Кр Без компютър как ?

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
fens_
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Кр Без компютър как ?

Мнениеот fens_ » Съб 17 май 2008 21:07

колеги днес взех кр за тройката , искам да му лепна механичната инжекция и не искам да му дава компа аванс на делкото а искам да си е като на 8 винтиловата механична , нещо ми се върти в главата че трябваше делко от 1.3 нека някой каже кво ще ми трябва точно и колекторите на кр-а широките кви пари вървят горе долу ...

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Съб 17 май 2008 21:37

Мисля че са различни делката на 1,3 и КR откъм захващането за разпределителния вал.Делкото на 1,3 е с вакуумно и центробежно регулиране на аванса и според мен оригиналното КR-ско с комп е по доброто решение,не е никакъв проблен да се сложи на кола която до сега е бил с друг вид запалване :wink: аз така направих.

Потребителски аватар
fens_
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fens_ » Съб 17 май 2008 21:55

не искам компове и т.н. колега за тва искам да извърта така нещата ...

Потребителски аватар
ico_one
Автомобил: golf mk2 G40
Двигател: PY
Контакти:

Мнениеот ico_one » Съб 17 май 2008 23:27

Намери си делко от КР който е бил с механична инженкция.Цената му е около 60-80 лева по моргите

Потребителски аватар
h4p
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот h4p » Нед 18 май 2008 1:11

ico_one написа:Намери си делко от КР който е бил с механична инженкция.Цената му е около 60-80 лева по моргите

е, че те сток са с механична :roll:

Потребителски аватар
pavko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavko » Нед 18 май 2008 13:32

ако не те притеснява, че ще е с чукче и наковалня, вземай едно от фв с горно делко, 1.05, 1.1, 1,3 с вакуумен регулатор и няма никакви ядове. Ако искаш и прекъсвач за обороти има и палци за тея делка. Единствено е по-височко това делко от КР-овото, виж дали има място... иначе с КР-ово делко и компа за запалването /май беше 13 пина/ ти гарантирам, че няма да върви повече...

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Нед 18 май 2008 15:29

Ползва се делкото от 1.3 с вакуум... но се преправяше нещо на стругар, за да стане...
Питай Bobby_, той е твоя човек, даже може да те прати при стругар, който го преправя делкото!
Успех.

Потребителски аватар
AsenZo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AsenZo » Пон 19 май 2008 10:30

kam_tod написа:Ползва се делкото от 1.3 с вакуум... но се преправяше нещо на стругар, за да стане...
Питай Bobby_, той е твоя човек, даже може да те прати при стругар, който го преправя делкото!
Успех.

Аз съм със същата схема и именно Боби ме насочи към нея. Това което ти е необходимо е инсталация от 1.3, както и делко от 1.3 работещо. Казвам работещо, защото аз смених поне 3 докато уцеля читаво. Манипулацията при стругара е проста - диаметъра на делкото там където влиза за да се зацепи с вала, трябва да стане колкото на делкото на КР-а, по спомен 42.5 мм, но го премерете за всеки случай. На делкото от 1.3 диаметъра беше 50мм мисля и като се махне о-пръстена вътрешния диаметър на канала за него беше точно 42.5мм колкото е необходимо. После, при мен поне го уплътнихме като изрязахме гарнитури за самото делко, тъй като става прекалено тънко за да се прави улей за о-пръстен. Схемата работи изпитана е!

Потребителски аватар
lino_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lino_ » Пон 19 май 2008 11:12

И искате да кажете, че с механично делко с вакуум ще върви по същия начин ли? С делко от друга марка ще стане ли? С датчик на хол, вакуум итн :roll:

А ако нямам инсталация и за буксите по мотора какво да направя? За 5-тата дюза, термо релето, моторчето празен ход , за датчиците за маслото и водата итн.

Върни се в “Силов тунинг”