Проблем с китосване(кажете кит за стъклопласт и пластмаса)

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
RaCeR_EmiNeM
Автомобил:
Двигател:

Проблем с китосване(кажете кит за стъклопласт и пластмаса)

Мнениеот RaCeR_EmiNeM » Съб 07 май 2011 17:30

Здравейте,миналата година ходих до Вили дизайн за малко тунинг по колата,харесах си задна броня и закарах колата да я монтират.Казаха ми,че ще ползват оригиналната ми броня за основа като си го представях малко по-иначе...Отивам да си взема колата и първоначално бях много доволен от резултата,но само на пръв поглед.После установх един доста гаден ръб,който нито бяха загладили,нито китосали...
http://store.picbg.net/pubpic/72/BB/9ce ... 2c72bb.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/24/67/af6 ... 6a2467.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/5E/A4/16a ... dc5ea4.jpg
Казаха ми,че е по-добре да се заглади само и да се остави така... :shock Тогава не знаех,че е такъв проблем китсоването на пластмаса в комбинация със стъклопласт,но в последствие разбрах защо са го казали...Закарах я на бояджията ми,момчето ми каза,че е доста трудна задача,но винаги гледа да направи максималното и се зае.Китоса я добре(буквално моделира) и до зимата нямах проблеми,но явно от студа и от това,че някой леко ме беше подпрял на един паркинг се понапука,даже в края където най-много изкача бронята парченце се отлепи.Кажете някакъв кит или "нещо",с което може да се китоса(да държи и на пластмаса и на стъклопаст) и оформи без да имам главоболия всяка зима...Поздрави.

Потребителски аватар
Antonio87
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с китосване(кажете кит за стъклопласт и пластмаса)

Мнениеот Antonio87 » Съб 07 май 2011 17:44

http://www.bodykits.com/
колега разгледаи този сайт посочи си модела на колата и какво искаш да китосаш и ще ти излезе най-подходящия избор кит :beer дано съм помогнал

Потребителски аватар
tupalka
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMR

Мнениеот tupalka » Съб 07 май 2011 19:18

каквото и да сложиш винаги ще спука. Това са си два разнородни материала и дори при леко закачане или зимата в дълбокия сняг и лед не можеш да я опазиш. :banghead:

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Съб 07 май 2011 20:53

Сещам се за един начин,но ще се наложи да се запълни тая фуга и да се боядиса цялата броня. Може да я направиш със смола,която после заглаждаш и мацаш със съвсем малко кит.

Потребителски аватар
RaCeR_EmiNeM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RaCeR_EmiNeM » Съб 07 май 2011 21:09

IvailoOo написа:Сещам се за един начин,но ще се наложи да се запълни тая фуга и да се боядиса цялата броня. Може да я направиш със смола,която после заглаждаш и мацаш със съвсем малко кит.
Бронята така или иначе ще се пребоядисва,кажи смолата :) Мерси

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Съб 07 май 2011 21:21

Еми обикновена епоксидна смола с малко стъкломат,колкото да се запълни дупката. Смолата не знам дали ще ти излезе и 5лв.,а стъкломата не знам колко е кв.метър,но преди бая време беше по 4.80лв. Но не знам колко ще изкара :oops:

Потребителски аватар
belovs
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот belovs » Нед 08 май 2011 1:34

IvailoOo написа:Еми обикновена епоксидна смола с малко стъкломат,колкото да се запълни дупката. Смолата не знам дали ще ти излезе и 5лв.,а стъкломата не знам колко е кв.метър,но преди бая време беше по 4.80лв. Но не знам колко ще изкара :oops:

не лъжи момчето смолата е полиестърна и се ползва в комбинация със стъклопласт .След изсъхване се търка и китосва и няма да се пика и т.н Успех

Потребителски аватар
ivan_nenchev
Автомобил: Pasat B4
Двигател: 1Z 1994

Мнениеот ivan_nenchev » Нед 08 май 2011 8:56

колеги аз тея дни си правя моита броня тя е само пласамса ориганална на пасат б4 преди 2 лета я боядисахме китосвахме но след множество закачания и на нея всичко и се напука нз този съклопласт какво позволява но аз моята я бутнах до пласмаса всичко с едра шкурка 80 в случая и пласмасата се разроши сед това я забърсах с корисилин да поомекне пласмасата и да се махнат всички прашинки и веднага слои шприц кит тънак бронята остана отново грапава след това с ситна шкурка 220 я загладих отново цялата наместа се оголи мн леко пасмасата но в порите на драскотините остана шприц кита издухах я и отново тънак слои шприц кит след това водна 500 и псоле 1000 тези дни трябва да я оядисам само . така съм направаил доста брони досега напукана нямам още дребните удари неса проблем ако се прави всичко кадърно шприц кита взаимодеисва с пласмасата и стават чудеса . ако позволява да се направи и този стъклопласт така няма да имате проблем . доста лаисни на вратите и отгоре на броните които са оригинално черни съм направил по този начин никои не се е оплакал още

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Пон 09 май 2011 8:08

Все си мисля че с черния кит за пластмаса няма да имаш никъкви ядове

Потребителски аватар
zinno
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zinno » Пон 09 май 2011 13:44

rabotnika написа:Все си мисля че с черния кит за пластмаса няма да имаш никъкви ядове

... и аз съм на това мнение :beer

Върни се в “Оптичен тунинг”