Ауспуси - сервиз?

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Ауспуси - сервиз?

Мнениеот astragt » Пон 06 ное 2006 10:27

Здравейте колеги,
Къде може да ми направят приличен звук на изпускателната система?
Крайно гърне ми е суперспринт, на място на катализатора тръба и средното ми се е раздрънчало ужасно. Не искам да е много шумна. Поздрави.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пон 06 ное 2006 11:26

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 23:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
astragt
Двигател:

Мнениеот astragt » Пон 06 ное 2006 11:44

vw_golf_2_Memphis написа:Нещо не мога да те разбера какво точно искаш?
Искаш права тръба от колектора до последното гърне и там преходно?
Или какво :roll:

Ефекта, който искам е да не е много шумна колата, в същото време да е приятен звука.

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Пон 06 ное 2006 11:46

може би права тръба на 55мм.
с 2 резонатора
с проходно гърне с заглушител
дават ти и тапа като тръгнеш на дълъг път да си е слагаш...
звука е уникален, проблеми с полицаите - има. цена около 200 лева...
в пловдив

Потребителски аватар
astragt
Двигател:

Мнениеот astragt » Пон 06 ное 2006 12:00

devil_vas написа:може би права тръба на 55мм.
с 2 резонатора
с проходно гърне с заглушител
дават ти и тапа като тръгнеш на дълъг път да си е слагаш...
звука е уникален, проблеми с полицаите - има. цена около 200 лева...
в пловдив

Задното гърне ми е суперспринт право и искам да си го запазя.
Също шума вътре в колата да не дразни на дълъг път.

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пон 06 ное 2006 13:10

Подкрепям мнението на колегата devil_vas с два резонатора (единия на мястото на катализатора а другия на мястото на средното гърне) и тръби 55мм и като крайното ти е хубаво и е преходно звука ще е супер и няма да пускаш алармите и на дълъг път ще е ок.Е няма да е като с оригиналните гърнета ама ще е добре а и нали искаш да обажда все пак :wink:

Потребителски аватар
astragt
Двигател:

Мнениеот astragt » Пон 06 ное 2006 14:20

rusiq_24 написа:Подкрепям мнението на колегата devil_vas с два резонатора (единия на мястото на катализатора а другия на мястото на средното гърне) и тръби 55мм и като крайното ти е хубаво и е преходно звука ще е супер и няма да пускаш алармите и на дълъг път ще е ок.Е няма да е като с оригиналните гърнета ама ще е добре а и нали искаш да обажда все пак :wink:

:) Мерси!!! Сега остава и да ми препоръчате сервизче, където да разчитам, че ще го направят добре.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пон 06 ное 2006 15:40

Гледам си от София може да отидеш в Крафт на околовръстното, ако ти е близко, след гуми център Диана се пада, само, че от другата страна посоката е Младост-Центъра от ляво малко преди да стигнеш разширението на околовръстоното. Другия вариант е Мкомплект или квито там бяха

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Пон 06 ное 2006 19:48

rusiq_24 написа: звука ще е супер и няма да пускаш алармите и на дълъг път ще е ок:

амиии не съм съгласен, на едно приятеле ибизата му е с такава генерация, не стига, че пуска всички аларми, ми и КАТ се опита да му спре колата от движение (май бяха в цикъл полицаите тогава)

обаче звука е :shock :shock :shock днеска го питах, само проходното крайно гърне му е 130 кинта, много добре направено и може да се регулира шума, чрез едни врътки, с друго гърне нямам идея как ще стане

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пон 06 ное 2006 20:03

devil_vas написа:
rusiq_24 написа: звука ще е супер и няма да пускаш алармите и на дълъг път ще е ок:

амиии не съм съгласен, на едно приятеле ибизата му е с такава генерация, не стига, че пуска всички аларми, ми и КАТ се опита да му спре колата от движение (май бяха в цикъл полицаите тогава)

обаче звука е :shock :shock :shock днеска го питах, само проходното крайно гърне му е 130 кинта, много добре направено и може да се регулира шума, чрез едни врътки, с друго гърне нямам идея как ще стане
Ми не знам ама аз преди имах 2.0 115кс същия като на колегата които пита само че с друга инжекция ама няма значение.Бях си направил системата на 60мм с 2 резонатора (по големички елипсовидни а не кръгли),единия на мястото на катализето а другия на мястото на средното и крайното ми беше Supersprint елипса и звука беше невероятен но само когато я смачквах иначе си беше тиха и извън града си беше ок при постоянна скорост а само когато дам газ вече започваше да реве и след 160км/ч вече си обаждаше няма как.Но ако си караш нормално разликата от сток не беше голяма :wink: п.п Ех как ме е яд за тва гърне,новия собственик не можах да го убедя че не е от 45лв. понеже грам не вдяваше от гърнета пича,да бях си го свалил :banghead:

Потребителски аватар
astragt
Двигател:

Мнениеот astragt » Вто 07 ное 2006 9:47

rusiq_24 написа:
devil_vas написа:
rusiq_24 написа: Ми не знам ама аз преди имах 2.0 115кс същия като на колегата които пита само че с друга инжекция ама няма значение.Бях си направил системата на 60мм с 2 резонатора (по големички елипсовидни а не кръгли),единия на мястото на катализето а другия на мястото на средното и крайното ми беше Supersprint елипса и звука беше невероятен но само когато я смачквах иначе си беше тиха и извън града си беше ок при постоянна скорост а само когато дам газ вече започваше да реве и след 160км/ч вече си обаждаше няма как.Но ако си караш нормално разликата от сток не беше голяма :wink: п.п Ех как ме е яд за тва гърне,новия собственик не можах да го убедя че не е от 45лв. понеже грам не вдяваше от гърнета пича,да бях си го свалил :banghead:

А ти като си го правил, в кой сервиз? Доволен ли беше и колко горе-долу ти излезе?

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Вто 07 ное 2006 13:43

Ами колега аз съм от Стара Загора и да ти кажа надали ще има значение.Значи аз си ги купих двата резонатора (по 35лв. 1бр.) + 2м тръба 9лв. от склад за метали 1мм.Ф55 и за труд ми вземаха 30лв. и това е общо около 110лв ми излезна без крайното гърне :wink: п.п Сега съм го направил същото на АБФа но с ф60мм и със средното гърне което тези дни ще заменя с резонаторче :wink:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 07 ное 2006 16:38

Свържи се с xarpun от форума, той може да ти помогне по този въпрос.

Потребителски аватар
astragt
Двигател:

Мнениеот astragt » Вто 07 ное 2006 16:42

vasstop написа:Свържи се с xarpun от форума, той може да ти помогне по този въпрос.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Вто 07 ное 2006 21:40

:D Във форума не знам дали ще го хванеш онлайн! Пробвай и при R_Tuning. Познават се и са заедно всеки ден! :wink:

Върни се в “Силов тунинг”