2е-към абф проект red_fire..лек тунинг-чип+спотрен колектор

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
red_fire
Автомобил:
Двигател:

2е-към абф проект red_fire..лек тунинг-чип+спотрен колектор

Мнениеот red_fire » Съб 03 юли 2010 15:33

здр колеги.
аз съм светльо,или както ме знаят по ник-red_fire.
имам голф4е 3 гти 115 кс с мотор 2е,и много си обичам колата,но се замислям за едно проектче да подменя сърцето с абф-150кс.
като за начало бях решил да е вр6,но понеже несъм глупак и 1 си правя сметките реших че вр6 не е по силите ми,и се замислих за абф-4ето.
разполагам с следните неща: много желание,гараж,1200 лв(засега),и съм намерил едно абф което включва всичко необходимо за трансплантацията.(двигател+инсталация,скорости,механизъм жила до ск.кутия,помпа съединител,еку,колектори-генерация,километраж)мисля че това е достатачно-ако греша ще се радвам някои ЗНАЕЩ да ме допълни.
имам и желанието да направя една хубава тема,стъпка по стъпка.

затова ще помоля колеги, които искат да помогнат,да направим всичко това :heeeavy metal ,да изпием много бира,и направим едих хубав проект. нека се отзовът.
обещавам на всеки които иска да помогне. моето приятелство,да лъсне в темата с снимка,много бира(ако пие),и други далаверки mhihi .

ето го и моя синковец..хаххаа
110520101232.jpg

склонен съм които помогне да сложа новото сърце,да вземе старото.(което хич не е зле)

Последна промяна от red_fire на Вто 11 окт 2011 14:28, променено общо 12 пъти.

red_fire
Автомобил:
Двигател:

Re: някои иска ли да помогне за нов проект от 2е-към абф

Мнениеот red_fire » Съб 03 юли 2010 17:03

първият колега отзовал се е nasko79..кото 6те помага от разтояние при нужда.... :bowdown

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 03 юли 2010 17:31

Единственото което мога да ти кажа е, че докъм 3500-4000 оборота ще имаш не по-силна кола от тази в момента(да не кажа и по-мудна). Хамалогията е една и съща при трансплантация на мотор, независимо какъв слагаш. Минавай на вр6! Едва ли ще ме послушаш сега, ще качиш абф-а, после ти гарантирам че ще те е яд!

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Съб 03 юли 2010 17:38

И турбо 2Е не е лош вариант, един колега го беше правил и колата по спомен беше около 200 к.с. на не много високо налягане. Друг е въпроса дали турбинирането на 2Е или трансплантацият на ABF ще е излезе на по-добри пари, но според мен сумата ще е горе долу подобна.
А като вървене турбо 2Е ще е доста по-бързичко от атмосферен ABF.

viewtopic.php?t=70021&postdays=0&postorder=asc&start=0

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 03 юли 2010 17:47

ако мисли да го развива силово, да си сложи 1.8т от голф4, да турбинира 2е ще е най-голямата глупост!
Ако ще кара сток(гърнета, филтри, глупости...) да слага вр6!
Изхождам от това, за фиксирана сума хххх лв от кой вариант би се получил най-добър резултат.
Не искам да обяснявам що...
От мен толкова. Успех :да:

Потребителски аватар
MK4

Мнениеот MK4 » Съб 03 юли 2010 17:50

1.8Т също е вариант, мисълта ми беше че трансплантацията на ABF няма да е никак евтина а ефекта ще е едни 35 к.с. което не е много и затова някакъв турбо вариант ми се струва по-удачен - 1.8Т или турбиниране на 2Е-то.

red_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red_fire » Съб 03 юли 2010 17:53

отворен съм към предложения...почвате да ме разколебавате хаха нали знаете които не е в час като мен..слуша вярва и се учи от грешките си...пак казвам желание имам много...но и първо мисля,обмислям и тогава се хвърлям....за турбинирането какво ще ми трябва?

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Съб 03 юли 2010 18:09

Според мен слагай vr6. Разхода му е малко по-висок от този на абф,но върви доста повече. Едва ли ще ти трябва турбо с vr6.Успех :)

Потребителски аватар
MK4

Мнениеот MK4 » Съб 03 юли 2010 18:14

Velko написа:Според мен слагай vr6. Разхода му е малко по-висок от този на абф,но върви доста повече. Едва ли ще ти трябва турбо с vr6.Успех :)

атмосферен VR6 не е нищо особено, за подобни пари ще трансплантира 1.8Т, което само с чип е доста по-бързо от VR6 и 1.8Т в купето на тройка ще е доста по икономично от VR6 и чипнато ще има около 190 к.с. и ще е и значително по-бързо.

По спомен имаше коелга с МК3 1.8Т + haldex даже, ако той види темата ще се изкаже по-компетентно, но имайки предвид че колеги сложиха 1.8Т в Поло, за Голф МК3 също би било напълно възможно че и даже по-лесно.

Потребителски аватар
PL-16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PL-16v » Съб 03 юли 2010 19:05

Според мен си се ориентирал много правилно АБФ-а е перфектния избор няма дебитомери няма простотии имаш един непретенциозен мотор който гори 11 в града и с леки модове става супер :wink: За тия пари които имаш и офертата която са ти дали ако питаш мен не се чуди много много :wink: Не видях дали си писал на ще ти трябват и педалите вътре да знаеш :wink: ВР6 също е добър вариянт но за всекидневна кола си е тегав имаш 15 на 100 гориво и то като не го газиш много много имаш уникален звук и дотам :wink: 1.8Т е прекрасен мотор но просто филма е голям и бюджета който имаш няма да стигне доникаде :wink:

red_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red_fire » Съб 03 юли 2010 21:18

:bowdown благодаря на всички за подкрепата и за личните съобщения които получих.
отзоваха се много хора на лс.и това ме радва още повече.
но сега се двоума между:абф-18т-вр6.
има оферта засега само за абф.и да ви кажа пари имам ама ако не се задеиствам лятото и морето ще ме забават,малко хахаха...ама аз съм луд..на море ако требва няма да се ходи..ама ще сме с 200 хахахах.
не сериозно..ще го обмисля хубаво защото такова начинание е сложно,и правя евалата :bowdown на колегите които са правили и постигнали целите си.. :bowdown .
в понеделник съм при колегата с блъснатия абф и ще реша тои ли 6те е или не.
с бате тони ще говоря ако скоро ще има вр6 да изчакам и така оферта за 18т нямам.
поздрави на всички които ще следят развитието. :да: love.vw

vr6vr6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vr6vr6 » Съб 03 юли 2010 22:08

С тези средства,с които разполагаш най-безпроблемен,икономичен и изгоден ще ти е абф...ако ще слагаш 1.8т агу,което стоково си е голям мъртвец , ще са ти нужни още левчета за позасилване.. :!: Вр6 стоков и той е доста муден ,но с леки доработки става що годе прилична атмосферка...А за ресурса и потенцила на тези мотори,то е ясно кой разполага с най-голям mhihi

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 03 юли 2010 22:22

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Съб 03 юли 2010 22:25

Колега, незнам кое точно му е толкова живото на АБФ–а? А дори да върви повече, я си представи че на колегата му станат малко тези 150кс от АБФ, какво ще прави? Ще слага чип на АБФ и споретно гърне ли?
Мотора е 1.8Т според мен. С огромен потенциал е за бъдещо развитие! Светльо, ако иска мога да кача клипче как си набира стоково 1.8Т без нищо, да си прецени. Но след интервенцията, примерно енин Ремап за около 135кс на гумите и колата си е чук :) А за икономичност, 1.8Т-то на мен ми дава под 9/100 градско и не съм много убеден, че АБФ-а ще слезе под това число :)
Поздрави.
Бтв, колега имам турбо + кулер + пътища, филтър + кутията и въздохозаборниците. Блок мисля че се продава в съответния раздел на този форум ("Продава")
Поздрави!

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Съб 03 юли 2010 23:50

Според мен , несе набутваи в момента и не си взимай АБФ . Посъбери още някои лев и ще доиде момента когато ще намериш къде къде по-мощен двигател . Немога да ти слагам нож на шията , но според мен така е по-разумно да подходиш . Не сега да сложиш АБФ-а а после да искаш нещо по-мощно и да трябва пак да сменяш двигатели . Според мен ще е най-добре да минеш към ВР6 или нещо по-мощно , в зависимост от финанси и хъс . Аз лично ако имах тея пари можеше и да не чакам , а направо да бях взел АБФ-а , но ще го карам извесно време и ще ми се преиска да го сменя и после какво става в един момент ... пак смянааа !

Разгледах темата и видях , че доста колеги хвалят 1.8Т , неми е много на понятно , обаче смятам , че имат право и е редно да ги послушаш . Всичко опира до финансите или до желание . Желанието го имаш , ако имаш и финансите - действаи :да:

Успех колега , направи правилният избор :012:

Върни се в “Силов тунинг”