какъв е вариянта да се смени дросела на моното с по-голям

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
vwtuner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

какъв е вариянта да се смени дросела на моното с по-голям

Мнениеот vwtuner » Чет 22 мар 2007 2:48

:roll: мисля си го от бая време ама...

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 22 мар 2007 8:54

мислил съм го ... не си заслужава

...трябва да си направиш къстъм всмукателен колектор ;) и да се изнесе дросела барабар с ТПС някъде навън .. да се увеличи диаметъра на му, но така трябва да се измисли, че действието и разположението на моторчето за празен ход да не се применя ..сиреч ..пак трябва да е до дросела за да може да го отваря..... също ще трябва да се ремапне софтуера на ЕКУ .... дюзата на моното е много важно да бъде на правилното място иначе няма да постъпва еднаква смес към всички цилиндри

...по лесно си вземи за 300 лева цял комплект глава,колектор, инжекция, компир,дебитомер,инсталация, дюзите с горивната релса и регулатор и мотора за празен ход от ПБ и пецкай.... въпреки че дигифанта от първите е псевдо MPI и дюзите му са ялови и компира му е гола вода..... най добре MS2 ама ако се слага мегаскуирт направо смени едни бутала, полуоски, подсили си скоростите и се пецне глава от 16в..... и летиш

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Чет 22 мар 2007 9:34

:wink: Колега де отиде ти , по-голям дросел носи и съществуващия блок на моното. от 38 мм може да се вдигне на 43 мм всичко си остава същото .Ефект определено ще има, смятам да се вихря в тази насока. Нова клапа се изрязва, относно ТПС-а смятам ,че няма да се окалпазани ако не се заигравам с самия сензор.38 мм са прекалено малко, и се усещат при ускорение и по-голяма скорост.

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Чет 22 мар 2007 9:52

Symptom написа::wink: Колега де отиде ти , по-голям дросел носи и съществуващия блок на моното. от 38 мм може да се вдигне на 43 мм всичко си остава същото .Ефект определено ще има, смятам да се вихря в тази насока. Нова клапа се изрязва, относно ТПС-а смятам ,че няма да се окалпазани ако не се заигравам с самия сензор.38 мм са прекалено малко, и се усещат при ускорение и по-голяма скорост.

А случайно да си се замислял, че ако увеличиш диаметъра на дросела може да ти умре колата на ниски до средни обороти... ;)
А и като увеличиш диаметъра на дросела ще вкарваш повече въздух - оттам нататък какво правим - ще чакаме на ламбда сондата ли...аз не бих се надявал... :roll:

П.С. Най-лесния начин за увеличаване размера на дросела на моното е замяна с 2е2 - размери на камерите 28+30=58мм и на дифузьорите 22+26=48мм :wink:

Последна промяна от Li4o на Чет 22 мар 2007 9:59, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 22 мар 2007 9:52

Аз мисля по глобално просто ... :) иначе ако се шлайфа стените около сегашния дросел ..ама пак е малко ......абе трябват си конструктивни промени за тоя мотор за да има пауа ... иначе ламбдата ще навакса до някъде ....но след това трябва промени по софта

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Чет 22 мар 2007 9:59

Tyan написа:Аз мисля по глобално просто ... :) иначе ако се шлайфа стените около сегашния дросел ..ама пак е малко ......абе трябват си конструктивни промени за тоя мотор за да има пауа ... иначе ламбдата ще навакса до някъде ....но след това трябва промени по софта

По хардуера бих казал... :)
Иначе верно твята идея е най-верна - глава и инжекция ;)

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Чет 22 мар 2007 10:10

Е то ако ламбдата умираше толкова лесно моята досега да е пукнала,... :wink: Тя далеч не е толкова умна колкото всички разправят.
Вземи сток голф, с тоз мотор, и разгледаи как черпи въздух. С тези идиотии които са му накачили германците върви?

Моите промени са доста над , сток , варвежа е друг,ламбдата пак е същата,.. разхода пада, това какво говори?

Двигателя е брутално скопен откъм въздух, дори с смяната на стандартния филтър с спортен такъв ,влиза повече въздух.. ето ти пак промяна,.. и пак е в + ,

След като с толкова малки промени като цяло , мотора ги вазприема положително, значи всеоще работи не в оптималното количество.

Друг факт, за работата на мотора, с спортния филтър нямам сажди... оттук изводи за процеса 8)

Потребителски аватар
hamann
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hamann » Чет 22 мар 2007 11:00

Li4o написа:
П.С. Най-лесния начин за увеличаване размера на дросела на моното е замяна с 2е2 - размери на камерите 28+30=58мм и на дифузьорите 22+26=48мм :wink:

колега това са диаметри май - пробвай да им сметнеш сеченията ;)

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Чет 22 мар 2007 13:28

Symptom написа:Е то ако ламбдата умираше толкова лесно моята досега да е пукнала,... :wink: ....

Имах предвид, че няма да ти свърши работа за достатъчното обогатяване на сместа - ще те лимитира дебита на дюзата...;)
hamann написа:
Li4o написа:

колега това са диаметри май - пробвай да им сметнеш сеченията ;)

Да, това са диаметри - обясни каква е разликата между диаметър и сечение, пък и досега никъде не съм видял да се говори за "сечение" на горивна камера или дифузьор...

Върни се в “Силов тунинг”