Колеги имам Пасат 1.9 ТДИ-110 и съм си наумил да си сложа разтоварващ клапан (така наречения-blow off valve) на турбината!
Някой ако е в час с това къде точно се монтира моля за повечко инфо че доста рових за такава тема но нищо не открих
Интересно кога ли колегите ще се научат първо да попрочетат нещичко за устройството и принципа на действие на съответния елемент или агрегат който са решили да поставят на автомобила си и тогава да търсят помощ при осъществяване на проекта !!!!!
КОЛЕГА, принципа на действие на разтоварващия клапан се различава коренно от принципа на управление на всички детайли от конструкцията на принудителното свръхпълнене на твоя мотор. Накратко казано няма как да създадеш разреждане в пълнителния колектор на двигателя ти за да управляваш разтоварващ клапан. Такъв вид контрол на разтоварване на налягането при върнат педал на газта при ТДИ ( тези чийто турбини са с променлива геометрия) се осъществява от направляващият апарат на турбината на турбокомпресора.
Да има и blow off за ТДИ, но там действието му се ограничава с това да "съска" за радост на публиката. Имам и линкове към подобни "джиджавки" но са ми на компа в къщи, ако те интересува довечера може да се поровя и дано да ги намеря.
Абе аз почти бях сигурен че за ТДИ и турбина с променлива геометрия не става но в едни други форуми ме уверяваха че този клапан можел да се слага на всякакво турбо и затова попитах има ли някой който да ме осветли по въпроса
А за дроселовата клапа не съм съгласен с колегата Rabbit_TDI та нима нямя бензин с директно впраскване кокво ще кажеш за GDI на Мицубиши че и турбо му слагат