TDI Blow Off Valve
-
- Автомобил:
- Двигател:
TDI Blow Off Valve
Колеги моля ако някой знае какъв е този разтоварващ клапан да пише в темата.Вижте клипа---> http://www.youtube.com/watch?v=eZEQ1E8S2gc
- Anonymous88
- Автомобил: VW Vento - VW Golf IV- VW Golf IV
- Двигател: 1z 1996 - AJM 2000 116++ - ALH
Re: TDI Blow Off Valve

Надявам се че до няколко дни ще се сдобия с кабел и ще има някакво развитие с този "странен" за мен звук

- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
И според мен няма блоу-оф. В София видях един голф 1,9 ТДИ, който вадеше същия звук и ръмжеше сякаш имаше ремус. Момчето каза, че просто е сложил една права тръба на мястото на задното гърне и един декоративен накрайник и това е. Звука от блоу-оф се е появил след въпросната интервенция.
-
- Автомобил:
- Двигател:
След малко търсене разбрах че като сложиш спортен филтър почва да издава такива звуци.Но ме съмнява
- Anonymous88
- Автомобил: VW Vento - VW Golf IV- VW Golf IV
- Двигател: 1z 1996 - AJM 2000 116++ - ALH
Незнам колега. Аз съм с права тръба на мястото на катализатора(така съм купил колата) всички останали грънци са си на мястото(оригиналдЪ са си
).Обикновен въздушен филтър(много мръсен
)тези дни ще го сменя, но невярвам нещо да се промени

-
- Автомобил:
- Двигател:
Махате катализатора и се чува.Махате задното гърне и се чува още повече.
-
- Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
- Двигател:
http://www.autoanything.com/superchargers-turbochargers-intercoolers/65A7341A0A0.aspx
четете дискрипшъна
това е варианта за съскащ дизел.
другото е големи турбини и налягания, който разтоварват през перките (това което чувате всъщност) ;)
четете дискрипшъна

това е варианта за съскащ дизел.
другото е големи турбини и налягания, който разтоварват през перките (това което чувате всъщност) ;)
- abbaa
- Low rider
- Автомобил:
- Двигател:
Скъпи колеги това вашето съскане от самия вид на турбото и липсата на гърнета или катализатори ;). Клипът, който е пуснал колегата няма нищо общо със звуците на вашите коли. Най- често се чуват от оригиналните турбина на 90, 110, 116, 131 и 150 коньовите дизели с променлива геометрия. Бил съм с хибрид 1752ва и в момента съм с 2260 от бмв и спортен филтър и такива звуци няма, а съм с права тръба отпред до отзад без гърнета :) Този клапан на тди-тата не е чак толкова ефикасен и е една сериозна инвестиция само за един звук :)
На моя AAZ отдолу след меката връзка има една др връзка с т болта отхлабих я и между двете тръби сложих едно болтче 6мм и пак я стегнах и това не е съскане а свирене към 2000 оборота ама е бая зарибяващо 

- jokera152
- Автомобил: Leon+Peugueot 307
- Двигател: ARL+HDI
Същия звук се постига с една права тръба и един хубав спортен филтър,направено е и е проверено...
- abbaa
- Low rider
- Автомобил:
- Двигател:
jokera152 написа:Същия звук се постига с една права тръба и един хубав спортен филтър,направено е и е проверено...
И на какъв мотор го направихте?
- jokera152
АХф е мотора.
- mastersound
- Автомобил: Vw Golf 3
- Двигател: 1.9 TDI 1Z
abbaa написа:Скъпи колеги това вашето съскане от самия вид на турбото и липсата на гърнета или катализатори ;). Клипът, който е пуснал колегата няма нищо общо със звуците на вашите коли. Най- често се чуват от оригиналните турбина на 90, 110, 116, 131 и 150 коньовите дизели с променлива геометрия. Бил съм с хибрид 1752ва и в момента съм с 2260 от бмв и спортен филтър и такива звуци няма, а съм с права тръба отпред до отзад без гърнета :) Този клапан на тди-тата не е чак толкова ефикасен и е една сериозна инвестиция само за един звук :)
Подкрепям мнението .. Карам 1.9 ТДИ 90к.с 1Z и ..няма такъв звук с права тръба от меката връзка до отзад .. :) И на мен ми се иска такъв звук но май трябва високо налягане,че да го направи такъв ;)
- jokera152
Сложи и един хубав спортен филтър от сорта на КН и може да го постигнеш.
-
- Автомобил: golf iv
- Двигател: 98 tdi afn
Попринцип може да се сложи блоу офф на дизел прави се със пневматичен разпределител и става доста споучливо аз на моят дизелак съм с такова и нямам никакви проблеми