Повече въздух...

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
ke4o
Автомобил:
Двигател:

Повече въздух...

Мнениеот ke4o » Сря 16 яну 2008 18:07

интрересува ме , при нqколкократно увеличение на потока на студен кислород към горивната камера, какъв ще е ефекта :roll: ... +/-
golf 3 1.8 90

ще ви помоля без мнения от типа "насиране"
а само компетентни отговори

благодаря предварително
mod edit: Li4o

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Сря 16 яну 2008 18:19

че трбва да увеличиш и гориото , иначе че има непредвидени (нежелани) запалвания когато не требва и на моторра му идва нанагорно.

Какво имаш предвид под НЕКОЛКОКРАТНО .

как да се увеличи ? С турбина ?

Ако не искаш отговори от типа Насиране гледай да питаш така че хората да те взимат насериозно.

забравих да кажа..... дали ще е студен кислорода или не нема значение :lol: Важното е колко ще е кислорода. (освен ако не говориш за големи температурни разлики )

Не се бъркай с температурата на въздуха щото при него наистина при студен въздух имаш повече кислород.

И нещо заглавието не ме кефи ма ти си знаеш :D

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Повече въздух...

Мнениеот Li4o » Сря 16 яну 2008 18:26

ke4o написа:интрересува ме , при нqколкократно увеличение на потока на студен кислород към горивната камера.....

Кислород ли прочетох - да не си и ти от ентусиастите дето искат да правят изтребители с бутилка кислород в багажника.... :)
А иначе ако става въпрос за въздух - тогава просто прочети повече относно турбинирането на двигатели - което е точно вкарването на повече въздух в цилиндрите... :idea:

Потребителски аватар
Golf 3 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 1.8 » Сря 16 яну 2008 18:49

Brezel ти каза всичко много точно.Аз искам да ти кажа че няма как да увеличиш потока на въздух към мотора неколкократно ,освен ако не турбинираш!А иначе колкото повече въздух толкова повече гориво иска.Принципно може да си го доставиш по лесно горивото от въздуха, по ефтино де :lol: .За малко повече гориво най лесно с регулатор за налягането около 80лв е и върши добра работа...

П.С Темата е дискутирана милион пъти колега ако не те мързи пробвай с търсачката :wink:

Потребителски аватар
ke4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ke4o » Сря 16 яну 2008 19:27

благодаря за отговорите

имам въздуховоди на бронята , там кадето е мигача, смятах да го използжам като сложа там конусния филтър и при по голяма скорост , притока на въздух да е по голям и по студен :)

но щом и разхода ще се покачи , няма да правя циганиики :)

Потребителски аватар
Golf 3 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 1.8 » Сря 16 яну 2008 19:36

ke4o написа:благодаря за отговорите

имам въздуховоди на бронята , там кадето е мигача, смятах да го използжам като сложа там конусния филтър и при по голяма скорост , притока на въздух да е по голям и по студен :)

А тва ли било, НИДЕЙ БАРА тогаз!! :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Сря 16 яну 2008 19:43

малиииий....

Брат така нема да увеличиш ИЗОБЩО притока на въздух. А ако искаш да е неколкократно ще си требва една солиднатурбина ( от боинг :P )

Мани не прави глупости да си угрозиш колата, а и може да си прецакаш колата с тиа неща (разни дебитомери ала бала, зимата дали нема да хвърля кал по филтъра.

Абе ужас

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Сря 16 яну 2008 19:43

тва е така, но мисли кво става като има велики локви по улицата!!!! Набиваш вода директно във филтъра, ако ни бяха малко по чисти улиците, да ще има някъв минимален ефект....

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Сря 16 яну 2008 19:47

8) Няма да се вдигне разхода,носамо с това няма да минеш,другаде е тесното на моното,а иначе има ефект ,по скоро лятото,зиме ще имаш разход нагоре,... Абе като цяло е комплексно,не е само туй :)

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Сря 16 яну 2008 22:25

ke4o написа:благодаря за отговорите

Брей, ама бързо се отказа от вкарването на "неколкократно" повече въздух... :)

Върни се в “Силов тунинг”