темата може и да не е за тук ако трябва да я преместят
Въпроса ми е някой имали идея да ли се продават полиуретанови тампони за двигателя на абф,говорим за в BG.
Полиуретанови тампони за двигателя на АБФ?
Re: Полиуретанови тампони за двигателя на АБФ?
Е питай Ферариста де поне ти е градски.И за голф или пасат ти трябват.Нека да позная че ти трябва този пред мотора(АБФите много ги обичат тези тампони).
- neiki4a
- Автомобил: polo 6n1
- Двигател: 1.4 16V
- Контакти:
yano написа:Е питай Ферариста де поне ти е градски.И за голф или пасат ти трябват.Нека да позная че ти трябва този пред мотора(АБФите много ги обичат тези тампони).
ами ферариста го питах един път и имаха само за предницата ,става дума за г3 .
- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
Има, ама няма кой да рови.
http://www.polyurethan.me/vw3.htm
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
leonardo_vd написа:Има, ама няма кой да рови.
Колегата пита за носещите тампони на мотора, не за ходовата част

- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
Опс,, тогава се извинявам. Да се допита до ПАЦО той си прави някакви самоделни и може да му помогне.
- VeilSide
- Автомобил:
- Двигател:
Стават самоделки. Трябва ти полиуретанова заготовка 80/300 70 по шор. Продават я в Обликос (цена 110-120 лв) Диаметъра на предния тампон и задния (пасажерския) е точно 80 мм. Заготовката се реже и се пробива централен отвор на струг. само трябва да прецениш височината на двата тампона. Според оригинален нов. За тампона на скоростите е друга бира. Там е повече играчка. Можеш да ползваш от Г60 (btw аз имам такъв чисто нов swag). Pe6kata от форума е запознат с тези операции. Предпогам ще пише като види темата 

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
neiki4a написа:темата може и да не е за тук ако трябва да я преместят
Въпроса ми е някой имали идея да ли се продават полиуретанови тампони за двигателя на абф,говорим за в BG.
в момента правя такива за един ваш стар'загорски бая силен голф

цената на тампоните на някоя тунинг фирма ще е много дебела. аз поне ги намирам по 150$ и нагоре бройката
трябва ти ф90 300мм заготовка. стига за трите тампона... и малко смятане и стругар...

- dani90
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А пък ако не ти се занимава с правени, виждал съм на Вибра техник ама те са много хард 

- ФЕРАРИСТ
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VeilSide написа:Стават самоделки. Трябва ти полиуретанова заготовка 80/300 70 по шор. Продават я в Обликос (цена 110-120 лв) Диаметъра на предния тампон и задния (пасажерския) е точно 80 мм. Заготовката се реже и се пробива централен отвор на струг. само трябва да прецениш височината на двата тампона.
Абсолютно точно - при тампоните на двигателите е малко тегаво защото ако шофера държи на комфорта, и се ползва по твърд полиуретан е възможно да се усещат вибрациите от двигателя, особенно ако е дизел.......но като предназначение става бетон, ако се направи кадърно и от идея по твърд полиуретан мога да се закълна че ще надживее колата, освен ако тя не е някакви над 600 коня да речем.......
Не ползваме 70 по Шор, затова не сме решение, но това с заготовките е добра алтернатива.......трябва и качествен стругар който не върти сефте полиуретан на струга и да му знае чалъмите, обороти на работа и пр......
Наскоро правихме направо матрица за тампони на двг на А4-ка, дето била много могъща, и беше голяма галимация щото върху метална шайба с шпилка на нея се лееше върху и полиуретана директно, но човека още не се е обадил да сподели как е с вибрациите, защото те също са много относителни, при определени коли с по меки тампони ги има, при други с възможно най - твърдия ни полиуретан е бетон......трудно може да се хване зависимост.........
П.П - тампон за двигател на всички А4-ки....

