имам 1 малко странен въпрос - може ли да се използва дизелова помпа на
бензинова кола, 1 вид механичен инжекцион без компютър и т.н. то от
това по механично няма - има 1 стари бмв-та bmw 2002 с такъв тип механична инжекция задвижвана направо с ремък от двигателя -
Kugelfischer mechanical fuel injection - устройството и е като на дизелова
помпа горе долу - въпроса е какво налягане създава и т.н. - за тази
инжекция знам че я използват за някой рали бегачки (голфчета)
http://www.jc42.dial.pipex.com/alpina/Injection/kugelfischer_injection_Description.htm
и във форд капри и някакъв фиат имаше пак рали изпълнение
http://www.ford-capri.ch/start-d/foto-galerie/technik/b-kugelfischer-6-72-73.html
Дизелова помпа в бензинова кола
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Дизелова помпа в бензинова кола
biostrong написа:имам 1 малко странен въпрос - може ли да се използва дизелова помпа на
бензинова кола, 1 вид механичен инжекцион без компютър и т.н. .......
Дори и да има някакъв начин да стане това чудо - далеч по-безпроблемно е използването на обикновена механична или ел. инжекция - не виждам причина някой да си усложнява живота с подобни изпълнения....

- biostrong
- Автомобил:
- Двигател:
.
е хайде бе колеги никои ли не знае ? темата е интересна според мене - може ли да стане тая интервенция не може ли ? няма значение дали е по лесно да сложиш цяла глава с инжекцион от друг мотор мен това ме интересува конкретно - да вземат отношение колегите които правят двигатели и разбират от това - не като мен - признавам си от двигатели разбирам колкото за обща култура
- scirocco gt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: .
biostrong написа:е хайде бе колеги никои ли не знае ? темата е интересна според мене - може ли да стане тая интервенция не може ли ? няма значение дали е по лесно да сложиш цяла глава с инжекцион от друг мотор мен това ме интересува конкретно - да вземат отношение колегите които правят двигатели и разбират от това - не като мен - признавам си от двигатели разбирам колкото за обща култура

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мерцедес имат такава разработка, но тяхната помпа си е правена за бензин и е много рядка за намиране. Това го коментирахме с един фен дето правеше преди 3-4години един КР за да се пуска по пистите, но и той неможа да намери тогава а аз не съм се и занимавал. Сложил съм си го в секцията любопитни факти и ползвам ел. инжектори и big fuel pump
PACO

PACO
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти: