Обмислям за малко тунинг,но си нямам идея дали като цяло двигателя ще издържи на тунинг,казаха ми че "уж" ще държи понеже бил хубав двигател,но искам да чуя това от някой,който вече го е правил!
Скоро време смятам да направя турбината хибридна и да я рециклирам и след това да направя един чеп тунинг, от един сервиз в Бургас ми казаха,че същия като моя голф(Двигател) са успели
от 140к.с 320Nm да изкарат 189к.с 440Nm и това на Stage 1 само 30-35% двигане на конете!
Другото ми питане е дали има смисъл от спортен филтър,понеже гледах и четох ,че лесно се замърсявал и вероятността да влезе нещо през него е по.голяма от този който ми е фабричния,но пък ще вади хубав звук!
Нямам намерение да правя "бегачка",като цяло ми стигат 190кона макс,дори от чипа да искарам около 180,ще съм супер! Искам да наблегна повече да докарам хо-хубав звук на двигателя,да стане леко по шумна,но с плътен звук!
Не търся V8 звук,но нещо близко,все пак е TDI!

Също ако някой има идея как да разбера какъв модел ми е турбината,ще съм благодарен да разбер или поне ако някой знае с какви турбини най-често излизат от фабриката,говорим за фабричната турбина,взех от от частно лице
и той мо каза,че си е фабричната ,но не знае модел и т.н!