- kolbasara
- Автомобил: Volkswagen Golf mk3
- Двигател: ABF-Turbo
ФЕРАРИСТ написа:VeilSide написа:Стават самоделки. Трябва ти полиуретанова заготовка 80/300 70 по шор. Продават я в Обликос (цена 110-120 лв) Диаметъра на предния тампон и задния (пасажерския) е точно 80 мм. Заготовката се реже и се пробива централен отвор на струг. само трябва да прецениш височината на двата тампона.
Абсолютно точно - при тампоните на двигателите е малко тегаво защото ако шофера държи на комфорта, и се ползва по твърд полиуретан е възможно да се усещат вибрациите от двигателя, особенно ако е дизел.......но като предназначение става бетон, ако се направи кадърно и от идея по твърд полиуретан мога да се закълна че ще надживее колата, освен ако тя не е някакви над 600 коня да речем.......
Не ползваме 70 по Шор, затова не сме решение, но това с заготовките е добра алтернатива.......трябва и качествен стругар който не върти сефте полиуретан на струга и да му знае чалъмите, обороти на работа и пр......
Наскоро правихме направо матрица за тампони на двг на А4-ка, дето била много могъща, и беше голяма галимация щото върху метална шайба с шпилка на нея се лееше върху и полиуретана директно, но човека още не се е обадил да сподели как е с вибрациите, защото те също са много относителни, при определени коли с по меки тампони ги има, при други с възможно най - твърдия ни полиуретан е бетон......трудно може да се хване зависимост.........
П.П - тампон за двигател на всички А4-ки....
Вие можете ли да изработите по поръчка тампони за голф 3 за двигателя

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Ок, нали по еВау продават тампони за ДВГ, проблемни ли са, някой слагал ли е?
Гледам, че не ги коментирате, а аз бях намерил на не много солени цени преди време.
Гледам, че не ги коментирате, а аз бях намерил на не много солени цени преди време.
- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
Полиуритановите тампони на двигателя = вибромасажор. Такива вибрации ще са в купето, че нямам думи.
Преди на стария ми АБФ смених 3-те тампона на мотора с хубави /стандартни/, не някои от Евро 07 боклуци и се появиха доста кофти вибрации в купето. Има си и голям + в цялата работа, че мотора почти не се мести в коша, но за евридейка или кола която не някой варел за писта или драгаджийка си представям с полиуритана какви вибрации ще са.
За ходовата част съм ЗА полиуритана, нямам две мнения.
Преди на стария ми АБФ смених 3-те тампона на мотора с хубави /стандартни/, не някои от Евро 07 боклуци и се появиха доста кофти вибрации в купето. Има си и голям + в цялата работа, че мотора почти не се мести в коша, но за евридейка или кола която не някой варел за писта или драгаджийка си представям с полиуритана какви вибрации ще са.
- ФЕРАРИСТ
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
driver написа:Полиуритановите тампони на двигателя = вибромасажор. Такива вибрации ще са в купето, че нямам думи.
Прав си, но по мое мнение на 80%.....при доста двигатели е така, спор няма.....пускаме само такива при който това не се получава.....тези на снимката ги правихме по поръчка за колега с Ауди А4 преди 4-5 месеца, щото му била могъща колата и ги късала.....след карани 3к км каза че всичко е наред и не се усещали вибрации - сложихме ги на още една А4 и беше същото.....затова ги пуснахме масово......
Затова и масово не пускаме тампони за Голф 3 и 4, за повечето модели на Алфа, Фиат Купе, някой модели на БМВ, Сеат Леон, Ибиса, Опел Корса и Астра, Рено Клио......за тях са правени по поръчка и вибрациите са найстина налице, но колите не бяха ежедневки и на собствениците това им беше последната грижа.....затва не сме ги обявили за масово ползване......
Където става - става....където не може - прави се само с желанието на клиента.....
- peshoxx
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
driver написа:Полиуритановите тампони на двигателя = вибромасажор. Такива вибрации ще са в купето, че нямам думи.
Каква беше логиката на това изказване?? Че оригиналните добри тампони са зле и има вибрации,така ли? Май не са били много хубави и стандартни....