Колеги незнам дали е правилното място за темата,ако не е ме поправете.
Имам голф 1.9 90 коня от няколко години е с чип но някак си още ми е бавен а наскоро разбрах че турбото ми е с променлива геометрия и реших да се разровя как без мн разходи да повиша мощноста поне до 140 конски сили,и сам се спрял на един варинат и ако може да дадете мнение дали ще се получи и има ли някоя тънкос.
Та мисля да си сменя разпръсквачие с такива на о,210 или 0,205 несъм решил кои точно.и вепросите ми са трябва ли след тях да пренастройвам чипа?? трябва ли да се прави центровка на помпата?? и като цяло ще има ли ефект смяната само на разпръсквачите и с чипа??? мислех и бутало на 11мм да сложа ама неискам да си барам помпата за момента е супер.
Благодаря предварително за мненията и съветите ви!!!!
Съвети за тунинг на голф 1.9 ALH ??
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
Re: СЪВЕТИ ЗА ТУНИНГ ГОЛФ 1.9 ALH ??
Има много писано точно за ALH! Да ще има разлика и ДА трябва са сменяш чипа. Ще имаш минимален ефект ако смениш разпръсквачи без чип, и ще пуши! Ако смениш и помпения елемент, може да надхварлиш 140 hp
- danielstoqnov
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 110 +
Първо ремап после разпръсквачи,а защо не и по голям кулер
за чипа иди при някой който наистина си разбира от работата мога да ти препоръчам ИВО "ифидик" от Варна 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги на мен колата ми е чипосана и мисля че няма да има нужда от пренастроѝка. За кулер съм гледал и несам си харесал а помпата нискам да я барам а и 140 коня ще са достатъчни.
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
колата ти е настроена за тия дюзи/разпръсквачи и на тоя кулер който си в момента. смениш ли разпръсквачи - пускаш повече нафта - трябва повече въздух!!! трябва смяна на 4ипа
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега чета във форомите и за чипа явно няма проблем единственото което трябва да се направи е на ваг-ком да се настрои помпата
- dctr88
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: 1Z
Елемента се сменя едва когато ще надхвърляш 170hp. До там стоковия се държи.
С тези разпръсквачи и чипа може да се доближиш до някакви виртуални 130-135hp, примерно...
С тези разпръсквачи и чипа може да се доближиш до някакви виртуални 130-135hp, примерно...
-
- Автомобил:
- Двигател:
За елемента ми е ясно просто искам да знам като сложа разпръсквачите какво да направя с помпата???
- dctr88
Отиваш в дизел Бош сервиз да ти ги сложат и изпитат на стенд(това задължително) и те ти настройват и помпата после.
- Juiced
- Автомобил: Hyundai Terracan
- Двигател: J3
vaneca написа:За елемента ми е ясно просто искам да знам като сложа разпръсквачите какво да направя с помпата???
Зависи колко големи разпръсквачи мислиш да сложиш. Ако няма да сменяш турбо - забиваш 0,216 и не се занимаваш с помпи итн. В този случай турбото ти е лимитиращ фактор, малко е , но с него въртящият момент става около 350-370 Нм и идва рано.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз ги взимам нови разпръсквачите а слагането сам ще направя и имам приятел с ваг-ком иначе в бош ще ми се завие свят от цени. Искам сам да си ти направя иначе се губи тръпката.
- dctr88
Juiced написа:vaneca написа:За елемента ми е ясно просто искам да знам като сложа разпръсквачите какво да направя с помпата???
Зависи колко големи разпръсквачи мислиш да сложиш. Ако няма да сменяш турбо - забиваш 0,216 и не се занимаваш с помпи итн. В този случай турбото ти е лимитиращ фактор, малко е , но с него въртящият момент става около 350-370 Нм и идва рано.
350Nm ще извади с тази конфигурация ама на куково лято, виртуални както казах, форумни

vaneca написа:Колега аз ги взимам нови разпръсквачите а слагането сам ще направя и имам приятел с ваг-ком иначе в бош ще ми се завие свят от цени. Искам сам да си ти направя иначе се губи тръпката.
50лв. взимат за цялата работа, при условие, че ще дадеш 2 стотака поне за тези разпръсквачи, се губи тръпката да си рискуваш двигателя и настройките заради 50 кинта... най-малкото и, че нямаш стенд, а за хората това е рутинна работа костваща им 20мин(заедно с кафето и цигарата)

dctr88 написа:50лв. взимат за цялата работа, при условие, че ще дадеш 2 стотака поне за тези разпръсквачи, се губи тръпката да си рискуваш двигателя и настройките заради 50 кинта... най-малкото и, че нямаш стенд, а за хората това е рутинна работа костваща им 20мин(заедно с кафето и цигарата)
Mного правилно казано. Но всеки си има глава на раменете и сам решава...
- Juiced
- Автомобил: Hyundai Terracan
- Двигател: J3
dctr88 написа:Juiced написа:vaneca написа:За елемента ми е ясно просто искам да знам като сложа разпръсквачите какво да направя с помпата???
350Nm ще извади с тази конфигурация ама на куково лято, виртуални както казах, форумни![]()
Заповядай, малко да се ограмотиш : http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=6760&start=30
А относно сглобяването,настройката и подкарването на дюзите съм съгласен, само да ги сглобиш не стига...стендоването на дюзи са добре похарчени пари

- dctr88
Juiced написа:dctr88 написа:Juiced написа:vaneca написа:За елемента ми е ясно просто искам да знам като сложа разпръсквачите какво да направя с помпата???
350Nm ще извади с тази конфигурация ама на куково лято, виртуални както казах, форумни![]()
Заповядай, малко да се ограмотиш : http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=6760&start=30
А относно сглобяването,настройката и подкарването на дюзите съм съгласен, само да ги сглобиш не стига...стендоването на дюзи са добре похарчени пари
Това на диното на бай Иван ли е мерено?
Колега недей вярва на всичко което е пуснато в нета....
Най-малкото, че това е мерено на двигателя, не на колелата, не сме в USA за да гледаме показателите на двигателя

Я като си тръгнал ме доограмоти малко и ми кажи загубите на hp и Nm при мерене на двигател и колела?