Хидравлични към механични повдигачи ABF ???

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
SixKillerVR6
Автомобил:
Двигател:

Хидравлични към механични повдигачи ABF ???

Мнениеот SixKillerVR6 » Вто 26 юли 2011 20:59

Някой ако може да сподели дали има подходящи механични повдигачи на някой от VAG моторите които да паснат на АБФ ? Пък и да не е от VAG групата, по-важното е да стане възможно най-безболезнено :Mr Green Fun (евтино). Приемам предложения и за пружини съответно :wink:

Поздрави и благодаря!

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Re: Хидравлични към механични повдигачи ABF ???

Мнениеот didkoltd » Вто 26 юли 2011 21:29

На старите дизели са такива ,1.6 !

Потребителски аватар
SixKillerVR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SixKillerVR6 » Вто 26 юли 2011 22:12

Печелиш бира за бързия отговор :Mr Green Fun :beer Само трябва да уточним как ще си я получиш :Mr Green Fun

Поздрави :да:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 26 юли 2011 22:36

Форд ескорт турбодизел - механични повдигачи с долни пънчета.. Ако няма да слагаш спортни валове работа вършат и ВАГ мех.повдигачи.

Потребителски аватар
petroffbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petroffbg » Сря 27 юли 2011 8:05

Ако валовете са с големи фази,пуловете ги забрави! :screwy

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Сря 27 юли 2011 18:02

...точно така колега,много си прав :wink: ...аз го мисля всякак от доста време и ненамирам варянт за сега как да стане.С фордовите чашки е едно плякане и щтракане та ако ще и на 0.10 да ги реголираш... НЕ СТАВА
...на големи градуси гърбицата натиска много в края пула,повдигасе леко от другата страна на опората и шляпа за страх...ще фърчат пулове при обороти и става чудо...

Потребителски аватар
55555
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 55555 » Сря 27 юли 2011 20:11

Не съм проверявал лично цялата тази информация но:най леките хидравлични повдигачи за нашите 16в мотори са с номер VW P/N 050 109 309H и са с по 10гр на бройка по леки от оригинално вгражданите.На ИНА излизат с номер 050 109 309HBR.Можеш да ги намериш и втора ръка от някоя морга на по новите 8 клапанови мотори 1,4 1,6 2,0 и 1,9 дизел от 96г насам.Обозначенията на моторите във които можеш да ги намериш AEP,AEK,AFT,ADZ,AAM,ADY,AGG,ACC,Такива леки повдигачи ползват и голф 4 и бора от 2002г на 2,0 8в мотори AEG,AQY,AZG,AZJ,BEJAPK,AXH .Относно пружините,на КR вътрешните пружини били по твърди от всички други вътрешни пружини вграждани по нашите на 16в глави и това не съм го проверил лично черпя инфо от вортех и клyб гти но наистина на по новите 8 клапанови мотори открихме хидравлични повдигачи по леки от серийните с по 10-15гр зависи сухи мокри,кантар.....

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Сря 27 юли 2011 20:18

Sharky GTI какво им е на фордовите чашки нямат пулове и куплирани с твърди пружини могат спокойно да поемат и над 300 градуса вал с 12 лифт. В много състезателни ФВ у нас има такива механични повдигачи. Ти регулирай хлабините пък нека да плякат.. Имаше такива плътни повдигачи с долни пънчета като фордовите и от друга кола ...и не мога да се сетя от какъв мотор бяха.. където стават за фв.

