VR5 написа:Невиждам логика да се сложи КР ПЛ или 9А мотор от гледна точка че това са морално остарели мотори на много километри с морално остарял инжекцион но ти това го знаеш по добре от мен

Хората се стремят да вървят напред да се усъвършенстват дет се вика да литнат а не да се връщат към измислянето на колелото

Отделно наистина трябва да си манияк(с много пара за която да не ти пука),че да си купиш кола за 10-12000лв и да направиш това с нея а отделно 1.8Т има доста повече потенциал поне според мен

Стар ... но здрав! Морално остарял .... защо ... по какво съдиш, че един мотор е морално остарял, и че друг е модерен двигател? Не говорим за управлението на мотора, управлението на двигателя е едно, самия двигател е друго! Морално остарял двигател е например на Опел 20Е мотора и на Форд има един подобен, който е много дълъг, голям и тежък, а 2000 кубика! Тендецията при новите мотори е да са по възможност по-малки на големина и по-леки! Двигателите, които споменах горе са морално остаряли, чугунова глава, чугунов блок, едни алуминиеви бутала! Изключително дълги, големи и тежки двигатели! А един КР или ПЛ изобщо не са големи двигатели, сравнително леки са, алуминиева глава с 16 клапана, 2 вала ... а да не би АБФ-а да е изключително модерен, като конструкция, единствените съществени разлики на АБФ-а с ПЛ и КР е управлението на мотора! Тампончета, заготовки по блока, форми на горивни камери, ризи, маслени и водни магистрали, охлаждания, всмукателни и изпускателни портове, материали на изработката, клапани ... тези неща са едно към едно, с разликата, че блока е по-висок и диаметъра на ризата с малко по-голям! Все едно да кажеш, че една вафла морени и една вафла морени макс са супер различни! Едно управление на мотора не е целия двигател, много по-лесно е да смениш управлението на мотора, отколкото да направиш конструктивни промени по него! А и в крайна сметка, майната им на години, важен е крайния резултат, т.е. вървеж и показатели!!! А и тая система с по 5 клапана на цилиндър ако си мислиш, че е много модерна и иновативна жестоко се лъжеш! Нали знаеш, че някои от кросовите мотори и пистовите мотори на Ямаха са с по 5 клапана на цлиндър, има една дърта Тойота мисля, че беше от края на 70 и началото на 80те години, която е точно такъв тип мотор, 20 клапанов, на главата си й пише Ямаха!
Happy tuning, Крисо!