Едно чипосано ВАГ дизелче какви ги върши :)

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Едно чипосано ВАГ дизелче какви ги върши :)

Мнениеот musura » Сря 21 ное 2007 19:47

http://www.vbox7.com/play:a46c6139

Жълтата кола е такси Сеат 150к.с. помпа-дюза, чипосана тези дни при небезизвестния Kelesha във Варна. Черната кола е Опел ГСИ 150 к.с. -може би най-вървежния в Сливен (на мен ми прави поне 2-3 коли разлика на 400м), чипосана и с генераця суперспринт от-до, и сивата е БМВ е30 2.7литра, незнайно колко много коне (тюнинг) :twisted:

Неочаквана изненада от страна на дизеловата бегачка :twisted: Сериозно съм замислен, дали следващата ми кола да не TDI :twisted:

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Сря 21 ное 2007 20:34

ненормална работа : vw fen

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Едно чипосано ВАГ дизелче какви ги върши :)

Мнениеот niikoo_1 » Сря 21 ное 2007 20:42

musura написа:http://www.vbox7.com/play:a46c6139

Жълтата кола е такси Сеат 150к.с. помпа-дюза, чипосана тези дни при небезизвестния Kelesha във Варна. Черната кола е Опел ГСИ 150 к.с. -може би най-вървежния в Сливен (на мен ми прави поне 2-3 коли разлика на 400м), чипосана и с генераця суперспринт от-до, и сивата е БМВ е30 2.7литра, незнайно колко много коне (тюнинг) :twisted:

Неочаквана изненада от страна на дизеловата бегачка :twisted: Сериозно съм замислен, дали следващата ми кола да не TDI :twisted:

Колко коня е бил Сеата Оригинално :?:

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Re: Едно чипосано ВАГ дизелче какви ги върши :)

Мнениеот kam_tod » Сря 21 ное 2007 22:45

musura написа:http://www.vbox7.com/play:a46c6139

Баце, от сърце да ти кажа, че нема БМВ 2.7 литра, по принцип, независимо от модела или двигателя. А това, което си мисля, че виждам на клипчето, е Е30 (сивото) и най-силното сток е 325i - 171 к.с. (колко са останали живи, не се знае, щото май е двойния стоп, т.е. до '87г.), а тежи 1250 кг. Тунинговането на тази кола е 'кауза пердута'. Само за твоя информация.

Потребителски аватар
joro_g400
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joro_g400 » Сря 21 ное 2007 22:49

Бреееиииии няма даже и пушек от тожи жалтур

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 21 ное 2007 22:53

niikoo_1 - 150 к.с. си е сток, с чипа ставало към 180 по думите на Kelesha, иначе имало и варианти за повечко коне, но се сдухвала бързо турбината :wink:

kam_tod - бате, не падаме от небето. Не случайно е написано 2.7 литра, защото е точно толкова това БМВ. Никъде не съм писъл, че е сток. То точно това е най-смешното на цялата работа, че по принцип преди няколко дни, след последния ъпдейт на бимата имаше дуел между него и астрата от клипа, като старта беше от летящ старт от много ниска скорост и бимата би с малко. Та се почна едно говорене от рода "Ето най-после едно бързо БМВ да мачка гофловете и астрите (защото други "вървежни" нямаме наоколо, освен няколко М-ки, ама те са друга бира). Та в неделя се събират астрата и бимата са реванш и случайно минал "таксиджията" с пресния чип и ги отпрал и двамата :twisted: - това е веселото, че него принципно никой не го бори за раЦер, щото било печка, такси и т.н. всеки "разбирач" говори :wink:

Иначе за да се добие представа колко върви сеатката - с тази астра съм се пускал поне 10 пъти и най-доброто ми постижение е било 1 кола в нейна полза, а много пъти са били и 2-3 :wink: Принципно е около 15.5 на 400 метра по неофициални данни :wink: Да не забравяме, че е чипосана и с много добра генерация още от чужбина. Отделно е и в уникално добро състояние.

П.П. Иначе бимата си върви повече от сток такава, това 100% сигурно.

ето още няколко клипчета на бимата:
http://www.vbox7.com/play:707b2916
http://www.vbox7.com/play:a8a9f75d

Последна промяна от musura на Сря 21 ное 2007 23:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Сря 21 ное 2007 22:59

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 13:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 21 ное 2007 23:03

Дам, маняците на мощните коли почнаха да обръщат все повече внимание на дизеловите агрегати и то конкретно на VAG TDI моторите.Все по-често ще ставаме свидетели на такива кадри :wink: Но дали бензиновата империя ще устои на удара, това е въпроса :D Иначе битката е неравностойна, това E30 е 2700сс ама е с много ниска степен на сгъстяване, а тия астри сигурно вървят, не съм карал, но не могат да се опрат на мотор с принудително пълнене :wink:

pacohaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacohaker » Сря 21 ное 2007 23:07

ако не се лъжа сеата е с 6-степенна кутия и верно варви много,обаче е с турбина и реално не са в един клас с астрата,да си скупи турбината пък тогава да го видя колко върви

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Сря 21 ное 2007 23:08

musura написа:...kam_tod - бате, не падаме от небето. Не случайно е написано 2.7 литра, защото е точно толкова това БМВ. Никъде не съм писъл, че е сток. То точно това е най-смешното на цялата работа, че по принцип преди няколко дни, след последния ъпдейт на бимата имаше дуел между него и астрата от клипа, като старта беше от летящ старт от много ниска скорост и бимата би с малко. Та се почна едно говорене от рода "Ето най-после едно бързо БМВ да мачка гофловете и астрите (защото други "вървежни" нямаме наоколо, освен няколко М-ки, ама те са друга бира). Та в неделя се събират астрата и бимата са реванш и случайно минал "таксиджията" с пресния чип и ги отпрал и двамата :twisted: - това е веселото, че него принципно никой не го бори за раЦер, щото било печка, такси и т.н. всеки "разбирач" говори :wink:

Иначе за да се добие представа колко върви сеатката - с тази астра съм се пускал поне 10 пъти и най-доброто ми постижение е било 1 кола в нейна полза, а много пъти са били и 2-3 :wink: Принципно е около 15.5 на 400 метра по неофициални данни :wink: Да не забравяме, че е чипосана и с много добра генерация още от чужбина. Отделно е и в уникално добро състояние.