Потребителски аватар
SixKillerVR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SixKillerVR6 » Сря 27 юли 2011 20:53

Значи от всичко прочетено до тук, май излиза че предложението на колегата Stenly е най-рентабилно... за валове няма да коментирам конкретни защото още нямам :oops: (имам на предвид някои, но за сега ще си мълча :Mr Green Fun ) но ще е под 300 градуса!
Относно пружини имам КР-ски в излишък даже и ще взема да ги тествам едните спрямо другите какви характеристики ще покажат, но ще е малко по-натам във времето. Все си мисля че ще има пружини които да паснат на АБФ (дори и от друга марка кола) и да са по-добър вариант от стокови, но предстои проучване на въпроса :lupe
Поздрави! :да:

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Сря 27 юли 2011 22:04

Stenly аз на 2Е-то слагах фордови от 1.8 endura de и не ми харесват нещата как стоят.Знам че се ползват от много народ и затова ползвах такива...какви ли не хлабини си играхме пулове размери каквито щеш съм сабирал от сички колеги дето имаха в налисност :mrgreen: ,обаче си нестава...шляпат си постоянно и мотора като го слушам и направо ми се обръщат карантийте и отделно ме лови страх като знам как го карам.Мъдрих го сякак и съм намислил сега за новата глава да пробвам на стуга да резна малко по далбоко леглата в чашките дето лягат пуловете та да стоят по навътре и отдолу да ги догаждам пак с рязане на пънчетата.Да говори кой каквото ще... за обороти до 7500 немало смисал от механика... :screwy много се извинявам ама с по-ръбав вал от 6500об. нагоре хидравликата я прай на пупара.Още първия път като сложих механичните и тествах колата на правата... 1-ва до прекъсвач(като мотора от 6000об. до 7200об. абсолютно никаде не забавя темпото на ускорение като с хидравликата и да бучи)...2ра сваля до около 6500-600об. и веднага пак в прекъсвач ако го държа с газ до край...оставям го така докато спре да боксува и се набере до прекъсвач и забивам 3та като там оборотите падат до 5000об. и вече гумите са се разлигавили и почват яко да изпускат... влиза в прекъсвач и нещата се повтарят като на 2-ра... :Mr Green Fun
...с хидравлика мотора в горния диапазон от обороти няма НИЩО общо с това как се държи с механични повдигачи(става дума само за мотори с валове и яко престъргване mhihi )
Поздрави

... ето и малко видео матерял имам от тестване с механиката,тук още бех с дългите скорости и стария чип,с новия чип които спретнахме с колегата Brezel разбирасе прекъсвача отлетя на 7200об. мотора побесне още повече,отлетяха и 2 чифта гуми...комплект съединител и старата скоростна кутия :Mr Green Fun
...http://vbox7.com/play:a7a6ebb3e0

Потребителски аватар
petroffbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petroffbg » Чет 28 юли 2011 8:30

Защо не пробваш с тези:
Изображение
Изображение

До 10000об/мин нямаш грижи,на САТ-САМS са,но си струват парите...

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Чет 28 юли 2011 10:24

Петров тези повдигачи пружини и тарелки като рейсинг комплект ли се продават ..

Потребителски аватар
SixKillerVR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SixKillerVR6 » Чет 28 юли 2011 22:14

За съжаление на този етап силно не ме устройва да давам пари за готови китове повдигачи, пружини и др. Просто бюджета е много орязан а има да се пазаруват още по-наложащи и скъпи джаджи :oops: Та за тва се оглеждам и в такива коит евентуално ще ми излязат почти без пари :Mr Green Fun Поне като временно решение ... пък за в бъдеще времето ще покаже.

Потребителски аватар
petroffbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petroffbg » Пет 29 юли 2011 22:40

Stenly написа:Петров тези повдигачи пружини и тарелки като рейсинг комплект ли се продават ..

Пружините и тарелки вземах,повдигачите са си "нашенски",но се оказа,че комплекта тарелки е за някакви изчанчени конуси с по-голям ъгъл,стандартните се впиват и освобождават пружините,наложи се да си ги правя сам и сега си имам в архива 16бр,ако на някой му притрябват,да свирка на лични.
Изображение

Потребителски аватар
brutalisimo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brutalisimo » Чет 04 авг 2011 0:40

тема за размисал тия пулове за механичните повдигачи аджеба от какъв материал са.... :roll:

Върни се в “Силов тунинг”