Винаги съм искал да карам кола с принудително пълнене
Ето го и продължението на проекта.....
Първо искам да кажа че това корадо е и ще е "every day car"....
Извадихме мотора от коша,напълно оборудван и го окостихме до припадък....
Мотора го разредихме,но не с две гарнитури и подложка,сложихме нови сегменти,лагери-биелни и основни,гумички на клапаните,всички семеринги също бяха сменени и го сглобихме с гарнитура от G60.А и направих един контролен шлайф на главата.Всичко по вътрешността на двигателя си е сток части KR.
Общо взето по мотора не съм правил компромис с нищо.
След това го монтирахме в коша и се почна истинската игра.....
Захранихме с две маслени магистрали G-lader-а.Успоредно с монтирането на компресора слагаме и климатик...
Намерих си много читав G-lader,на който веднага му направих пълна ревизия-лагери,семеринги и уплътнения+малкия ремък и го монтирахме на лапата на мотора заедно с климатичния компресор.Направихме стойка за алтернатора,който се пренесе зад мотора и се оказа че на шайбата на хидравличната помпа треа да и напраиме фланец за да може да хванем съосие.И всичките джунджорий-колянов вал,алтернатор,водна помпа,компресор климатик и G-lader-а ги захранихме с един ремък и две паразитни ролки,едната обтегач.Купих си нов радиатор от G60,щото входовете са му от другата страна и ми е по лесно да го захрана.С две охлаждащи перки съм.Колектора както се вижда от оскъдните снимки,го обърнахме за да му изместим входа(ниско бюджетен проект е все пак).Дросела е сток G60,като връщащата магистрала не е захранена и механичния blow off изпуска в атмосферата а G-lader-а е запушен.Знам че при не напълно отворен дросел така имам големи загуби,но звука е
Горивната рейка е от 1.8Т с 4bar-ов регулатор,която я удължихме.Дюзите са 400cc.Електрониката е сток G60.Кулера също,за който място отпред нямаше и затова го сложиш отстрани на мотора както са последните G60-та на голфа.С панелен филтър карам-J&R.
Още незнам на какво налягане карам.Тия дни ще си сложа уредите за налягане на маслото,темп. и boost-a.Свещите са NGK.Карам с масло MOTUL 10W40.Съединителя не съм го пипал.
Колата,в целия диапазон няма никъде прехапване,замисляне и т.н.Съвсем скоро ще отида да я замеря,да видим какво ще покаже на диното.....
Общо взето съм доволен от резултата,за ниско бюджетен проект......
Ето и малко,наистина малко снимки,но нямаше кой да се сети да снима докат се работеше...
"]

[/img]
[img]http://images26.snimka.bg/006062951.jpg[/img