pe6kata написа:бих те посъветвал, ако се стигне до правене на "нещо", е да си смениш двигателя.
Това е най-лесния, бърз, евтин и ефективен начин!
За един ден, ако човек знае какво прави и има някой да му помага, голфа ще е с работещ 2.0 16в от голф3.
Подкрепям с двете ръце, точно затова и аз смених мотора. ABF е много оптимален мотор, съчетан с къси скорости и леки модове е супер приятен за ежедневка. И определено гори по-малко от напилен 1,8 моно или карб, който така или иначе няма да изкара 150 коня.
Има обаче 2 недостатъка - че скоро ще се затегне минаването на ГТП и недай си боже да стане ПТП - ще те разкатаят. Другото е, че вземайки мотор в незнайно състояние, аз лично го разхвърлям на всички съставни части и сменям всяка една, която е макар и малко износена. Което никак не е евтино!
Vinkelo написа:...прекалено много различни мнения и от много четене вече не знам кое е правилното :). ....
Къде точно видя противоречие в мненията, щото аз тия теми ги знам наизуст и всичко е систематизирано и в една насока. Питай конкретно по темите какво точно те притеснява?
С нетърпение чакам да видя какво ще излезе от тоя проект и дали ще умре в зародиш като останалите. Колега моля те дръж ни в течение какво се случва!
Дай малко снимки да видим донора...