как се надува турбина Garett T3
- MapTo``
- Автомобил:
- Двигател:
как се надува турбина Garett T3
Здравейте колеги интересува ме някои колега занимавал ли се е да надува въпросната турбина Garett T3 ,карам я на голф 2 и онзи ден исках да я бутна малко,но не и открих шпилката за натягане ,на westgate-та няма болт както на К14 или к24 няма и такава дълга щпилка както е при Garett T2 ,мисля,че на тази турбина болта и за нятягане е скрит до самия фланец където се хваща към ауспуха.Ако някой се е занимавал да я надува нека да сподели дали се надува от там и дали му се е налагало да я демонтира за да може да и завърти шпилката за налягането ,мерси предварително 

- MapTo``
- Автомобил:
- Двигател:
Re: как се надува турбина Garett T3
как работи това колега и как се вързва,нужно ли е да се натяга шпилката на westgate ,не съм наясно 

- MapTo``
- Автомобил:
- Двигател:
paco в тази схема на свързване която си пуснал необходимо ли е да навивам westgate-та на турбината,в смисъл такъв сега турбината ми надува на 0,6 ,ако не и навия нейният westgatе и сложа този буст конторлер ,от него мога ли да я надуя да прави по голямо налягане без да се занимавам да надувам нейният гейт и ако става така към коя от двете тръбички трябва да вържа контролера и накрая маркуча от конторлера къде в двигателя да го вържа ?мерси предварително ,ще кача снимка да посочиш ако си запознат към коя тръба се връзва.
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
MapTo`` написа:paco в тази схема на свързване която си пуснал необходимо ли е да навивам westgate-та на турбината,в смисъл такъв сега турбината ми надува на 0,6 ,ако не и навия нейният westgatе и сложа този буст конторлер ,от него мога ли да я надуя да прави по голямо налягане без да се занимавам да надувам нейният гейт...
Да, това е идеята.
MapTo`` написа:.. и ако става така към коя от двете тръбички трябва да вържа контролера и накрая маркуча от конторлера къде в двигателя да го вържа ?мерси предварително ,ще кача снимка да посочиш ако си запознат към коя тръба се връзва.
Връзваш го там където сега е гумения маркуч излизащ от компресора.
- MapTo``
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси paco ,значи като сложа такъв boost kontroler не е нужно да се мъча да натягам westgate на турбината,а другата тръбичка която също е матална ,но е по къса за какво е,като я гледам тя също излиза от westgeita.Имам и още един въпрос къде се свързва въпросният изход който съм очертал на снимката ,към boost meter или някъде другаде ? 

- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
To си пише ве "вентилация в моторния отсек"
Не се връзва никъде...от там излишното налягане напуска системата към атмосферата , но за да не ти съска в купето (ако си монтирал там каранчето) са написали, че трябва да е в моторния отсек.
Едно уточнение по въпроса за механичните буст контролери. Това е примитивен и далеч не токова ефективен начин за контрол на буста. На долната графика със синьо е дадена кривата на механичен а с червено на електронен буст контролер. Сами преценете колко по-ефективно работи вторият. И като казвам втория в никакъв случи не визирам конкретно Turbo Smart, аз предпочитам, Greedy, но това е въпрос на лична преценка.

Едно уточнение по въпроса за механичните буст контролери. Това е примитивен и далеч не токова ефективен начин за контрол на буста. На долната графика със синьо е дадена кривата на механичен а с червено на електронен буст контролер. Сами преценете колко по-ефективно работи вторият. И като казвам втория в никакъв случи не визирам конкретно Turbo Smart, аз предпочитам, Greedy, но това е въпрос на лична преценка.

- Juiced
- Автомобил: Hyundai Terracan
- Двигател: J3
То е ясно ,че електронния бууст контролер е по-ефективен , но струва колкото цялата кола на колегата. А механичният е двуцифрена сума.
- MapTo``
- Автомобил:
- Двигател:
мерси колега ,някои да препоръча механичен боост контролер,марка или някакъв модел който върши работа ,гледам ,че ги има от 35 до 150лв ,Нека някой който има да сподели какъв е и дали върши работа 

- stangero
- Автомобил:
- Двигател:
MapTo`` написа:мерси колега ,някои да препоръча механичен боост контролер,марка или някакъв модел който върши работа ,гледам ,че ги има от 35 до 150лв ,Нека някой който има да сподели какъв е и дали върши работа
китаеца е много гаден не можеш да го накараш на всички предавки да държи еднакво налягане
- MapTo``
- Автомобил:
- Двигател:
Намерих няколко модела в интернет и онлайн магазини ,но кой от всички е по читав и върши работа нямам представа ,хора с опит и който са си поставяли на колите такива екстри нека да споделят мнение ,благодаря предварително
- MapTo``
- Автомобил:
- Двигател:
и още един
- Vankata_84
- Автомобил: Polo TDI 9N3
- Двигател: BMS 2008 DPF
- stangero
- Автомобил:
- Двигател: