Запитване за Голф 4 1.6 ср модел
-
- Автомобил:
- Двигател:
Запитване за Голф 4 1.6 ср модел
Здравейте приятели от форума.Искам да Ви попитам за силов тунинг на Голфа ми.Чувал съм за инжектори от ауди ,който правят автомобила по-бърз когато се сменят.За турбина не си струва според мен.Давайте каквито и да е идеи. Благодаря предварително. 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Запитване за Голф 4 1.6 ср модел
Много скъпо удоволствие ще е силовия тунинг на такъв мотор, а резултатите ще са трагични. Докато се усетиш ще си набил 2 бона за 10коня грубо.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
който правят автомобила по-бърз
Колко по-бърз ? 1-2 секунди по-малко до 100 км/ч ? Това ли гониш ??
Ради ти го каза,откажи се от този мотор...

Колега, мотора се слави с пословично слаба скоростна кутия. Ако се хванеш да го засилваш, кутията или ще и правиш ревизия предварително, или ще я строшиш и след това ще правиш новата... Да се пускаш да му слагаш турбо, обречена кауза. Не че няма да стане, ще стане, но просто средствата който ще вложиш ще са равностойни като да му сложиш друг мотор направо, или да търсиш кола с друг мотор...
Евентуално, можеш да се опиташ да го съживиш мотора с един чип, спортен филтър, да олекотиш колата /направи си ревизия и изхвърли излишните неща от багажника/, да караш с по-високо октанов бензин... Но не очаквай чудеса.
Евентуално, можеш да се опиташ да го съживиш мотора с един чип, спортен филтър, да олекотиш колата /направи си ревизия и изхвърли излишните неща от багажника/, да караш с по-високо октанов бензин... Но не очаквай чудеса.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Колега, аз ще съм поредния, който ще иска да те откаже.
В този форум до момента аз поне не знам да има направен Голф, който да е показал сериозни резултати над стоковите с този мотор, най-вероятно АКЛ.
Единствения тунинг, който се заслужава за този мотор + скоростите, докато е в движение е покупко-продажба!
В този форум до момента аз поне не знам да има направен Голф, който да е показал сериозни резултати над стоковите с този мотор, най-вероятно АКЛ.
Единствения тунинг, който се заслужава за този мотор + скоростите, докато е в движение е покупко-продажба!

yoan4o написа:...
...
Има има

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Да, както по-горе споменаха - ако искаш да засилиш 1.6 101 к.с. го продай/постави друг мотор в коша и други скорости. Оттук се почват и по-добри спирачки и т.н.
Това е доста времеемко и финансово неоправдано, затова или си карай твоята колкото върви или я сменяй.
Това е доста времеемко и финансово неоправдано, затова или си карай твоята колкото върви или я сменяй.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А възможно ли е двигателя при високо налягане на инжекторите и др. неща да издуха гарнитурата ?Благодаря за информацията

- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
I love Golf 4 написа:А възможно ли е двигателя при високо налягане на инжекторите и др. неща да издуха гарнитурата ?Благодаря за информацията![]()
Човек, задаваш ТЪПИ въпроси. С оглед на познанията ти по двигателите с вътрешно горене, по-добре не си барай колата че ще счупиш нещо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
от всички коментари до колкото разбрах от голфа за тунинг нищо не става тъй,че Ви благодаря за информацията.Моля модератора да закрие темата.