bagera написа:fill написа:bagera написа:има и едно друго НО
НО дали китайчетата ще са дълготрайни като хела, валео..
Лупите от темата са при мене, все още светят оригиналните крушки на комплекта. Лупите са на почти 2 години и работят без никакъв проблем....
П.С. ще пиша в темата когато ми изгори крушка или баласт

като казах хела и валео имах в предвид самите лупи а не крушките(под лупи да се разбира- рефлектор с лупа и ел.механизъм за къси дълги) ....крушки всеки сменява

по повод на оригиналните лупи хела и валео - лупите на автомобилите преди 2007 са много добри и работят безпроблемно.
изключително качествено направени с метални рефлектори и лупа от стъкло.
за съжаление на повечето вече нови автомобили след годината на производство която казах вече се монтират пак лупи хела и валео но със пластмасови рефлектори и лупи от пластмаса.
вие сами можете да добиете представа - разгледайте се по улицата около вас за нови автомобили с лупи -
вижте колко от тях са помътняли,
колко от тях светят но пред колата не вижда нищо,
колко от тях светят като карат срещу вас и пак ви заслепяват поради факта че има проблем вътре в лупата.
това са лупи които са изключително не качествени - дефектите при тях са ежедневие
всички нови части независимо от производителя вече се правят изключително малко надеждни - това се прави с цел продукта да издържи евентуално гаранционият си срок и след това да се скапе - а вие като потребители или да го поправите и да си платите пак или да го хвърлите и да си купите нов
това е глобално по света за всичко което се произвежда
сигурно много хора ще се възпротивят на думите които казвам - за това ще дам и доказателство специално за лупите.
повечето от вас които ме познават знаят какъв ми е бизнеса и с какво се занимавам - не го пиша да не стане реклама в тази част на форума.
който има интерес да влезе в профилът ми и ще разбере
работя с доста колеги от търговците от форума и други колеги които се занимават със сродни бизнеси
един от тях е колегата -
gerakamemberlist.php?mode=viewprofile&u=130223това е профилът му.
ако не вярвате на това което казвам вижте тази тема или питайте самия колега който по цял ден се занимава професионално с възстановяване на фарове какво е мнението му за фабрично поставените лупи на много то марките нови автомобили
viewtopic.php?f=13&t=258989п.с. не пускам това мнение за да кажа че по хубаво от китайското няма.
АЗ ЛИЧНО СЪМ ПРИВЪРЖЕНИК НА ОРИГИНАЛНИТЕ ЧАСТИ
просто споделям наблюдения
ако решите да слагате лупи свалени от някой автомобил прегледайте ги да са с метален рефлектор и лупа от стъкло.
колкото от по стар автомобил ги вземете - толкова по качествени ще са те.