Здравейте :) Разполагам с golf 2. Въпросът ми е дали ще е възможно да се смени двигателят му от 1.6 карбуратор към 1.9 TDI, по точно към 1.9 TDI 131к.с. на Golf IV. Ако да- какъв е процеса на смяна на документите, както и на самия двигател и приблизително колко ще ми струва това. Предполагам, че сам ще е трудно да го няправя- затова най-добре да е от някой професионалист.
Голфът е с 4 степенна скоростна кутия.
Смяна на двигателя. 1.6 към 1.9
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
Re: Смяна на двигателя. 1.6 към 1.9
Като за начало може да забравиш, че тва може да стане законно
За останалото са нужни около 1500-2000лв.

-
- Автомобил:
- Двигател:
ако има документи за мотора може да стане напълно законно и не му трябва да забравя за това.Но ако колегата има само двигател,то по-добре да си купи голф 4-ка за да му излезе по-тънко отколкото да прави този.
Скорости, полуоски, компютър, инсталация,турбина тампони, механизъм за скоростите и още куп длебни дреболийки още
Скорости, полуоски, компютър, инсталация,турбина тампони, механизъм за скоростите и още куп длебни дреболийки още
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
OnePlusTwo написа: Предполагам, че сам ще е трудно да го няправя- затова най-добре да е от някой професионалист.
Голфът е с 4 степенна скоростна кутия.
Здравей,
предполагам, че щом имаш нужда от професионалист, по-евтин вариант би било да смениш направо колата, както каза колегата преди мен. Има Мк4 на Голф с такъв мотор

Понеже не си написал откъде си, най-добре отиди в някой локален автосервиз и ги питай какво би ти струвало като сума такова трансплантиране. То си заслужава само, ако купето на Мк2 е във вид почти като ново - т.е. няма ръжди и гнило.
-
- Автомобил: vw golf3 GTI
- Двигател: ADY 1995
мисля че един AFN от МК3 ще е много по лесен и евтин вариант а ще върви добре на лекото купе 

-
- Автомобил:
- Двигател:
red.devilll написа:Но ако колегата има само двигател,то по-добре да си купи голф 4-ка за да му излезе по-тънко отколкото да прави този.
Разполагам с купето ( колата е с изрядни документи и е в движение ). Предполагам мотора ще си го намеря за около 400-500 лева. Въпросът е другото колко ще ми струва- самата трансплантация и документите ( голям и малък талон)!?
П.С. От Габрово съм.
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
На мене ми е много любопитно как ще се узакони мотор който въобщее не е слаган на голф 2
Некой по-запознат да каже или направо да снима голям талон дет в него пише: голф 2, код на мотора - АРЛ ВР6 АБФ и тн тн след 92 г. 

- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
push написа:На мене ми е много любопитно как ще се узакони мотор който въобщее не е слаган на голф 2Некой по-запознат да каже или направо да снима голям талон дет в него пише: голф 2, код на мотора - АРЛ ВР6 АБФ и тн тн след 92 г.
В нито един талон не пише голф2, а само ГОЛФ. Може да се регистрира и цената е около 500лв и всичко си става законно.
А по темата: Тоя мотор 131кс. е помпа-дюза и хич няма да е 400-500лв, дори и да си намерил това ще ти е най-малката грижа. Има още доста неща които ще трябва да смениш. Не ми се описва всичко така че отвори капака на една 4-ка и ще видиш всичко което ти трябва + още доста неща които не виждаш. Вземи си един афн или 1з ще ти излезе доста по-евтино.