Здравейте бъдещи колеги. Интересува ме кой от следните два мотора е подходящ за увеличаване на мощноста чрез голямо турбо и чипосване:
2.3 V5 или 1.8 T.
Благодаря предварително.
vw golf 4 силов тунинг
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: vw golf 4 силов тунинг
В случая само 1,8Т.
-
- Автомобил: golf 2 turbo
- Двигател:
Аз съм за 1,8т 

- pavel_stoilov
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: 1V 1991
Според мен VR6 + T 

Аз не съм от компетентните, но за да му стане още по-ясно на колегата задал въпроса ще си позволя и аз да се включа.
Най ефтино от финансова гледна точка е лесно за поставяне на по голямо турбо със съответното препрограмиране /чип/ е когато се направи на вече турбиниран заводски мотор, сиреч от това, което си изброил като варианти е 1,8Т. Другия мотор 2,3 V5 е атмосферен, а за турбинанира на атмосферен мотор са необходими доста повече части и промени по мотора за да станат нещата, тоест цялото упражнение е много по трудоемко и скъпо струващо. Същото се отнася и за VR6, там предполагам е още по скъпо, защото има 1 цилиндър в повече спрямо 2,3 V5 и 2 цилиндъра в повече спрямо 1,8Т.
Ако разполагаш с неограничен финансов ресурс от към потенциал най вероятно VR6 + T ще е най добрия избор.
Най ефтино от финансова гледна точка е лесно за поставяне на по голямо турбо със съответното препрограмиране /чип/ е когато се направи на вече турбиниран заводски мотор, сиреч от това, което си изброил като варианти е 1,8Т. Другия мотор 2,3 V5 е атмосферен, а за турбинанира на атмосферен мотор са необходими доста повече части и промени по мотора за да станат нещата, тоест цялото упражнение е много по трудоемко и скъпо струващо. Същото се отнася и за VR6, там предполагам е още по скъпо, защото има 1 цилиндър в повече спрямо 2,3 V5 и 2 цилиндъра в повече спрямо 1,8Т.
Ако разполагаш с неограничен финансов ресурс от към потенциал най вероятно VR6 + T ще е най добрия избор.
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
didich написа:...
Офтопик...
Това с "неограничен финансов ресурс" ми хареса, но всичко се върти около това "ако". Та, ако разполагаше , нямаше да задава въпроса в този форум

-
- Автомобил:
- Двигател:
Интересува ме кой мотор ще издаржи на по голямо натоварване. Тука не говоря за финансова част. а този vr6 t просто за мен е безмислена покупка. Самата цена е прекалено висока.
paco написа:didich написа:...
Офтопик...
Това с "неограничен финансов ресурс" ми хареса, но всичко се върти около това "ако". Та, ако разполагаше , нямаше да задава въпроса в този форумЩеше директно да отиде в офиса на някой виден тунер.
офтопик...
По принцип си прав, но хора има всякакви, човека може да иска сам да си изцапа ръцете покрай многото тунинг фирми на пазара, иначе е най лесно да оставиш ключовете в някой офис и след 1 месец да се качиш в съвсем друга кола, това го пожелавам на всеки, а дано

- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
chakala_008 написа:Интересува ме кой мотор ще издаржи на по голямо натоварване. Тука не говоря за финансова част. а този vr6 t просто за мен е безмислена покупка. Самата цена е прекалено висока.
Коя цена е прекалено висока за вр6 че не разбрах. 1.8т си е мъртвец сток да си знаеш.. Кво натоварване ще има тоя мотор? На писта ли ще го караш, на рали крос ли??? Тая тема е май "чешане на пръсти".
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
chakala_008 написа:Интересува ме кой мотор ще издаржи на по голямо натоварване. Тука не говоря за финансова част. а този vr6 t просто за мен е безмислена покупка. Самата цена е прекалено висока.
При турбинирането на атмосферен мотор дори и VR6 цената на мотора е една от най-ниските суми в цялото уравнение. Така, че и VR5 отпада от уравнението защото като крайна цена няма да излезе по-евтин от VR6. Даже може да излезе и по-скъп защото VR6 е доста по-често тунингован мотор от петака и даже готови китове може да се купят.
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дайте да не се впускаме в празни приказки кой мотор е по-по най-най и т.н. Ясно е , че всеки си харесва това за което се е "венчал" по един или друг начин. Та, колегата зададе въпрос и му отговорихме. Всичко останало просто не е за тази тема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва ми мотор който да направя над 250hp. За това ме интересува според вас кой мотор от двата може да го понесе без да грамне.
Благодаря на всички за коментарите.
- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
Е стига бе. Как така да грАмне :) Р32 си е толкова и нема да грАмне
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
chakala_008 написа:Трябва ми мотор който да направя над 250hp. За това ме интересува според вас кой мотор от двата може да го понесе без да грамне.
Ми те и стоковите мотори предават богу дух чат пат. Колко пари смяташ да вкараш в подобен проект за 250+ коне? Просто от любопитство те питам, защото Ауди S3 си е 225к.с. а с ремап си е 250+/- нещо магарета.