Възстановявaне на Scirocco Scala 1987г.

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
Kirocco
Автомобил: VW Scirocco Scala
Двигател: EX

Re: Възстановявaне на Scirocco Scala 1987г.

Мнениеот Kirocco » Нед 26 авг 2012 22:44

Здравейте! Реших малко да приведа "двигателния отсек" :D в приличен вид! Понеже обичам да гледам чист двигател, а и така мога да следя дали гарнитурата на капака на клапаниете дали е ок! Имаше доста мърсотия от двете страни на коша и с различни видове препарати успях да се преборя до някъде с нея. :screwy Имам да сменя няколко скоби и и един маркуч до края на седмицата. Боядисването на капаците на клапаните и ангренажа ще го оставя за другия сезон. :) Сега съм се заел да оправям багажника, че беше пълна трагедия. mhihi Претапициране с хубав черен автомокет и изработване на нова кора! Съжалявам, но за момента кората не е готова като я оправя напълно ще пусна снимки на багажното оделение! Малко по малко отмятам нещата от списъка! :) Имам проблем с автоматичния смукач или с датчика явно поради факта, че колата е карана на газ! Ще гледам да го отстраня скоро!
Прикачени файлове
ALIM4508.JPG
ALIM4507.JPG
ALIM4506.JPG

Последна промяна от Kirocco на Сря 02 яну 2013 14:50, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
simo
Автомобил: VW Passat B2 1986
Двигател: DT 1600

Мнениеот simo » Пон 27 авг 2012 0:26

Kiril.M написа:...Имаше доста мърсотия от двете страни на коша и с различни видове препарати успях да се преборя до някъде с нея.
Донякъде, викаш...
facepalm

Абсолютно задължително е да го видя лично
и да го оценя с безкрайно критичното си око (само спрямо другите :Mr Green Fun)

Добре че ще й оставиш олющения капак на клапаните, иначе е притеснително да няма ни един кусур...

:beer

Потребителски аватар
albena_sladurana
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: PB

Мнениеот albena_sladurana » Нед 02 сеп 2012 21:03

Днес те видях в кв.Орландовци :shock доста добре изглежда

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Нед 02 сеп 2012 21:22

simo написа:
Kiril.M написа:...Имаше доста мърсотия от двете страни на коша и с различни видове препарати успях да се преборя до някъде с нея.
Донякъде, викаш...
facepalm

Позволих си колега да направя паралел между първоначалното положение в коша и след твоята намеса :bowdown :

Изображение

Наистина много хубав екземпляр се получава :да: , с нетърпение чакам другите снимки... :beer

Потребителски аватар
Kirocco

Мнениеот Kirocco » Нед 02 сеп 2012 21:42

Днес на тръгване от VW събора проведен в местноста Узана - Габрово направих малко снимки на колата на тръгване от там! За тези който не са ходил мога да кажа, че беше много яко, имаше добра организация и доста класни и добре подготвени машини на членове от форума! Хора ходете по събори няма да съжалявате има какво да се види и научи! Видях и част от хората, който са писали по темата ми. Благодаря на всички за подкрепата, за добрите отзиви както и за критичните. :D Относно моята кола, беше избрана да участва в избор на публиката за най-добър автомобил в своя клас, в случая "спортни купета" срещу едно много яко :да: за мен Корадо! Явно не за друго, а защото аз и моя приятел бяхме единствените с Роко на събора. mhihi :screwy Не бях отишъл за това да си показвам колата, а за да изпия по бира с приятели :beer и да се порадвам на коли, но нямаше как организаторите ме помолиха да се включа. Автомобилът ми не беше в състояние за показване, защото сами знаете, че имам още работа по него. mhihi Даже днес след събора ходих да си взема здрав заден десен стоп с който трябва да си играя с белите лентички и други чаркове, който тепърва ми предстои да монтирам.
Прикачени файлове
ALIM4572.JPG
ALIM4569.JPG
ALIM4568.JPG
ALIM4578.JPG
ALIM4570.JPG

Последна промяна от Kirocco на Нед 27 яну 2013 2:50, променено общо 10 пъти.

Потребителски аватар
Kirocco

Мнениеот Kirocco » Нед 02 сеп 2012 21:44

Аз и "ортака"! love.vw :drive :077: :beer :drunk :drinking: :screwy mhihi
Прикачени файлове
ALIM4516.JPG
ALIM4585.JPG

Последна промяна от Kirocco на Вто 04 сеп 2012 23:41, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Kirocco

Мнениеот Kirocco » Нед 02 сеп 2012 22:22

albena_sladurana написа:Днес те видях в кв.Орландовци :shock доста добре изглежда

Мерси колега! Прибирахме се от събора! Що не свирна щяхме да отбием! :)

Потребителски аватар
Kirocco

Мнениеот Kirocco » Нед 02 сеп 2012 22:28

nokiangage написа:
simo написа:
Донякъде, викаш...
facepalm

Позволих си колега да направя паралел между първоначалното положение в коша и след твоята намеса :bowdown :

Изображение

Наистина много хубав екземпляр се получава :да: , с нетърпение чакам другите снимки... :beer

