Въпрос за поставяне на аналогов часовник от Passat B7 на Passat B6

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
tihoto
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BMP

Въпрос за поставяне на аналогов часовник от Passat B7 на Passat B6

Мнениеот tihoto » Чет 14 авг 2025 13:56

Здравейте на всички, може би този въпрос се е дискутирал, но нещо търсачката не може да ме насочи към тези дискусии. Става въпрос за поставяне на аналогов часовник от Passat B7, на Passat B6. Доста хора са правили подобрения върху своите 6-ци, търсих и в други форуми, но така и не намерих точен отговор на въпроса, къде точно трябва да се свърже pin-1,pin-2 и pin-3, от буксата на аналоговия часовник след монтирането му на Passat B6? Pin-1 и pin-3 разбрах съответно към постоянен + от бушониерата и към маса. Сменял съм си километража с такъв от В7, тогава смених и гейтуей модула с по нова версия на софта за да работи километража, сега съм с 2D цветен километраж. Та пак до въпроса, някой който е правил това подобрение, ако може да ми каже как става, така , че да може да си сверява часа автоматично аналоговия часовник, срещу заплащане от моя страна, аз сам ще си свържа pin-овете където е необходимо?

evg_eni
Автомобил: A3
Двигател:

Re: Въпрос за поставяне на аналогов часовник от Passat B7 на Passat B6

Мнениеот evg_eni » Пет 15 авг 2025 8:57

Пин 2 на часовника към пин 2 на 20 пиновия конектор на gateway-я. Поне така гледам че е свързан в B7. Демек LIN шината управлява часовника, подсветка, сверяване... Вече дали това работи на всички 7N модули е отделен въпрос.

tihoto

Мнениеот tihoto » Пет 15 авг 2025 16:16

ОК, благодаря!

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Пет 15 авг 2025 20:16

Ако gateway модула е от Б7 - ще стане. Иначе не. За часовника.

За километражите - има разлики.
Едните километражи, които са бели и се монтират от 2008 до 2010 в Б6 са едно, а тези в Б7(макар и същите на вид - са друго).
Ако се монтира 2D бял километраж от Б6 в Б6 се запазват функциите Convenience и Lights and vision в менюто на километража. Обаче ако се сложи километраж от Б7 в Б6 - тези функции изчезват(достъпни са само през VCDS). Затова е по-добре да се вземе километраж и гейт от късните Б6, а не от Б7. Друго нещо, което се губи при монтаж на гейт от Б7 в Б6 е заключването на волана.
При мен съм си монтирал километраж от последните alltrack, с фабричния гейт(колата ми е 2009), волан от Б7 и часовник и всичко работи както се очаква. Единственият проблем е, че часовника не се сверява сам и при откачане на акумулатора или смяна на часа трябва да му прекъсна +(тогава се занулява точно в 12ч) и да подам отново в 12 ч, за да го сверя, но това е толкова рядк(2/3 пъти годишно), че определено оправдава смяната на още модули.

tihoto

Мнениеот tihoto » Пет 22 авг 2025 9:05

Gateway модула е сменян за да може да подържа функциите на километража. И отделно му ъпдейтнаха софтуера. Ще пробвам със свързване на pin 2 от часовника с pin 2 на gateway модула. Ако не се получи, минавам на вариант само захранване на часовника и сверяване от 12ч. А да имате представа как трябва да се свърже бутона за аварийните светлини от B7, на мястото на бутон за аварийни от B6 ?

Върни се в “Оптичен тунинг”