Кр Без компютър как ?
- fens_
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Кр Без компютър как ?
колеги днес взех кр за тройката , искам да му лепна механичната инжекция и не искам да му дава компа аванс на делкото а искам да си е като на 8 винтиловата механична , нещо ми се върти в главата че трябваше делко от 1.3 нека някой каже кво ще ми трябва точно и колекторите на кр-а широките кви пари вървят горе долу ...
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Мисля че са различни делката на 1,3 и КR откъм захващането за разпределителния вал.Делкото на 1,3 е с вакуумно и центробежно регулиране на аванса и според мен оригиналното КR-ско с комп е по доброто решение,не е никакъв проблен да се сложи на кола която до сега е бил с друг вид запалване
аз така направих.

- pavko
- Автомобил:
- Двигател:
ако не те притеснява, че ще е с чукче и наковалня, вземай едно от фв с горно делко, 1.05, 1.1, 1,3 с вакуумен регулатор и няма никакви ядове. Ако искаш и прекъсвач за обороти има и палци за тея делка. Единствено е по-височко това делко от КР-овото, виж дали има място... иначе с КР-ово делко и компа за запалването /май беше 13 пина/ ти гарантирам, че няма да върви повече...
kam_tod написа:Ползва се делкото от 1.3 с вакуум... но се преправяше нещо на стругар, за да стане...
Питай Bobby_, той е твоя човек, даже може да те прати при стругар, който го преправя делкото!
Успех.
Аз съм със същата схема и именно Боби ме насочи към нея. Това което ти е необходимо е инсталация от 1.3, както и делко от 1.3 работещо. Казвам работещо, защото аз смених поне 3 докато уцеля читаво. Манипулацията при стругара е проста - диаметъра на делкото там където влиза за да се зацепи с вала, трябва да стане колкото на делкото на КР-а, по спомен 42.5 мм, но го премерете за всеки случай. На делкото от 1.3 диаметъра беше 50мм мисля и като се махне о-пръстена вътрешния диаметър на канала за него беше точно 42.5мм колкото е необходимо. После, при мен поне го уплътнихме като изрязахме гарнитури за самото делко, тъй като става прекалено тънко за да се прави улей за о-пръстен. Схемата работи изпитана е!