Ще слагам ПБ мотор в 3ката
- empaher
- Автомобил:
- Двигател:
Ще слагам ПБ мотор в 3ката
Колеги кажете горе долу какво трябва да знам...в момента двигателя си е качен в 3ка обаче искамд а си е на моита кола че другата има липси и т.н. интересува ме какво по този двигател мога да сменя и подобря ,нещо като основен.....масла филтри.ремъци,да се разглоби да се полора там каквоото трябва сегменти и какво още....трансплантацията сигурно ще започне след седмица две....всичко ще бъде описано в темата....засега ме интересува само това....ако може и ориентировъчни цени....
- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
myrshavija написа:Дано си го карал преди да се решиш на тая трансплантация. Аз не съм очарован от тоя мотор. Усеща, че си настъпил газта над 3к оборота, към 4к започва да върви и към 5.5к умира. Ако смачкаш до долу, единственият ефект е удвояване на бученето.
Аз пък имам чувството, че не си карал ПБ мотор в купе на Голф2, щото купето от Пасата си е тежичко

Като за 8 клапанов двигател си върви доста прилично и си има достатъчно мощност от ниски обороти - иначе верно умира на 5500, но това си е в реда на нещата...
Така че, колегата в сравнение с АБД ще остане доволен от ПБ-то

- K_Power
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Еми да ви кажа към 5500 умира що обеднява сместа, ако се пообогати сместа до 6000-6500, щото в завдоската карта сместа от ниски обороти е по-обогатена отколкото във високи, а т'ва не е механичния инжекшън да си врътнеш винта и да си нъмбър уан
Онзи ден се возих в един такъв, да ти кажа честно върви доста добре, доста добре! Един друг мой приятел има такъв тренирочъчен, човека е пилот, неговия въурви още повече, срещу АБФ, ако е малко поиздухъл го бие, ако е читав, пада с една кола!

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Попринцип ПБ мотор в купе на Голф 2 върви много прилично, дава си средни и високи 16ки без проблем стига да е читава колата.
Това, че след 5500почва да тъпче е нормално, АБФ почва да тъпче малко след 6300об/мин
ако е сток, но поне лесно се излекува, ако човек е мераклия.
Това да не е Хонда Б16 или К20 да върти до 9000об/мин
без да се задъхва.
Това, че след 5500почва да тъпче е нормално, АБФ почва да тъпче малко след 6300об/мин

Това да не е Хонда Б16 или К20 да върти до 9000об/мин

- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- sin orel C20XE
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
:)
Да ви разкажа моята история.Купувам го аз моя ПБ само на газ върви,дебитомера счупен помпата не бачка и т.н. Решавам аз ще се слага механична (и един мои приятел е със същата трансплантация)и да сме честни предишния собственик беше очуден от вървенето никога не бил вурвял толкова, а за ревът които се получил просто нямам думи всички го бъркат с КР