Софтуер за чипп тунинг

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
r2d2_vti
Автомобил:
Двигател:

Софтуер за чипп тунинг

Мнениеот r2d2_vti » Вто 27 мар 2007 12:13

Какъв софтуер се използва за нагласяне на таблиците за гориво и запалване на Г60
Сложил съм турбо и съм с някъкъ ЕПРОМ 27cxxxx. Оба4е настройките ба6 ги няма. Сместта е бедна.
Мерси предварително на компетентните мнения! :lol:

Колко бууст 6те издържи тва животно!

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Вто 27 мар 2007 12:50

Първо добре дошъл.

За софта си се объркал защото няма как да се логнеш към компа и да му коригираш таблицата. Единствения вариянт е да се ремапне в Проспийд. Това е ако искаш да си оставаш с твоя комп, който между другото е с мап дето работи само до 1,1бар....след това незнае вобще къкво става.

За буста ...не си казал с кава турбина си....но като мотор може и на 2бара да издържи кой знае, но не е ясно как са ти карантиите по него.

РАСО

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Вто 27 мар 2007 14:08

според мен също добрия варянт е друго електроника.

r2d2_vti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот r2d2_vti » Вто 27 мар 2007 14:22

Таблиците са на ЕПРОМ чип, аз имам Епром програматор и прочитам чипа, но нямам някакъв софтуер с който да му променям настройките.
Не съм с фабричния Map , а карантийте са ми Сток и турбината е ККК К24. За Prospeed не ми се говори щото тия там са големи кожодери.

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Вто 27 мар 2007 14:39

Ами бате не е толко лесно. Само с програматор не става. Първо ше ти требва друг чип или лампа с която да изтриеш оригиналния. След това има програми с които се променят таблиците ама струват много много повече от колата ти. Пробвай с Race2000 нея я ползват проспеед. Проблема е че нема да я намериш. Струва над 2000 евро. Пробвай и с winols коят е по добра ама пак нищо нема да напрайш. Първо неможеш да я намериш лицензирана версиа след това ще ти требва некой ДАМОС файл който ти казва кой блок коя карта е. EVC не дават такива файлове и требва да питаш до некоя голема компания макар чр шр ти искаш само за това нещо много много пари. При рейс2000 е същата работа требва ти сетингсфайл.
И накрая може да ти се наложи цената да излезе 3000 ежро и да се окаже че оригиналната електроника нищо не прай. Слагай друга електроника без да се занимаваш с глуости. Не мислиш ли че ако беше толкова лесно всеки втори щеше да си има чиптунинг фирма. Взима си некой програмато (в Бг много са разпространени wilhelm-ите щото по ефтино май нема) тегли си от некаде софтуер и воалла почваме да продаваме чипове по 600 лева парчет :lol:

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Вто 27 мар 2007 15:04

Вариянтите са два:
1. Пробвай да коригираш сместа с по-големи дюзи и регулатор за налягането. Ще ти е нужена широколентова ламбда сонда с контролер задължително. Вероятноста да се получи нещо е 50:50 а и за прецизна настройка и дума неможе да става.
2.Смяна на електрониката. Избор бол..а като най-лесно ти препоръчвам Мегаскуирт2. Най-малкото има кой да го мапне както трябва и да се вместиш в 1500лв.

РАСО

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Вто 27 мар 2007 16:05

ako не ти се дават пари за друга електроник ами прати твоя оригиналния файл от епрома. и ми дай и номера на ЕКУТО (бошномера) и номера от лепенката върху оригиналния чип. Мога да ти удалйа импулса на впраскване или да направя няколко файла които се различават в сместта (дмек на няколко степени) Проблема е че така дисанционно ще е малко дървено и няма да е 100% финно но поне нема да е като сега. Ти саответно ше си запишеш различните файлове и ще видиш с кой как е. Стига обаче да имаш понятие от записване и т.н. Чипа не е просто 27ххх е мисля че беше 27С256 (като ми дадеш номера на ЕКУто ше сзнам със сигурност) Плюс това ребва да видиш с кво врмее на реакция е и т.н. не са толкова прости нещата. Цената е 200 лева. Не гарамтирам че ще е оптимално изпипано (като в проспеед) щото колата нема да е при мен но все пак ефект със сигурност ще има и цената няма да е кой зна каква.

Поздрави

Потребителски аватар
1bar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1bar » Вто 03 апр 2007 11:25

Еку-то е дигифант. Би било учудващо ако имаш чексумите. Така че с бошномера- греда. Освен това човека иска сам, ако не разбираш :lol:
(фор фрии)

Потребителски аватар
1bar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1bar » Вто 03 апр 2007 11:27

Ако мотора е Г60 неотварян, не бих разчитал на повече от 1.2

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Вто 03 апр 2007 14:21

Чексуми имам за почти всичко но както ти каза той иска всичко без пари а то турдно става особено за къстам чип .....

Върни се в “Силов тунинг”