Въпрос за права тръба и гърне

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
ТРАКТОРИСТА GL
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за права тръба и гърне

Мнениеот ТРАКТОРИСТА GL » Пет 23 фев 2007 14:54

Колеги, дайте съвети, че искам да си поотпуша малко мотора.
Мотора ми е 1.8 RP 90 кончета. Искам да му махна катализатора, двете гърнета и да му тегля една права тръба и да сложа една голяма бурия отзад.
Имам съмнения че по тоя начин ще започне да трещи и то много здраво.
Има ли някакво спортно гърне, което да не вдига чак толкова шум? Искам пак да е по-шумен,но не прекалено много. 10-15 коня искам да вдигне с общи усилия и разликата в мощността няма да е толкова голяма, че да трещи, все едно е некоя жестока бегачка.

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пет 23 фев 2007 17:11

попитай спецовете в тунинг раздела! И гледай като я направиш да сложиш такова гърне че да може да се пътува поне няколко часа без да те заболява главата :) старото ми фордче беше така - трае се :)

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Пет 23 фев 2007 17:23

Ще има рев,но когато е до 2000-3000об,след тях не би трябвало да реве много силно...Това е според мен :wink:

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за права тръба и гърне

Мнениеот gas » Пет 23 фев 2007 17:29

най-важната част от изпускателната система е колектора който си пропуснал да споменеш.повишаване с 10-15 коня е невъзможно с това което си намислил,дори и колектор да сложиш пак няма да стане толкова.

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Пет 23 фев 2007 18:57

С права тръба от колектора до края не само, че няма да се качи нито една конска сила ами обратното няколко ще изчезнат! :wink:

Потребителски аватар
WOOF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WOOF » Пет 23 фев 2007 19:45

DOHC аз съм без катализатор бнез второ и трето гърне , на мястото на 3тото е уш спортно падат ли няколко коня при мен ?

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 23 фев 2007 20:17

DOHC написа:С права тръба от колектора до края не само, че няма да се качи нито една конска сила ами обратното няколко ще изчезнат! :wink:

Защо?

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Пет 23 фев 2007 20:23

group написа:
DOHC написа:С права тръба от колектора до края не само, че няма да се качи нито една конска сила ами обратното няколко ще изчезнат! :wink:

Защо?

И аз това питам :?:защо :? докажи с един дино тест :D

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пет 23 фев 2007 20:26

Аз не съм съгласен с това твърдение :wink: Обратен ефект може да стане ако се сложи тръба с прекалено голямо фи,например както е в случая РП 90кс.с повече от Ф55 ще се получи спад на мощноста :wink:

Потребителски аватар
joro_g400
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joro_g400 » Пет 23 фев 2007 20:49

Пьрво глава вал колектори (ХЕДЬРСИ) и тогава има значение от всичко.Неангажирам с мнение

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Пет 23 фев 2007 23:02

kav4o написа:
group написа:

Защо?

И аз това питам :?:защо :? докажи с един дино тест :D

Значи преди доста време на Бояна идваше една тройка (незнам дали собственика и влиза тук, но ако влиза той ще си каже) на която пича беше разкарал всичко след колектора и беше сложил сплескана тръба (във формата на елипса като на ладите по ралитата), та тази тръба я беше направил да излиза зад вратата и пред задната гума. Чудно а :D ей сега някой ще каже: "Мали това ще да е било яка бегачка", да ама не на звук беше точно като драгстер, чуваше се от километри (не ми се мисли вътре в купето какво е било), но от към вървеж беше супер зле и поради тази причина човека си върна всички гърнета и сега си има и мощност и си кара спокойно.. 8)

ПП. Възможно е и да има някакъв минимален положителен ефект при много високи обороти, но без сериозни интервенции по двигателя едва ли!

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 23 фев 2007 23:27

Колега сори, неискам ама грам да се заяждам, но как от тази история можеш да даваш съвети и хората да се шашкат, че чак и гърнета мислят да си слагат за да им тръгнат колите? Без да имаш "по-надежна" информация недей да даваш такива съвети.
И аз несъм капацитет и всичко, което знам е от тук, от форума и от хора, които значт какво приказват.
Та по темата - дискутирана е много
@gas е написал най-важното. Ще допълня само, че махането на катализатора(особенно ако е стар и 'издухал') 'отпушва' колата. Првата тръба има същия ефект, но неможе да се говори за коне и т.н.
Сега се замислих, че доста често хората, които споделят голям ефект от правата тръба, просто са махнали старите, ръждясали и изтърбушени гърнета и тей ти ефект. Замислям се и защо тогава Supersprint и т.н. слагат и рез. гърне в рацерските си генерация? Искат да намалят шума, но и едва ли щяха да го слагат ако толкова спъва колата :roll:

П.С. аз съм с права тръба и 'спортно' гърне и когато ми падне случай ще сложа от рез. гърнета на суперспринт барабар с колектора им :twisted:

Потребителски аватар
WOOF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WOOF » Съб 24 фев 2007 0:38

Резонантно гърне ???

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Съб 24 фев 2007 0:46

WOOF написа:Резонантно гърне ???
Колега предполагам питаш какво представлява?Ами това е гърне което е право и като погледнеш от едната му страна си виждаш другата само че вътре тръбата е надупчена цялата и е пълно с вата и по този начин заглушава ама не много(просто няма как) ама поне не спъва колата :wink:

Потребителски аватар
WOOF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WOOF » Съб 24 фев 2007 0:54

Мерси :)

Върни се в “Силов тунинг”