Въпрос за поставяне на аналогов часовник от Passat B7 на Passat B6
Въпрос за поставяне на аналогов часовник от Passat B7 на Passat B6
Здравейте на всички, може би този въпрос се е дискутирал, но нещо търсачката не може да ме насочи към тези дискусии. Става въпрос за поставяне на аналогов часовник от Passat B7, на Passat B6. Доста хора са правили подобрения върху своите 6-ци, търсих и в други форуми, но така и не намерих точен отговор на въпроса, къде точно трябва да се свърже pin-1,pin-2 и pin-3, от буксата на аналоговия часовник след монтирането му на Passat B6? Pin-1 и pin-3 разбрах съответно към постоянен + от бушониерата и към маса. Сменял съм си километража с такъв от В7, тогава смених и гейтуей модула с по нова версия на софта за да работи километража, сега съм с 2D цветен километраж. Та пак до въпроса, някой който е правил това подобрение, ако може да ми каже как става, така , че да може да си сверява часа автоматично аналоговия часовник, срещу заплащане от моя страна, аз сам ще си свържа pin-овете където е необходимо?
Re: Въпрос за поставяне на аналогов часовник от Passat B7 на Passat B6
Пин 2 на часовника към пин 2 на 20 пиновия конектор на gateway-я. Поне така гледам че е свързан в B7. Демек LIN шината управлява часовника, подсветка, сверяване... Вече дали това работи на всички 7N модули е отделен въпрос.
Ако gateway модула е от Б7 - ще стане. Иначе не. За часовника.
За километражите - има разлики.
Едните километражи, които са бели и се монтират от 2008 до 2010 в Б6 са едно, а тези в Б7(макар и същите на вид - са друго).
Ако се монтира 2D бял километраж от Б6 в Б6 се запазват функциите Convenience и Lights and vision в менюто на километража. Обаче ако се сложи километраж от Б7 в Б6 - тези функции изчезват(достъпни са само през VCDS). Затова е по-добре да се вземе километраж и гейт от късните Б6, а не от Б7. Друго нещо, което се губи при монтаж на гейт от Б7 в Б6 е заключването на волана.
При мен съм си монтирал километраж от последните alltrack, с фабричния гейт(колата ми е 2009), волан от Б7 и часовник и всичко работи както се очаква. Единственият проблем е, че часовника не се сверява сам и при откачане на акумулатора или смяна на часа трябва да му прекъсна +(тогава се занулява точно в 12ч) и да подам отново в 12 ч, за да го сверя, но това е толкова рядк(2/3 пъти годишно), че определено оправдава смяната на още модули.
За километражите - има разлики.
Едните километражи, които са бели и се монтират от 2008 до 2010 в Б6 са едно, а тези в Б7(макар и същите на вид - са друго).
Ако се монтира 2D бял километраж от Б6 в Б6 се запазват функциите Convenience и Lights and vision в менюто на километража. Обаче ако се сложи километраж от Б7 в Б6 - тези функции изчезват(достъпни са само през VCDS). Затова е по-добре да се вземе километраж и гейт от късните Б6, а не от Б7. Друго нещо, което се губи при монтаж на гейт от Б7 в Б6 е заключването на волана.
При мен съм си монтирал километраж от последните alltrack, с фабричния гейт(колата ми е 2009), волан от Б7 и часовник и всичко работи както се очаква. Единственият проблем е, че часовника не се сверява сам и при откачане на акумулатора или смяна на часа трябва да му прекъсна +(тогава се занулява точно в 12ч) и да подам отново в 12 ч, за да го сверя, но това е толкова рядк(2/3 пъти годишно), че определено оправдава смяната на още модули.
Gateway модула е сменян за да може да подържа функциите на километража. И отделно му ъпдейтнаха софтуера. Ще пробвам със свързване на pin 2 от часовника с pin 2 на gateway модула. Ако не се получи, минавам на вариант само захранване на часовника и сверяване от 12ч. А да имате представа как трябва да се свърже бутона за аварийните светлини от B7, на мястото на бутон за аварийни от B6 ?