Колеги, тъй като реших да ревизирам моторетката на голфчето, искам да питам някои неща:
- ще станат ли легла и клапани от 1.8 на моята глава?
- Ако станат искам и вал от 1.8 да сложа, от кой мотор би било най-добре?
- да приемем, че вече имаме вал и клапани, имам и дюзи от Г60, ще работи ли изобщо колата с заводския комп и всичките тея промени.
- няма ли да е по- лесно да взема напълно оборудвана глава от някое 8клапаново фв и да я набода на мястото на моята, разбира се със съответния комп, идеята ми е маслените и пътищата на водата през блока да съвпадат и изобщо има ли такива взаимнозаменяеми глави...
Друго което ме притеснява, не знам, буталата ми имат ли фрезенк за клапаните и като сложа друг вал и клапани има ли вероятност да удрят, защото доколкото знам с др вал отваря повече клапаните...
1.6 AFT с вал и клапани от 1,8 или направо цяло глава?
- petroffbg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1.6 AFT с вал и клапани от 1,8 или направо цяло глава?
Главата ти е с достатъчно големи клапани,за вал: 

- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
Колега ето ти моята тема има полезно инфо,аз съм с разпределителен вал от 2Е,за клапаните колегата ти е казал преди мен няма смисъл от други тези са досатъчно големи 
viewtopic.php?f=52&t=164308

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Speedy86 написа:Колега ето ти моята тема има полезно инфо,аз съм с разпределителен вал от 2Е,за клапаните колегата ти е казал преди мен няма смисъл от други тези са досатъчно големи
Колега, повярвай, темата ти съм я изчел от- до, идеята ми е има ли разлика между АЕК и АФТ, другото което ме притеснява, какво ще стане ако сложа дюзи от 1.8 Г60, ще може ли компа ми да управлява другите дюзи с новия вал... Предполагам дюзите от Г60 са с по-голям дебит, идеята ми е да не почне да се дави... Ок клапаните няма да ги сменям що, казвате, че разликата е 0.5мм. това ме интересува, а колегате дето пищи за търсачката не е прочел, че явно не става дума само за вал...
- Speedy86
Хмммм за дюзите и аз имам същия въпрос като твоя 

- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Всмукателните клапани са на 38мм можеш да набиеш 40мм но няма смисъл.Двулитровите АБА глави са с 40мм всм клапани. Г60 вала е еднакъв с този на 2Е,ГХ и още нещо беше...абе с няколко приказки на хидравлични повдигачи няма да стигнеш далече в засилването...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stenly написа:Всмукателните клапани са на 38мм можеш да набиеш 40мм но няма смисъл.Двулитровите АБА глави са с 40мм всм клапани. Г60 вала е еднакъв с този на 2Е,ГХ и още нещо беше...абе с няколко приказки на хидравлични повдигачи няма да стигнеш далече в засилването...
И в крайна сметка никой нищо не каза за дюзите...
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Компа ще управлява дюзите но не мислиш ли ,че са големи като кубици за това творение дето го правиш?
- Speedy86
Само се сменят дюзите или се прави нещо допълнително по компа за да ги управява?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако колегата е сигурен, че компа ще ги управлява без проблем, не смятам, че трябва да се сменя нещо по него, въпроса е точно това какво ще се получи в крайна сметка с тия дюзи и няма ли да се върна в 3 клас с тях...
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какво да сменяш по компа ?
Какво представлява дюзата - електромагнитен клапан...
Компютъра подава импулс във вид на напрежение и дюзата се отваря ... и 1000 кубикови дюзи да сложиш файда няма да има ако двигателя не е подготвен.
Какво представлява дюзата - електромагнитен клапан...
Компютъра подава импулс във вид на напрежение и дюзата се отваря ... и 1000 кубикови дюзи да сложиш файда няма да има ако двигателя не е подготвен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И друго си мисля... ако се смени регулатора за налягане и се вдигне налягането на горивото какъв точно ще е ефекта и ще има ли такъв...
- Speedy86
ами като се сложа дюзите от G60 нали са по големи а компа ням ли да пуска пак същото горива като на стоковите аз затова питам дали не трябва да му се правят настройки за по големите дюзи,не съм наясно затова питам?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами колега, според мен нещата седят така, дюзата има по-голям дебит за същото време в сравнение с тези от Г60, /ако бъркам нека някой ме поправи/ което за мен логично означава повече гориво поради простата причина, че сигнала от компа си остава същия като продължителност, но не знам дали това няма да повлияе отрицателно на работата на мотора...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да се похваля, днес се почнахме с голфа и след като свалих главата останах очарован, хонингите на цилиндрите си седят, цилиндрите нямат ръб, а колата по километраж е на близо 300 000, колко са реални само тя си знае. Единственото което не ми хареса бяха клапаните имат някъв сивкав нагар и то доста, но предполагам, че това е от газта, съответно от тук нататък колата няма да има газова уредба ... Главата иначе като цяло ми направи впечетление, че се изми много лесно, а видимо скоро не е отварян мотора, да не кажа никога, защото пък гарнитурата си беше позагнила стабилно...