състезателен лост на голф 3
- dj_beat_boxer
- Автомобил: GOLF MK4 2.3 V5
- Двигател: AGZ
състезателен лост на голф 3
колеги как може да си направа такъв скоростен лост, да сменям скоростите напред и назад мерси
Re: състезателен лост на голф 3
До колкото знам колеги това е със състезателна скоростна кутия,тоест от WRC карат с такива скоростите са само напред и назад но затова трябва да имаш въпросната скоростна кутия със всички другия функции не знам точно всичко но скоростната кутия е различна
Но нека наистина някой ако има инфо да казва защото и аз съм навит да съм с такива скорости

Но нека наистина някой ако има инфо да казва защото и аз съм навит да съм с такива скорости

dj_beat_boxer написа:колеги как може да си направа такъв скоростен лост, да сменям скоростите напред и назад мерси
Като дадеш 10 бона за подредена кутия

- dj_beat_boxer
- Автомобил: GOLF MK4 2.3 V5
- Двигател: AGZ
ок, дори и да не е цяла скоростна кутия поне на вид да докарам скоростния лост как и какво трябва да се направи. A за кутията аз намерих това ''Да започнем с най-важното - секвенциалната скоростна кутия Е РЪЧНА скоростна кутия. Не е автоматична. Това че превключването става с копчета или бутане на лост, не означава че скоростната кутия на даден автомобил е автоматична. Нарича се секвенциална, защото при нея последователността е задължителна т.е. може да се премине само или на съседната по-ниска предавка или на съседната по-висока предавка, не може да се прескачат предавки като при стандартните ръчни скоростни кутии. Предимство на секвенциалната кутия е, че може напълно да се премахне нуждата от ползване на съединител, като той се ползва само при потегляне от напълно спряло състояние, като това може да бъде автоматизирано и педала да бъде премахната напълно. Превключването на предавките става бързо и плавно, като се минимизира възможността от човешка грешка при превключване на предавките със съединител на стандартна ръчна скоростна кутия. Секвенциални кутии се ползват в Formula, WRC и други големи надпревари, при много от новите спортни автомобили (като BMW M3, M5, Ferrari, Lamborghini) както и при повечето пистови мотоциклети. DSG при Ауди и VW също е тип такава кутия, т.е. 2 кутии всяка с по един съеднител отговарящи съответно за 1ва, 3та и 5та и 2ра, 4та и 6та предавка. Основен недостатък на тези кутии е че не може да се прескачат предавки, което може да е полезно при агресивно спиране и много ентусиасти предпочитат да имат по-голяма възможност за контрол върху предавките и все още предпочитат обикновените ръчни кутии.
- Special mk3
- Автомобил: Vw Golf Mk3
- Двигател: TDI
- Контакти:
Колеги все пак това може ли да стане на обикновен автомобил с обикновена ск.кутия или не защо и на мен ми харесва но ако трябва секвециална ск.кутия ще пропусна.
http://www.sqsracing.com/produkt/4:4:sq ... seat-skoda
Без кутия няма смисъл .
Между DSG и това , което искаш има разлика .
Състезателна кутия не ти трябва .
Без кутия няма смисъл .
dj_beat_boxer написа:.....................
Между DSG и това , което искаш има разлика .
Състезателна кутия не ти трябва .
и не пропускай факта, че това не е просто по-дълъг лост
не се занимавай с глупости е личното ми мнение, повечето състезателни коли не го правят, за ежедневка не коментирам. Ако гониш по-бързо включване можеш да постигнеш ефекта с точно обратната интервенция, а именно скъсяване на лоста. Елементарна механика, губиш сила печелиш ход.

- Weezy
- Автомобил: VW Golf mk2 1987
- Двигател: JP
- Контакти:
DoH_KuXoT написа:и не пропускай факта, че това не е просто по-дълъг лостне се занимавай с глупости е личното ми мнение, повечето състезателни коли не го правят, за ежедневка не коментирам. Ако гониш по-бързо включване можеш да постигнеш ефекта с точно обратната интервенция, а именно скъсяване на лоста. Елементарна механика, губиш сила печелиш ход.
Ако скъси лоста, скоростите по-трудно ще влизат

- safet_d
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: EZ 1989
Weezy написа:DoH_KuXoT написа:и не пропускай факта, че това не е просто по-дълъг лостне се занимавай с глупости е личното ми мнение, повечето състезателни коли не го правят, за ежедневка не коментирам. Ако гониш по-бързо включване можеш да постигнеш ефекта с точно обратната интервенция, а именно скъсяване на лоста. Елементарна механика, губиш сила печелиш ход.
Не е толкова фатално това трудно влизане... Аз съм със скъсен лост и шорт шифтър и честно казано е въпрос на свикване
Всеки който се качи да го подкара първите 10-15 шифта са му изключително трудни

Поздрави

Weezy написа:DoH_KuXoT написа:и не пропускай факта, че това не е просто по-дълъг лостне се занимавай с глупости е личното ми мнение, повечето състезателни коли не го правят, за ежедневка не коментирам. Ако гониш по-бързо включване можеш да постигнеш ефекта с точно обратната интервенция, а именно скъсяване на лоста. Елементарна механика, губиш сила печелиш ход.
колега разликата е незначителна, а и по принцип лоста на скоростите не е дълъг за да имаш повече сила а за да ти е по-удобен, скоростите при натиснат съединител и работещи синхронизатори си влизат без особено усилие. Колегата над мен го е обяснил горе долу какво е усещането.
safet_d написа:Weezy написа:Всеки който се качи да го подкара първите 10-15 шифта са му изключително труднипосле става приятно
![]()
Поздрави
Питай синхронизаторите приятно ли им е .
- safet_d
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: EZ 1989
Защо да не им е приятно
Просто лостовете са скъсени, а там съм сменил само една втулка със специално направена по здрава

-
- Автомобил:
- Двигател:
Jetta Sport написа:Колеги все пак това може ли да стане на обикновен автомобил с обикновена ск.кутия или не защо и на мен ми харесва но ако трябва секвециална ск.кутия ще пропусна.
С обикновена скоростна кутия не може да стане.На обикновен автомобил може да се сложи секвециална кутия но си е цифра здрава,но и не само кутия,полуоси и много други детайли към нея.