моята уж я водят късата а 3та свършва на 155
скоростна кутия за АБФ мотор?
-
musashipower
- Автомобил:
- Двигател:
скоростна кутия за АБФ мотор?
имам голф 3 150к.с. абф мотора ... искам да сложа къса скоростна кутия защото го правя за стартове само ... но немога да разбера от какво ... или поне да преправя моята защото нещо я спъва незнам има ли шпер... ако някой може да ми каже каква кутия да сложа ще съм му много благодарен!
- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
Последна промяна от G3 на Вто 27 ное 2007 15:09, променено общо 1 път.
- VeilSide
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, има доста изписано по темата използвай търсачката. Кутиите, които могат да се трансплантират без проблем са тези от двигатели 9А или Г60. Те се с по-големи предавателни числа на първите скорости. Лично според мен е глупаво. Онези от Волфсбург не са я сложили случайно. Има доста други неща, за които си струва да инвестираш.
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не си прав,за отсечка са важни три неща,двигател-скорости и килограми и да се инвестира в кутия не е никак погрешно и най вече на АБФ който е с ужасна кутия.От G60 кутия категорично не а само от 9А а което каза колегата от дизел абсолчтно не стават първо защото ще станат още по дълги и второ защото на АБФа скоростите са с жила(не че няма да пасне кутията ама трябва друг маховик притискател и феродов диск+лостова система)А що се однася за старта абсолютно не съм съгласен че АБФа няма старт и точно с дългата си 1ва наказва лошоVeilSide написа:Колега, има доста изписано по темата използвай търсачката. Кутиите, които могат да се трансплантират без проблем са тези от двигатели 9А или Г60. Те се с по-големи предавателни числа на първите скорости. Лично според мен е глупаво. Онези от Волфсбург не са я сложили случайно. Има доста други неща, за които си струва да инвестираш.
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Не не си прав става идеално понеже на АБФа е по къса 4тата отколкото от 9Ато и попринцип на оригиналната кутия на АБФ 3та и 4та са много близки и няма да се спъне много ако се сложи по къса 3таgroup® написа:rusiq_24 написа:...
Трябва си и друга 4-та иначе от 3-та на 4-та ще умреш жестоко в някакви ниски обороти. И аз си мислех само до 3та ама ...
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Сигурно си прав, извади ония твоя каклкулатор и дай разликите при различните конфигурации
Аз си мисля да сложа направо цялата кутия от 9А. 1ва на АБФ-ските скорости наистина е силна, но незнам какво ще стане ако се последва от късата на 9А
Да няма 1ва, 3та?
П.С. от прочетеното във вортекса останах с впечатлението че 9А скоростите са най-добри за ежедневна тунинг кола. Незнам доколко си струва инвестицията да се правят къстъм скорости ако не ти е кола за драг
Аз си мисля да сложа направо цялата кутия от 9А. 1ва на АБФ-ските скорости наистина е силна, но незнам какво ще стане ако се последва от късата на 9А
П.С. от прочетеното във вортекса останах с впечатлението че 9А скоростите са най-добри за ежедневна тунинг кола. Незнам доколко си струва инвестицията да се правят къстъм скорости ако не ти е кола за драг
Re: GTI
Dasti написа:а става ли 6 степенна от Голф4?
И аз съм мераклия на една такава.
Re: GTI
DOHC написа:Dasti написа:а става ли 6 степенна от Голф4?
И аз съм мераклия на една такава.Някой по-разбиращ ще каже ли дали са наужни много преправяния, за да се постави?
- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател: