Здр колеги имам едно АБФ-4е турбо но имам проблем с него и бих искал да се допитам за помощ , информация, съвет от вас по запознатите с турбинирането на АБФ.
Та проблема ми е колата когато запо4не да прави буста от 1.3 бара някаде на 1бар почва да прекаъсва и забива(омалява) и немога да и дам гас да направи палния буст и да я карам до 7000об.Защото прекъсването го прави на 4000об и колата омира, даже сега взе да го прави и още по рано на 0.8бара.
И това го прави на всяка предавка когато достигне 0.8бара.
Колата е с Мега, дюзи 440 с две бензинови помпи,свещи бош 5 платинум.
Някой казват че било от свещите.
С момчето кадето я настройвах ме казваше че всичко е добре със бензина не е бедна.Пускай повече бензин намаля й бензина но същата работа прави 0.8 и почва да прекасва и забива.
Махнах платинените свещи сложих обикновени еднополюсни на Беру просто за проба но сащата работа.
Ще съм ви много благодарен за всякакъв съвет ,информация.
ABF turbo-проблем
- indjov_GTI
- Автомобил: E30
- Двигател: M20B20 1990g
Re: ABF turbo-проблем
колата плете ли,като стигне 0.8 или направо забива муцуната,като когато обеднява
моята ми правеше тея номера още на 0.4...и бях се отчаял много...един приятел ми каза да си видя свещите да не им е много разтоянието между плюсите...и от 0.9 ги направих 0.7 и колата взе да си се изрязва чисто без прекъсвания до прекасвача...
моята ми правеше тея номера още на 0.4...и бях се отчаял много...един приятел ми каза да си видя свещите да не им е много разтоянието между плюсите...и от 0.9 ги направих 0.7 и колата взе да си се изрязва чисто без прекъсвания до прекасвача...

- kobreto
- Автомобил:
- Двигател:
Ами стига 0.8 и изведнаж прекасва малко като ажтомат по4ва да парка(препуква)и веднага губи мощност.
Ами на тези свещи бош платинум мислиа че 0.7 е разстоянието.Другиа вариант нещо при по голямото налягане на въздуха и по богатат смес нещо да се ибават свещите.
Ами на тези свещи бош платинум мислиа че 0.7 е разстоянието.Другиа вариант нещо при по голямото налягане на въздуха и по богатат смес нещо да се ибават свещите.
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
Избива нещо ама викаш не е свещ. Кабел е,когато дойде голямото налягане,някой кабел спатъхва точно в този момент!!!
Виждал съм такава барака,как прави така...
Виждал съм такава барака,как прави така...
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
С каква турбина си?
Т4?

Т4?
- neiki4a
- Автомобил: polo 6n1
- Двигател: 1.4 16V
- Контакти:
deversant написа:С каква турбина си?![]()
Т4?
T3/T4 по спомен
- kobreto
- Автомобил:
- Двигател:
Да турбото е Т3/Т4.
Сменях кабелите тук с едни в който несъм сигорен дали са ок,пак същата работа.
Почвам да си мисля че може да е от Мегата.
Сменях кабелите тук с едни в който несъм сигорен дали са ок,пак същата работа.
Почвам да си мисля че може да е от Мегата.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Мегите в бг ги прави само един Човек (с главно Ч)
Сигурно е някой транзистор и губи искра на високите и (налягания и обороти)!
Сигурно е някой транзистор и губи искра на високите и (налягания и обороти)!

- kobreto
- Автомобил:
- Двигател:
Ами ще видим кво ще излезе.
- rabotnika
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: AJM++
картите ти до какво налягане са налягането на бензина колко е?
мен честно казано тва не ми изглежда да е ток или няма карта за такова налягане или няма достатъчно бензин
моята като я настройвах в зората на тунинга правеше такива мизерии докато не смених помпата и колата хукна много яко
мен честно казано тва не ми изглежда да е ток или няма карта за такова налягане или няма достатъчно бензин
моята като я настройвах в зората на тунинга правеше такива мизерии докато не смених помпата и колата хукна много яко
- miro_hack
- Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
- Двигател: Cffb
И на мен помпта ми правеше същия косур,но все пак съм атмосферен. И все пак съм виждал,как 250 коня алфа прекъсва от кабел
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Мегите не ги прави един човек с голям Ч, а ги правят няколко и то с много големи Ч-та!!!
И как му написа, че е кабел от воле направо не знам.. Има ЕДНА МАСА НЕЩА, от които може да е. Аз се сещам за 10 в момента и то щото съм в леглото и спя
И как му написа, че е кабел от воле направо не знам.. Има ЕДНА МАСА НЕЩА, от които може да е. Аз се сещам за 10 в момента и то щото съм в леглото и спя
- nayden_n
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пусни настройките на колата , може да успеем да помогнем . Ако може и един лог файл !
С какво запалване е ?
С какво запалване е ?
- kobreto
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги тези дни ще си поиграем с колата.Че тази седмица много работа и несъм я барал.
Ще видя какво ще стане и ще пишя.
БЛАГОДАРЯ на всички колеги за мненията
Ще видя какво ще стане и ще пишя.
БЛАГОДАРЯ на всички колеги за мненията

- GOLF 2 GTI16v
- Автомобил:
- Двигател:
аз имам същия проблем сместа не мръдва налягането на бензина е стабилно прави го при по продължително натоварване 1-ва 2-ра няма прекъсване на 3-та пропуква изчиства..... това на 0.8бар. на 1бар го прави още от 1-ва на 0.6бара няма ядове до 7200 на 4-та аз мисля че проблемат е в силата на искрата ако ползваш комутатор вграден в мегаскуирта може да идва слаб за една бубина и да не може да пробие изкрата аз съм си намерил 4 бубини и мисля да реша проблема със запалването дори и прекъсването да не е от там 4 бубуни са по добре от 1