Шлайфане на двигател: плюсове и минуси

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
m_mitko
Автомобил:
Двигател:

Шлайфане на двигател: плюсове и минуси

Мнениеот m_mitko » Пет 25 яну 2008 18:37

Здравейте, исакм да Ви попитам как може да си вдигна конете на Гопфчето без да хвърлям много пари за турбо и други такива.
Един ми каза че ако шлайфам главата на двигателя ще стане, но по този начин намалям живота на двигателя. Ако все пак го шлайфам, ако някой го е правил или знае, нека да ми каже ще съм му благодарен и горе - долу с колко ще се вдигне мощноста? БЛАГОДАРЯ!!!

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Пет 25 яну 2008 19:02

главата на мойто зверче е шлайфана. разлика кой знае колко голяма няма. Не си прецаквай зорлян двигателя... Сложи си един хубав спортен филтър ако имаш катализатор можеш да се освободиш от него... за друго няма много смисъл... За повече мощност трябваше да помислиш когато си купувал колата... За сериозно покачване на мощноста иска 2ПЪТИ по-сериозни пари :twisted:

Потребителски аватар
Stef4o
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD

Мнениеот Stef4o » Пет 25 яну 2008 19:04

Аз мисля, че шлайфайки главата ще се промени сместа на мотора.... ще се сгъсти и вече трябва да търсиш начин да го разреждаш....

Друг е въпроса дали има смисъл, а ако става въпрос за колата от гаража, аз мисля, че няма смисъл......продай я и си купи АБФ/КР или нещо подобно, поне ще имаш основа да градиш по нататък :wink:

пп Мнението ми всъвсем ламерско, просто така ги мисля нещата(на база прочетеното от нета), така, че не го приемай като чиста монета...нека други които разбират да си кажат мнението и да ме поправят, ако греша някъде..... :wink:

Успех :wink:

Потребителски аватар
m_mitko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот m_mitko » Пет 25 яну 2008 19:35

Мерси за съветите. В момента мощноста и е 90 коня, катализатор имам но той е празаен. Ще сложа спортен филтър но едва ли ще качи повече от 10 коня. Днес взех два предни спортни макферсона и утре ще ги слагам. Ще ми препоръчате ли някоя по добра марка спортен филтър.

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Пет 25 яну 2008 19:39

к н , даже в ПРОДАВА имаше някой който продаваше такъв за около 80лв (нов 130-140) ще поотпуши малко колата, но не очаквай много.. използвай търсачката има доста изписано

Последна промяна от plamen032 на Пет 25 яну 2008 19:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ReCaRo`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ReCaRo` » Пет 25 яну 2008 19:40

m_mitko написа:Мерси за съветите. В момента мощноста и е 90 коня, катализатор имам но той е празаен. Ще сложа спортен филтър но едва ли ще качи повече от 10 коня. Днес взех два предни спортни макферсона и утре ще ги слагам. Ще ми препоръчате ли някоя по добра марка спортен филтър.
K&N, JR :wink:

Потребителски аватар
Gorgotov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gorgotov » Пет 25 яну 2008 19:43

Със спортен филтър посмъртно 10 коня не можеш да качиш, най-много 1-2 при наистина качествен филтър.

Потребителски аватар
ReCaRo`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ReCaRo` » Пет 25 яну 2008 19:44

Gorgotov написа:Със спортен филтър посмъртно 10 коня не можеш да качиш, най-много 1-2 при наистина качествен филтър.

за конете колегата е прав, но вървежа ще се промени определено ако имаш и що годе добра генерация :wink:

Потребителски аватар
Gorgotov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gorgotov » Пет 25 яну 2008 19:50

Можеш и чип да сложиш. Разгледай тая тема: http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... ght=brezel

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 25 яну 2008 22:12

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
10 коня от филтър?!?!?!?
Ти шегуваш ли се??!
Те тези 2, дето ти ги подсказва колегата ще са химера, дори!
Я напомпи гумите с 0.5 атмосфери повече. По-голям ефект ще има!
Без да барнеш смесообразуването нищо не можеш да постигнеш със спортния филтър! Може би леко по-добра реакция на натискането на педала, но не и реално повишаване на мощността на двигателя.
За без пари ако ставаше, брат, и аз да съм го направил... До тук съм с качествен филтър (JR от ХЕЕД Ауто) и чипче от Brezel, но ако си мислеш, че това ще ми помогне да изпреваря някой KR... :No
Сток Голф3 с 2Е мотор ме остави на 2 коли на драг - 1 на старта и още 1 до края. Нормално! Доста по-лек е!
Ако търсиш реално вдигане на мощности, то освен филтър и чип ще трябва да почнеш да мислиш и за вал, и за смукателен и изпускателен колектор, и за генерация, ...
Бе я най-добре се откажи! ;)

G60

Мнениеот G60 » Пет 25 яну 2008 23:02

radotom написа::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
10 коня от филтър?!?!?!?
Ти шегуваш ли се??!
...
Бе я най-добре се откажи! ;)
:да:

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Пет 25 яну 2008 23:08

1 Ако пипаш главата ще ти повиши разхода.....
2. помисли какво искаш от мотора си!

.....имаш ли достатъчно пари ЗА ДА ПРОДЪЛЖИШ СЪС СКЪПИЯ ТУНИНГ?
повярвай ми влзе ли ти бензин в кръвта мнооооого трудно ще го махнеш и никога няма да имаш пари ! все ще ходиш като облъчен и ше мислиш за 20-30кс +...... ТОВА Е ДИАГНОЗА!!!!!

Потребителски аватар
Stef4o
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD

Мнениеот Stef4o » Пет 25 яну 2008 23:13

radotom написа:...

Радо, съгласен съм с всичко изписано :да: но има ли смисъл от всичко това?(въпроса ми не е към теб, а към автора на темата)
с това моно просто не виждам как могат да се постигнат някакви що годе добри резултати.... вари го, печи го - КР не можеш да стигнеш(или някаква друга по-мощна кола)....както каза Радо...
Просто този мотор няма развитие(изчетах много за този мотор и възможностите му....) и стигнах до извода, че могат да се извлекът някакви коне, но не си заслужават парите и нервите......пък и резултатът ще е отчайващ, за тези пари които са вложени... :wink:

Все пак всеки сам решава какво да прави по колата си.... :wink:

пп Tyan беше пуснал една тема за този и подобни мотори(ААМ, АДЗ) и какво може да се извлече от тях.......мисля, че резултатът беше - покачване на мощността с ~20к.с(не помня точно) :roll: .......а подобренията бяха:генерация, филтър, вал и май още нещо(карам по спомени).... :wink:

Все пак успех в начинанието :wink:

Върни се в “Силов тунинг”