По-голям кулер на 1.9 TDI 90 к.с. с чип

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Golf_Blade
Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
Двигател: M43B16

Мнениеот Golf_Blade » Пон 26 мар 2007 23:58

Абе момци тука се говори за турбини и кулери,не искам да спамя темата даже хич! Та въпроса ми е - проблем ли е ако на стандартен 1.9 ТДИ 90кончета с чип да речем мотор ,му се вземе по голям кулер и се постави централно на предната броня! Удължаването на пътищата на компресирания въздух и по големия кулер ще окажат ли някво отрицателно влияние на мощността и вървежа на колата! Или някаде из свободното пространство в коша се слага стандартния кулер и се цепи капака да има пряк достъп до свеж въздух!

Моля коментари само от знаещите! Наитина ме интересува!

Cordoba16vt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cordoba16vt » Вто 27 мар 2007 8:18

аз ТДИ не ги разбирам много много ама гледам напоследък слагат доста големи кулери по ТД автомобилите от всички марки .

1.9 ТДИ на Сеат Ибиса Купра ( 160 кс от завода излиза :shock - мисля че е най напомпаното ТДИ от ВАГ групата ) е с доста голямо прасе отпред.

Мое мнение е че ще има ефект - но колко голям е гадание.

отрицателен ефект едва ли ще има - освен ако не сложиш камионджийски кулер .

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Вто 27 мар 2007 9:16

Няма начин при удължаване на студените пътища и по-голям кулер колата да не стане по-лагава а от там и дупката между скоростите ще се усети. При дизелите работата е доста капризна защото трябва да се търси оптимално увеличение на кулер. Някъде из форумите на ВОРТЕКС четах за 10-15% мах. по-голям кулер (за дизелите де). При изграждането на студените пътища трябва да се спазва правилото за минимално количество маркучи, което вече важи и за бензиновите мотори.
Това от мен.

РАСО

Cordoba16vt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cordoba16vt » Вто 27 мар 2007 15:16

paco написа:Няма начин при удължаване на студените пътища и по-голям кулер колата да не стане по-лагава а от там и дупката между скоростите ще се усети. При дизелите работата е доста капризна защото трябва да се търси оптимално увеличение на кулер. Някъде из форумите на ВОРТЕКС четах за 10-15% мах. по-голям кулер (за дизелите де). При изграждането на студените пътища трябва да се спазва правилото за минимално количество маркучи, което вече важи и за бензиновите мотори.
Това от мен.

РАСО

абе нали човека ша вдига налягането, бе

?

и аз не мисля че трябва да се слага много голям интеркулер

Потребителски аватар
Golf_Blade
Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
Двигател: M43B16

Мнениеот Golf_Blade » Вто 27 мар 2007 19:00

Така да го задам въпроса защото явно почвам да ви обърквам:
- та мотора е 1.9 ТДИ 90 коня чипосан, кое ще даде по голям + ефект на мощността а оттам и адаптивността на по бързи команди от шофера!
1) Стандартен кулер на предната броня + самоделки пътища на студения въздух(метални, гладки)
2) По-голям кулер разположен някаде в коша,разцепен капак(въздухоотборник) за пряк достъп до свеж въздух+метални пътища
Спортния филтър е ясен!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 24 апр 2007 9:15

Нова тема, по молба на автора на мненията в темата за Кордоба...

Върни се в “Силов тунинг”