Относно тунинговане на Г3 1.9 ТДИ 90-110 кс 1996/97

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
hepy31
Автомобил: Vw Golf 1.9TDI 90Kc Syncro 1997
Двигател:
Контакти:

Относно тунинговане на Г3 1.9 ТДИ 90-110 кс 1996/97

Мнениеот hepy31 » Вто 07 юли 2015 9:50

Добър ден на всички. Съжалявам за предишната тема, която беше на шлиокавица, но сега вече инсталирах кирилизатор тук и мога да пиша с български букви, както си му е реда :love.vwclub :flag_bulgaria Та общо взето ето какво ми е в главата и за какво искам помощ:
В момента съм в Англия, и в началото на август месец се прибирам в България :flag_bulgaria Планирал съм да си купя голф 3 дисел, предполагам от 96/97 година, поне знам, че това са последните години в които са се произвеждали голф3. Не съм сигурен кой двигател да бъде 90 или 110 коня за това това е първото ми питане, второто е , искам след като го взема да влея в него около 2,000 лв бюджет за някакъв лек тунинг. Като предвид тунинг ми се върти в главата, примерно, чувал съм че при смяна на колекторни тръби и цялата испускателна система се подобрява мощостна с няколко к.с и се подобрява работата на самата кола, искам да сложа спортен филтър, но някой наистина хубав с желязната му тръба там и както си му е реда, и се чудех още нещо което да не е много скъпо, но да освежи работата на двигателя ми и да го направи малко по мощен от стоковия двигател, замислям се и за чип тунинг заедно със спортния филтър и изпускателната система, та това са ми за сега идеите , моля по компетентните в тази свера , ако може да ми помогнете и да ми дадете информация, дали мога сам да си направя нещо от този тунинг, какво трябва да търся от каде да го купя и въобще какво трябва да направя и кой е най-добрия вариятн за да постигна желания тунинг на колата. Държа да подчертая , че не търся някакви турбота, и спец тунинг дето колата става 200++ коня, просто симпъл тунинг за бедни хора :) Благодаря предварително и лека и безаварийна на всички бъдещи колеги :) :love.vwclub

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Re: Относно тунинговане на Г3 1.9 ТДИ 90-110 кс 1996/97

Мнениеот vanesto » Вто 07 юли 2015 10:20

Семпъл туниг можеш да постигнеш с един чип от Brezel за 300лв, едни разпръсквачи от 110-ка /ако е 90кс/, махане катализатор, запушване на ЕГР, евентуално махане на гърнета. Това са ти около 30% повече мощност. От там нататък е цифроманията, която по твоите думи не ти трябва. Остатъка до 2000лв ги вложи в обслужване и стягане на колата. Струва ми се обаче, че се опитваш да впрягаш каруцата пред коня. Първо намери читава кола, обслужи я, виж какви кусури има, оправи ги, и тогава мисли за тунинг. Повярвай ми, ще имаш много неща за оправяне, докато стигнеш до тунинг.
P.S. Погледни в раздел Продава на форума за кола, не е гаранция за качество, но в повечето случаи колегите си ги поддържат.

Върни се в “Силов тунинг”