VR6 12v
VR6 12v
Вълнува ме следното,докато рових в нета и по точно в саита на "EIPTUNING" попаднах на нещо доста странно за мен ВР6-12в аз до сега си мислех че са само 24 клапанови мотори ако някои знае нещо по конкретно ще се радвам да ме
http://www.eiptuning.com/ecomm/proddeta ... 000020530G

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
разликата идва в кубатурата.. единствената разлика между двата мотора е диаметъра на буталото.. иначе и 2-та са си 12 клапанови, с верига...
п.п.аз до колкото помня май 4-ките нямат 12 клапанови... възможно е и да бъркам.. но знам че взимат глави от 4-кови двигатели (24 клапанови глави) и във вортекса им викат Elite VR6 24v

п.п.аз до колкото помня май 4-ките нямат 12 клапанови... възможно е и да бъркам.. но знам че взимат глави от 4-кови двигатели (24 клапанови глави) и във вортекса им викат Elite VR6 24v

- fast_t
- Автомобил: VW Corrado G60 1992
- Двигател: PG
Винаги съм се чудил, защо върху капака на главата на VR6 двигателите на Corrado, mk3, Passat и Vento пише DOCH, като този надпис предполага, че клапаните са по 4 на цилиндър
(това обърква хората,че тези двигатели са 24V)??? Ама то и от друга страна друг такъв V-образен двигател на света няма(нещо като редови, ама е V
), така че кво ли се чудя 

- fast_t
- Автомобил: VW Corrado G60 1992
- Двигател: PG
vlado_88 написа:DOHC озна4ава 2 вала,а не 4е е с по 4 клапана
Знам, че DOCH(Double Overhead Camshaft) ознчава с два разпредели телни вала, но по принцип повечето хора асоциират този надпис с наличието на 4 клапана на цилиндър(на редови двигател). А за мен тъпотията идва от това, че V-образен двигател просто не може да не е поне с два разпределителни вала и защо тогава са го написали това върху капака на VR6 двигателя? И по тая логика, защо на моя двигател не пише SOCH?

bobcho написа:На Голф4 е 205 коня, VR6-ка (2.8 литра, 24V).
Другия е ... Golf IV (1J1) / 3.2 i VR6 24V RSI (240 Hp) ... това май е мотора на R32
205 коня ако вкараш кинти