Добър ден на всички. Съжалявам за предишната тема, която беше на шлиокавица, но сега вече инсталирах кирилизатор тук и мога да пиша с български букви, както си му е реда

Та общо взето ето какво ми е в главата и за какво искам помощ:
В момента съм в Англия, и в началото на август месец се прибирам в България

Планирал съм да си купя голф 3 дисел, предполагам от 96/97 година, поне знам, че това са последните години в които са се произвеждали голф3. Не съм сигурен кой двигател да бъде 90 или 110 коня за това това е първото ми питане, второто е , искам след като го взема да влея в него около 2,000 лв бюджет за някакъв лек тунинг. Като предвид тунинг ми се върти в главата, примерно, чувал съм че при смяна на колекторни тръби и цялата испускателна система се подобрява мощостна с няколко к.с и се подобрява работата на самата кола, искам да сложа спортен филтър, но някой наистина хубав с желязната му тръба там и както си му е реда, и се чудех още нещо което да не е много скъпо, но да освежи работата на двигателя ми и да го направи малко по мощен от стоковия двигател, замислям се и за чип тунинг заедно със спортния филтър и изпускателната система, та това са ми за сега идеите , моля по компетентните в тази свера , ако може да ми помогнете и да ми дадете информация, дали мога сам да си направя нещо от този тунинг, какво трябва да търся от каде да го купя и въобще какво трябва да направя и кой е най-добрия вариятн за да постигна желания тунинг на колата. Държа да подчертая , че не търся някакви турбота, и спец тунинг дето колата става 200++ коня, просто симпъл тунинг за бедни хора :) Благодаря предварително и лека и безаварийна на всички бъдещи колеги :)