Искам да попитам вас защото явно момчето с което се дръпнах ме лъже..
Вика ми , че голфа му който е 1.9 90 коня и щял да ме дръпне... а аз съм с Г3 1.8 АБС + скоростна кутия с шпер.Та наредихме се с момчето и оуу ужас взе ме като прял като ме погна от старта на 400 метра ве4е беще на 2-3 коли пред мен.Та въпроса ми е по принцип ли си бягат или тоз е пипал печката си ?
заглавието mod edit: dobrinb
Г3 1.9 TDI, 90к.с. vs. Г3 1.8 ABS
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Аномалия...
WOOF написа:... а аз съм с Г3 1.8 АБС + скоростна кутия с шпер...
Колега каква е тази кутия с шпер ......

- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте
за неговият двигател незнам какъв е що е само знам че е дизел и върви.
За шпера това е фукнция на скоростната кутия която подпомага бързият старт.. незнам точно какво , но знам че по някакъв начин разпределя силата на двигателя върху колелата и така старта се ускорява .Също така и има някаква кириика
която при смяната от 1 на 2ра не се губят мн обороти....това е което знам.Скоростната кутия е от широко.
p:s със здраве
3 шпер-а имаш, да знаеш... mod edit: musura

За шпера това е фукнция на скоростната кутия която подпомага бързият старт.. незнам точно какво , но знам че по някакъв начин разпределя силата на двигателя върху колелата и така старта се ускорява .Също така и има някаква кириика

p:s със здраве
3 шпер-а имаш, да знаеш... mod edit: musura
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Не го разбирайте буквално де
Истината е хората по принцип не гледат на дизеловия автомобил като на състезателна кола.Споменавал съм и преди за сравнителен тест между тройки ТДИ 110к.с и ГТИ 2,0 115к.с. и имаха разлика в ускорението до 100 точно една стотна в полза на ГТИ-то,в еластичноста(доускорението) обаче ТДИ-то размазваше с доста.

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Schwepsi написа:Болната истина - и дизелите вървят. Ако му е бил читав а ти си мислиш че твоя е резултата е налице.
TDI rulzz.
П.С. Може да е бил с АФн 110 кс , а тои го отняся с многоооо
Tочно 1.9ТДИ 90коня, ако е сток е много зле откъм бързина и пада 100% от читаво голфче 1.8 90коня.
Тоя е бил чипосван 100%
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
hristian37 написа:имаше такава тема, и там писах -сравнете дизелов мотор с принудително пълнене и такъв бензинов - например 1.9ТДИ и Г60 или 1.8Т. Или 1.6D и 1.6 бензин. и Вижте кой кой е
Въпреки, че има малко повече нютони 90коня ТДИ-то бяга по-малко, а иначе е много добър мотор и могат да се изкарат доста кончета от тия дизели.
ПЕжо 206ХДИ 90коня също го бия безпроблем и когато ми беше сток кола и единствено и бях махнал катализатора.