Кой е по добрият вариант за тунинг лупо 1.7 сди или 1.4тди
Кой е по добрият вариант за тунинг лупо 1.7 сди или 1.4тди
Здравейте на всички, имам нужда от малко инфо за добавяне на някой друга конска сила.
Поради факта, че съм вманиячен по тези малки автомобили на vw и съответно притежавам една калинка LUPO 1.7 SDI, но са ми малко кончетата та искам малко да ги увелича, но се питам, кое ще е по-добре за тунинговане 1.7 сди или 1.4 тди следователно ако 1.4 тди предлага по- добри оптимизации за тунинговане ще си подменя колата с 1.4 тди и мисля да и направя един добър силов, лек оптичен тунинг и интериор. И така нещата които бих добавил ако е сди-то - чип, турбо, интеркулер и следователно след поставянето им каквото трябва да се пипне по кутия, съединител за да издържи на по голямото натоварване. Ако е 1.4 тди-то - чип, интеркулер - възможно ли е това, което искам да направя и кой е по добрият вариант за силов тунинг от двата автомобила.

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
- peshoxx
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Кой е по добрият вариант за тунинг лупо 1.7 сди или 1.4тди
И според мен ТДИ-то.
- valio_style
- Автомобил: E36 cabrio E30 Turbo
- Двигател: Unknown
Нека малко да поразмишлявам преди да отговоря.. ..1.7SDI за да му се слоши турбо ще трябва да се отвори мотора да се търсят други бутала да се слага кулер да се прави ремап ии тн. А 1.4TDI си е готов, даже може и само с един чип да минеш повярвай ми ще си доста доволен. 

- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
Не е лошо преди да го напомпвате това 1.4 тди да му бръкнете откъм картера и да проверите състоянието на веригата на балансиращият вал, зъбните колела и обтегача, че ако не дай боже скъса верига става голямо мазало 

- valio_style
Интересно, не знаех че този мотор има балансиращ вал и въпреки това не съм чул за скъсана верига на такава кола. Не е лошо все пак да се провери 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,мисля,че блока на 1,7 сди е като на 1,9.То си го пише и отзад на блока.Разликата предполагам е коляновия вал , а не диаметъра на буталата.Следователно можеш да си го направиш 1,9 тди,след подмяната на определени части.
[quote="kikomoto"]Колега,мисля,че блока на 1,7 сди е като на 1,9.То си го пише и отзад на блока.Разликата предполагам е коляновия вал , а не диаметъра на буталата.Следователно можеш да си го направиш 1,9 тди,след подмяната на определени части.[/
Ако блока наистина е един и същ, идеята ми допада от 1.7 да стане 1.9, но пък ако ми е по-изгодно да си поставя направо окомплектован двигател 1.9 тди от голф 4 или пасат и това е вариант, стига да си пасне - само да не трябва нещо да се преправя, че това побългаряване, както се казва не ми харесва...
Ако блока наистина е един и същ, идеята ми допада от 1.7 да стане 1.9, но пък ако ми е по-изгодно да си поставя направо окомплектован двигател 1.9 тди от голф 4 или пасат и това е вариант, стига да си пасне - само да не трябва нещо да се преправя, че това побългаряване, както се казва не ми харесва...

- valio_style
kikomoto написа:Колега,мисля,че блока на 1,7 сди е като на 1,9.То си го пише и отзад на блока.Разликата предполагам е коляновия вал , а не диаметъра на буталата.Следователно можеш да си го направиш 1,9 тди,след подмяната на определени части.
Да диаметъра е еднакъв 79.5 разликата е само в коляновия вал. А буталата се сменят защото горивната камера е различна за ТDI и за чист дизел.
П.П. Въпроса в темата беше
djoshko написа:кое ще е по-добре за тунинговане 1.7 сди или 1.4 тди
иначе варианти за повишаване на мощността със суап на 1.9 TDI много.. ..Някъде във Vortex-a имаше Arosa с 1Z мотор и колата беше дала към 130 коня на колелата доколкото си спомням, ако намеря темата ще пусна линк.
- bobo_simeonov
- Автомобил:
- Двигател:
колега слагай 1.9 тди
- poliboy
- Автомобил: VW Lupo
- Двигател: 2001 AMF 1422cm3 TDI PD 75Hp
- Контакти:
1,4 ТДИ четох че може да стане от 75 на 101коня, но колко е истина незнам и как ще се отрази на трансмисия и ходова част е друг въпрос 

- stangero
- Автомобил:
- Двигател:
bobo_simeonov написа:колега слагай 1.9 тди