Passat B5 3B спортни пружини амортисьори окачване coilover

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
filyov
Автомобил:
Двигател:

Passat B5 3B спортни пружини амортисьори окачване coilover

Мнениеот filyov » Нед 21 мар 2010 2:33

Здравейте,колеги!
Имам Пасат Б5 1.8Т. Искам да му смъкна окачването малко и се счупих да търся из форумите подходяща тема или съвет какво да се направи.Колата е семейна и не искам да правя фрапиращи промени по нея.Искам да я направя малко по-устойчива на пътя и може би да добавя някоя конска сила към 150-те.
Видях доста предложения из чужди страници за по-къси пружини,които дават снижаване с около 4см.Не се пояснява, обаче, трябва ли да се купуват нови амортисьори и си правя извода, че са съвмстими със заводските.
Има и оферти за цели coilover-и, които са доста скъпи, но амортисьорите се настройват за спортно и нормално каране. Като цена този вариант не ме привлича, та си мислех дали ако взема само снижаващи пружини ще си пасват със заводските амортисьори.
Ще се радвам на инфо или съвет за това къде,какво и колко.

Не бих искал да ограничавам темата само до окачване и затова бих оценил и друга помощ относно не много скъпи но практични тунинг решения (чип,спирачки,стабилизиращи рамки,въздушни филтри,консумативи...).
Бих предпочел съвети от някой, който вече е приложил на практика такива решения.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
shveda_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Passat B5 3B спортни пружини амортисьори окачване coilover

Мнениеот shveda_ » Нед 21 мар 2010 10:02

До колкото знам не е мнохо желателно да се режат пружините.По добре си намери спортни.Видях една обява но незнам дали ще станат за твоя пасат

viewtopic.php?f=45&t=187089

filyov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот filyov » Нед 21 мар 2010 23:07

Това имах предвид,спортни пружини,но не твърди "race" пружини!
Такива,които да смъкват колата,но да не смъкват от возията.Не искам да режа оригиналните.
Както казах,намерил съм оферти за H&R спортни,запазващи мекото возене,
но се питам съвместими ли са със заводските амортисьори,предимства и недостатъци и т.н.т.
Препратката която ми пратихте е за Б4,а аз съм с Б5 Пасат.

Потребителски аватар
c20xemotronic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c20xemotronic » Нед 12 юни 2011 16:08

моят съвет е ако ще слагаш ниски пружини е да смениш амортесиорите. аз бях със ниски и със заводските амортесиори и колата се държеше доста зле...сееше при голяма скорост подскачаше на бабуни. не си е работа само пружини !! късмет със идеята

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 13 юни 2011 0:02

c20xemotronic написа:...сееше при голяма скорост подскачаше на бабуни.

Може би амортисьорите не са биле в добро състояние, или пружините са биле много по-ниски :roll:
Пружините които са с 40мм по-ниски могат да се карат със стоковите амортисьори. Амортисьорите обаче по-бързо се развалят с по-ниските пружини.
От опит мога да споделя че няма как да смъкнеш колата, без да се промени возията. Нямам наблщдения само върху окачванията на които им се регулира твърдоста.

Върни се в “Оптичен тунинг”