П.П. Иначе бимата си върви повече от сток такава, това 100% сигурно.

Сега разбирам какви интервенции са правени по бимата и смея да кажа, че те (както повечето опити от неграмотници) са били неуспешни.
Значи, ако бяха направили само един читав ремонт на двигателя и имаха 170 к.с. на това купе, според мен щеше да е много по-удачем вариант, отколкото да правят хибриди.

musura написа:...Та се почна едно говорене от рода "Ето най-после едно бързо БМВ да мачка гофловете и астрите (защото други "вървежни" нямаме наоколо, освен няколко М-ки, ама те са друга бира). Та в неделя се събират астрата и бимата са реванш и случайно минал "таксиджията" с пресния чип и ги отпрал и двамата :twisted: - това е веселото, че него принципно никой не го бори за раЦер, щото било печка, такси и т.н. всеки "разбирач" говори :wink:

Е тука вече идва свежата част, не мога да не се засмея... от сърце... mhihi

musura написа:...П.П. Иначе бимата си върви повече от сток такава, това 100% сигурно.

С това, обаче, не съм съгласен. Бима 171 к.с. читаво и то Е30, при никакви положения не може да излиза на реванш с астра 150 к.с., според мен, а трябва да й направи снимка. Крал съм такова БМВ, карал съм и такава астра, ако колите са сток, астрата няма шанс. Единствения жокер срещу бимата е да е без шпер, ама аз поне не знам 325i да е излизало без шпер.

Потребителски аватар
nando 16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nando 16v » Сря 21 ное 2007 23:12

Еййй направо ме изкърти тоя Сеат :shock :shock :shock
Владко това тази Астра за която си говорихме ли е :?: Щото ако е така тоя Сеат направо хвърчи

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 21 ное 2007 23:14

pacohaker написа:ако не се лъжа сеата е с 6-степенна кутия и верно варви много,обаче е с турбина и реално не са в един клас с астрата,да си скупи турбината пък тогава да го видя колко върви

Верно по-чисто спортните правила не са един клас и няма как да го бие.Ама погледни от практичната страна.Нека Астрата си сложи турбина с сичките му още щуротий да видим колко пари ще излезне само тунинга.От там нататък да видим как ще се кара всекидневно и то за такси и на ква цена :wink: Никой не спори за тва че бензина на драг е Н1 ,ама става въпрос ,че некви хора си подготвят некви "бегачки" и изведнъж идва некво сеатче дизел ,че и такси с чипче за 400-800 рева и ги разбива :idea:
P.S. kam_tod май доста подценяваш C20XE.Без да правя догатки/щото не съм компетентен при БМВ-тата за жалост/ само тва че бие с доста тунингована Астра ГСИ :bowdown
P.S.А тва че БМВ след пипане не върви е смешно-само се сетете за ония образ Али.Сток не вървят на 400 м. щото не са направени за това ,а не че не могат.

Последна промяна от Rabbit_TDI на Сря 21 ное 2007 23:19, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Сря 21 ное 2007 23:16

Не се лъжи, бате, в дизела има много тунинг. Да не казвам колко.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 21 ное 2007 23:19

kam_tod написа:
musura написа:...П.П. Иначе бимата си върви повече от сток такава, това 100% сигурно.

С това, обаче, не съм съгласен. Бима 171 к.с. читаво и то Е30, при никакви положения не може да излиза на реванш с астра 150 к.с., според мен, а трябва да й направи снимка. Крал съм такова БМВ, карал съм и такава астра, ако колите са сток, астрата няма шанс. Единствения жокер срещу бимата е да е без шпер, ама аз поне не знам 325i да е излизало без шпер.

Ами астрата не е сток, както съм написал и по-горе :wink: Тази астричка е наказвала включително и разни събратя "бегачки" с валове, регулатори на гориво и т.н. В никакъв случай не може да се нарече "сток". Според мен е минимум 170 кобилки. Когато ми вървеше колата със сток астир се кантарех, а тази винаги ме е биела. Със сливенската тойота селика, която е 300+ кончета и е 4х4, астрата върви на едно, когато се пускат от летящ старт и селиката е без азот.

Иначе незнам по света какви БМВ-та има 2.5i, ама аз досега не съм виждал такова, което сток да е по-бързо от пипнати астри и голфчета. Сега ако и бимата е с жокери е друга работа, ама сток е трудна работа :wink:

виж тук какво дават (макар, че не им вярвам 100%):
http://www.zeperfs.com/duel270-916.htm
1 десета разлика на 400м, при положение, че астрата е сток, ама иначе няма шанс :wink:

Последна промяна от musura на Сря 21 ное 2007 23:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 21 ное 2007 23:21

kam_tod написа:Не се лъжи, бате, в дизела има много тунинг. Да не казвам колко.

Е тя тая според Musura е само с чипче ,па макар и от Kelesha/който е чел темата за него знае за кво става ъпрос :lol: /

Върни се в “Силов тунинг”