Колата я има в гаража така че няма да обеснявам каква е.
Усетих голяма разлика когато возя повече от един човек и реших да разкарам всичко ненужно и да подменя нужното с по леко дори когато става дума за грамове.
Стъпка 1:
Цялостно претърсване на колата за всичко което не е от нея(боклуци минерални води стотинки и т.н.)
Стъпка 2:
Подмяна на части с по леки такива.
Резервна гума голяма смених с патерица. Задна седалка оригинална с (желязна основа) сменена с рекаро от ауди 80(дунапрен и тел). Подбиране на инструменти. Предна решетка изцяло от пластмаса. Скапани Еърбеци сменени с жабка и спортен волан.Афтърмаркет говорители на вратите и таблото сменени с оригинални.
Проарогасител голям сменен с малък(редовен пред закона).Задни барабенени спирачки сменени с дискове
пластмаси около седалката и щипките на задните колани.Авариен триъгълник от оригинален на форд доста тежък и масивен минах на по лек ламаринен(от ефтините)
Резултат:
Боклуци -2кг
Резервна гума -~8кг
Задна седалка -~10кг
Инструменти +4кг
Решетка -~1кг
Не работещи Еърбези -6 кг
Говорители -2кг
Пожарогасител -4.2кг
Спирачки ~-5кг
Пластмаси около седалката щипки на колани -2кг
До тук 35кг надолу което си е горе долу пововин човек
След дискусията още някои работи:
Катализатор -2кг
Излишни аксесоари ~-0.5кг
Авариен триъгълник -1кг
Течност за чистачки на половина -2кг
Тотал = -41.7кг
Преди
1,156кг с полезен товар (без хора и багаж(тъй като не използвам бензин газовата я слагам на негово място))
1,156кг / 75к.с = 15.41кг/к.с.
Сега
1,114кг / 75к.с = 14.85кг/к.с.
За сравнение давам заводско Корадо г60
1,150кг / 158к.с. = 7.27кг/к.с.
Следователно ако моята тежи 550кг (което няма как да стане) ще се движи като корадо 158к.с.
Целя по голямо ускорение без да нарушавам естетиката на колата.Да не говорим че при нормално каране ще падне и разхода.
По нататък ще пусна резултат от тест за колко ще вдигне на 402м.
Ако има мераклии нека да мислим какво още може да се махне.

Една тема доказателство че форума на VWclub.bg за 4 години откакто го знам се превърна в нещо което не знам как да нарека.
Преди имаше кой да ти обърне внимание и да ти даде съвет. Старите кучета вече не пишат или рядко влизат което е жалко. Сега само някакви хора пишат за неща които тях ги интересува и никой не ги отразява коректно. Взаимопомощ-маи ес(му аss)
Известно време се чудих какво става защо няма интересни теми, защо взеха да се делят на групи да бягат и да странят от форума. Пък тя каква била работата. Никой не ползва търсачката следователно за един ден трима различни човека могат и са го правили да пуснат тема ..тропа ми предницата.. голф3 ..скърца ми задницата.. голф2 регистрират се нови и нови потребители и все едни и същи неща се изписват всяка година
В тази тема исках да предложа и да попитам за олекотяване на купето на голф 3 изчислих си някакви работи мислех си някакви неща общо взето имах идея. НО какво получих насреща две три мнения косвено по темата
всичко друго подигравки и предложения накъде да ми върви струята на оная работа и то от хора които имат претенция да са Някой в този форум и също хора които уважавах макар и да не ги познавам лично.
Еи сега кликвам ВИЖ АКТИВНИ ТЕМИ и 3 теми са за нещо всичко друго продажба VWbazar.bg
авто-части хубаво ама на баба ми оригиналните царвули, печката на шурея, пералнята на чинка, телефони, парфюми иииииии на дядо ми бъбрека за 35лв или бартер за сони панасони гти-15
Времето ли се промени хората ли се промениха не знам.