Здравейте колеги.
Искам да си направя ъпгрейд на спирачната система. Колата е голф 4 1,9 тди, 131к.с.
Идеята ми е да сменя само предните апарати с други двубутални или четирибутални. Дисковете са 288мм.
Та питането ми е от какви автомобили могат да се използват съответните спирачни апарати без смяна на дискове и преправяне? Ако има преправяне то да е минимално, както се казва "plug and play".
Ъпгрейд спирачки голф 4
Re: Ъпгрейд спирачки голф 4
Няколко теми по-надолу колега
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=52&t=245479
Хората са се постарали да го напишат....
И все пак с две думи:
При теб варианта е да вземеш други дискове на 312мм с твоите накладки и съпорти за 312 мм диск.
Ъпгрейд на апаратите е ако вземеш АТЕ 57, при който буталото е по-голямо при твоя.
Всичко останало, което си замислил за 4 бутални апарати на 288 диск е почти безсмислено, а не забравяй, че за да станат апаратите на шенкела ти трябват някакви адаптори и положението съвсем не е Plug & Play
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=52&t=245479
Хората са се постарали да го напишат....
И все пак с две думи:
При теб варианта е да вземеш други дискове на 312мм с твоите накладки и съпорти за 312 мм диск.
Ъпгрейд на апаратите е ако вземеш АТЕ 57, при който буталото е по-голямо при твоя.
Всичко останало, което си замислил за 4 бутални апарати на 288 диск е почти безсмислено, а не забравяй, че за да станат апаратите на шенкела ти трябват някакви адаптори и положението съвсем не е Plug & Play
-
- Автомобил: VW Golf 4 1.9TDI
- Двигател: ASZ 2002
Благодаря за отговора колега Garchev, но не мисля да минавам на дискове 312мм поради факта че искам зимата да слагам 15'' джанти, а с тези 312мм няма как да стане.
Затова искам само да сложа по хубави апарати, но незнам какви ще паснат.
Затова искам само да сложа по хубави апарати, но незнам какви ще паснат.
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Хубави апарати на малки дискове е или невъзможно или безмислено, ако искаш да караш с 15ки по спирачките не можеш да ъпгрейдваш 

- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
А защо пък ти е и този ъпдейт? Колата и така си има перфектни спирачки, които вършат работа според мен поне до 300кс. Ако ще я караш на писта е друг въпрос, ама за ежедневно каране????
- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
освен това според мен, дори тези дискове с 4 бутални апарати във 15-ки не ми се струва много възможно да влязат.или трябва да са някакви много специални джанти.пък може и да бъркам
- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
martineli написа:освен това според мен, дори тези дискове с 4 бутални апарати във 15-ки не ми се струва много възможно да влязат.или трябва да са някакви много специални джанти.пък може и да бъркам
То и сега има някои модели алуминиеви 15-ки които не влизат. Не се сещам модела ама веднъж ударих греда.
-
- Автомобил: VW Golf 4 1.9TDI
- Двигател: ASZ 2002
Както е тръгнало май ще си остана така. Верно е че спирачките са много добри дет се казва не дават да пипнеш педала.
Ъпгрейд на апаратите ако искаш, може да сложиш малко по-големи ATE 57.
Качват се на А6-ци, които са с 288
Качват се на А6-ци, които са с 288