЕДИНИТЕЛ,ОСОБЕННО АКО Е ДЕМПФЕРЕН.
КАЗВАМ ГО ОТ ЛИЧЕН ОПИТ НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С МЕН.
- judasss
- Автомобил: neshto nezakonno
- Двигател: 2.9 VR6
- Контакти:
Ми че то има ли помпа дюза без демпферен маховик ?
Иначе да става доста приличен вървежа
Но и разхода се повдига , това с свалянето на разхода като го кротиш може би е по малко 

Иначе да става доста приличен вървежа

- rogy_boy
- Автомобил:
- Двигател:
аз смених съединителя(целия комплект) с ЛУКАС без демпфер за 500лв ( май беше над 300Нм) вече година и половина върви много добре няма никва разлика от този с демпфер а вече ако се наложи сменям само феродо 130лв
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Само с феродов нищо няма да направиш. Притисквателя и той е консуматив.
Негативните страни на чипа са доста - ускорено износване на хардуера. Турбото се кара на ръба на възможностите си, маховик и съединител виждат нещо за което не са смятани в завода.
За икономията дето споменават тунерите - точно на тези мотори го докарват от различни AFR-и (което повечето пъти отива не към икономия, а към по-висок разход). Другото което може да помогне са авансите, но тях никой не ги пипа, щото са много сметки. И като цяло разлика ще видиш само в мощности над 100кс. Надолу читав ремап не би трябвало да пипа нищо и съответно няма как да ти докара по-нисък разход.
Относно икономията - това са ми наблюденията върху това дето масово се практикува. Малко са ходата по света дето съм имал достъп до работата им и ги правят нещата читаво за тези мотори.
Негативните страни на чипа са доста - ускорено износване на хардуера. Турбото се кара на ръба на възможностите си, маховик и съединител виждат нещо за което не са смятани в завода.
За икономията дето споменават тунерите - точно на тези мотори го докарват от различни AFR-и (което повечето пъти отива не към икономия, а към по-висок разход). Другото което може да помогне са авансите, но тях никой не ги пипа, щото са много сметки. И като цяло разлика ще видиш само в мощности над 100кс. Надолу читав ремап не би трябвало да пипа нищо и съответно няма как да ти докара по-нисък разход.
Относно икономията - това са ми наблюденията върху това дето масово се практикува. Малко са ходата по света дето съм имал достъп до работата им и ги правят нещата читаво за тези мотори.
- rabotnika
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: AJM++
Ти ко каза сега че повече от половината мапери са некадърници така ли? Кви са тия глупости че никой не бутал аванса като се вдига налягането си караш на един и същ аванс така ли? Я кажи до работатса на кои световни мапери си се докоснал любопитно ми е просто?
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Едни там
.
Кажи кой от нашите бута авансите тогава. И колко мапери не ги бутат. За PD мотори става дума, за VP всеки се заиграва, но и той не знае какво прави. Не знае, щото в България няма мапер с техника за мерене на налягането в цилиндрите. И на практика бутат аванса ама к'во става не знаят...

Кажи кой от нашите бута авансите тогава. И колко мапери не ги бутат. За PD мотори става дума, за VP всеки се заиграва, но и той не знае какво прави. Не знае, щото в България няма мапер с техника за мерене на налягането в цилиндрите. И на практика бутат аванса ама к'во става не знаят...
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: