Малки модификации.. ABF

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
grandvizitor
Автомобил:
Двигател:

Малки модификации.. ABF

Мнениеот grandvizitor » Вто 21 авг 2007 20:59

Имате ли представа, ако сложа панелен филтър K&N и махна катализатора на сток ABF, какво ще постигна? Качествена разлика?? :shock

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Вто 21 авг 2007 21:58

Има доста изписано във форума. Ще има ефект определено. Сложи панелен К&N, катализатора го махай, особено ако е запушен. Махни и средното (сложи резонаторно на неговото место че само с тръба чупи глави) и едно крайно проходно.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 21 авг 2007 22:09

Ще бъде по респонсна колата .. според мен това ще е чувствителната разлика

Потребителски аватар
grandvizitor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grandvizitor » Вто 21 авг 2007 23:26

значи утре махам катализатора и слагам K&N панелен и след това ще пиша каква е разликата. 10х много!! :wink:

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Сря 22 авг 2007 6:21

Сложи конус, но му направи термо щит. По-добре е от панелен филтър, а и звука е по-добър. Аз преди бях с панелен K&N, сега съм с конус JR и колата осезаемо се развърта по-добре.

Потребителски аватар
grandvizitor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grandvizitor » Сря 22 авг 2007 8:08

Проблема е как да го направя тоя термо щит, пък и има някъв датчик в началото на кутията който ако сложа конус трябва да изчезва. Как да се оправя с термо щита???

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Сря 22 авг 2007 8:15

grandvizitor написа:Проблема е как да го направя тоя термо щит, пък и има някъв датчик в началото на кутията който ако сложа конус трябва да изчезва. Как да се оправя с термо щита???
Ето ти пример за термо щит домашно производство много добро е не че щото аз съм го правил :mrgreen: ама в наъ големите жеги при яка стъпка градско отварям капака и филтъра не е топъл а даже хладен :wink: http://forum.vwclub.bg/garage.php?m ... ge_id=8248 п.п Има и на капака допълнително уплътнение :wink:

Потребителски аватар
grandvizitor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grandvizitor » Сря 22 авг 2007 9:22

в момента ми махат катализатора.. дано не чупи глави щото имам още 2 гърнета след него.. :?

П.С. слагат права тръба на негово място.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 22 авг 2007 9:37

grandvizitor написа:в момента ми махат катализатора.. дано не чупи глави щото имам още 2 гърнета след него.. :?

П.С. слагат права тръба на негово място.

2-те гърнета в какво състояние са ? ако това преди задното е в състоянието (предполагаемото състояние на стария катализатор) просто няма смисъл от него .. по добре дай там някой лев и смени и него с някое по отпушено евентуално.. ако не искаш да бръмчи много ?

ако търсиш колектори мисля че приятел има 4-2-1 мога да те свържа с него .. не ми се вярва цената да е фрапантна а резултата е добър

Потребителски аватар
grandvizitor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grandvizitor » Сря 22 авг 2007 11:09

махнах катализатора, на негово място сложих права тръба, звука стана малко по-силен, но със сигурност не чупи глави, а разлика във вървенето като че ли има.. :D

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 22 авг 2007 11:11

grandvizitor написа:махнах катализатора, на негово място сложих права тръба, звука стана малко по-силен, но със сигурност не чупи глави, а разлика във вървенето като че ли има.. :D

сложи сега и спортно филтърче... но според мен няма смисъл от конусен ... чак толкова голям дебит на въздуха не ти трябва но това си е мое мнение.. според мен конусните са читав вариянт за турбо мотори но както и да е .... пробвай с филтъра според мен си заслужава .. можеш и към колегата брезел за чип да се обърнеш.. разлика ще има и то не за много пари

Потребителски аватар
grandvizitor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grandvizitor » Сря 22 авг 2007 11:45

сложи сега и спортно филтърче... но според мен няма смисъл от конусен ... чак толкова голям дебит на въздуха не ти трябва но това си е мое мнение.. според мен конусните са читав вариянт за турбо мотори но както и да е .... пробвай с филтъра според мен си заслужава .. можеш и към колегата брезел за чип да се обърнеш.. разлика ще има и то не за много пари

Днеска точно това мислех да напрвя - да сложа панелен K&N, но се замислих, щото не знам дали си заслужава понеже отстраняването на катализатора ми струваше 20лв., а панелния филтър е около 150, не че не искам да ги дам, напротив искам ама да знам че ще е качествена промяната, но щом има един полужителен глас от теб ЗА, май няма много да се замислям :wink: Благодаря за съвета, довечера ще кажа какъв е резултата след него. Чао засега :wink:

П.С. Колкото за чипа, разбрах че трябва да сменям бензина (95), а това малко ме притеснява.. :?

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Сря 22 авг 2007 11:54

150 е K&N ама той на практика е вечен.Переш и слагаш отново.Другата ти оферта е J&R за около 90лв.Ония хартиените по 10 лева и после като ги сметнеш, то по-добре конус или панелен спортен да си земеш.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 22 авг 2007 12:04

значи поне за бензина мога да кажа че "малко" съм по-компетентен

по добре никога не слагай 95.. :) просто не си заслужава :)

нека колегите с абф-и споделят каква е разликата между 95 и 98 от читава бензиностанция и дали си заслужава да слагаш 95

а чипа можеш да говориш с брезел .. но определено още от сега смени бензина.. купи читави свещи и кабели и си бонбон :)

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Сря 22 авг 2007 12:37

Vizor написа:значи поне за бензина мога да кажа че "малко" съм по-компетентен

по добре никога не слагай 95.. :) просто не си заслужава :)

нека колегите с абф-и споделят каква е разликата между 95 и 98 от читава бензиностанция и дали си заслужава да слагаш 95

а чипа можеш да говориш с брезел .. но определено още от сега смени бензина.. купи читави свещи и кабели и си бонбон :)
Моя АБФ (когато беше мой де) :lol: след чипосване с 95 почна да обажда аванс и си го джитках само със 100+ и без това ми даваше икономия и не си заслужава да я мъчиш с 95 който ест не е 95 ама това е друг въпрос.Обърни се към колегата driver той продава чип и панелен К&N баш за твоя.От тези двете ще усетиш много добра разлика :wink:

Върни се в “Силов тунинг”