Мерси колега! :wink: Надявам се до година да има повече развитие. За сега ще дооправя малко екстериора и интериора! Мислех да престана да пиша по темата след като сложих джантите, но така и така съм се хванал на хорото. :056: mhihi

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Нед 02 сеп 2012 22:51

Колата на живо е доста впечатляваща eusa Радвам се, че все още има истински фенове на стари автомобили и по точно на : vw fen

Потребителски аватар
hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hose » Сря 05 сеп 2012 22:27

Браво братле,големи и искренни думи изречени от много готин пич :wink: с който съвсем случайно се засякохме на магистралата посока Узана(бяхме изпуснали вече основната група и се опитвахме да я настигнем),НО случайни неща у тоя живот нема....Радвам се,че се запознахме,попътувахме и поговорихме.Точно това е ценното на тези сбирки-виждаш се,запознаваш се и контактуваш с адски ценни хорица....
Поздрави за рокото,продължавай все така да си обичаш колицата и я развивай все по нагоре :wink:

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Пет 19 окт 2012 9:42

Oт доста време не бях чел тема, която толкова да ме грабне. Доста го гледах това сироко докато се продаваше, и му се чудих и аз, но като гледам е попаднало в по-добри ръце :)

Потребителски аватар
Kirocco

Мнениеот Kirocco » Нед 31 мар 2013 19:35

Мина зимата и се започна работа по колата. :smile Тъй като я бях зазимил на топло в гараж около пет месеца, нямаше как да се работи по нея. Същевремено си бях подготвил и набелязал някои неща за възстановяване, които ме дразнеха. Счупения в зоната на мигача заден десен стоп е едно от тези неща. Понеже в мен витае една тиха лудост :mhihi :screwy преди месец реших да оправя този десен стоп, който предварително бях закупил втора ръка. В Scala версията, каквато е моята, както и по старата версия White Cat има тези характерни бели линии върху стоповете, които отличават колата. Лично аз ги намирам за много интересни, придващи индивидуалност и оригиналност на колата. Понеже процедурата с боядисването на надписите мина горе долу добре, реших да я повторя и с белите линиите на стопа. За да видя какъв ще е ефекта от това мое начинание реших да експериментирам с облепване на въпросните линии с доброто старо хартиено тиксо и боядисване със спрей бял гланц. За да не "прецакам" целия стоп избрах за "експеримента" най-малката зона от него, а имено прозрачния участък за светлината за заден ход. :smile След близо двучасова игра облепване и рязане на тънки лентички хартиено тиксо бях готов да пристъпя към боядисване. Предварително бях почистил стопа хубаво да няма мазни отлагания. След облепянето минах с тампон с обезмаслител, защото бях отново замърсил повърхността. След това с навлажнен с вода тампон и накрая подсушаване. След всички тези манипулации започнах да нанасям спрея. Едно, две, три нанасяния през интервали от 30мин. за да изсъхне. Още на първия път разбрах, че няма да се получи... :eek Ефекта беше нулев. Първо боята от спрея не се разнасяше равномерно с което заключих,че белия гланц не е подходящ за тази процедура. По вероятно е да стане с бял мат тъй като той седи по сух и изсъхва в пъти по бързо. Но дори и спрея да беше бял мат поради гланцираността на стопа боята нямаше да държи. Втората причина поради, която не става е, че линиите са прекалено тънки и прекалено много. Хартиеното тиксо не може да залепне плътно и добре на места и разредителите от спрея, лесно влизат под облепените участъци... :banghead и става мазало. Е, както се казва, който не е опитал той не е успял. Рових се дълго в нета по чуждите форуми да видя дали някой е правил подобно нещо, но нищо не намерих. След като омазах стопа трябваше да го почистя от боята без да увредя пластамасата и гланца и. За тези, който не знаят. Никога не чистете с кореселин. Ще разяде сериозно повърхностния слой на стопа и ще матира много. Решението е с лакочистител за нокти. Бавно леко и внимателно се отстранява. Може да се използва и водна шкурка над 1200. Наистина търкането е доста, но по-добре да се запази стопа в противен случай ще го унищожим и естетически няма да изглежда повече добре. По надолу, ще разкажа за решението на проблема с белите ленти! :screwy :mhihi Ето малко снимки от опита с боята. Снимал съм само облепването, защото ме беше срам от ефекта с боядисването... :mrgreen
Прикачени файлове
ALIM4749.JPG
ALIM4746.JPG
ALIM4745.JPG
ALIM4744.JPG

Последна промяна от Kirocco на Вто 02 апр 2013 23:15, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
divaka
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 16vG60

Мнениеот divaka » Нед 31 мар 2013 19:48

а мислил ли си за вариянт да се облепи с бяли ивици от фолио :wink

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 31 мар 2013 20:37

Защо се мъчиш така :mhihi ...
Аз си правих такива преди няколко години,само че с черно фолио.
За 50 стотинки фолио направих и двата стопа,и още държат при другия собственик.
Изображение

Потребителски аватар
Kirocco

Мнениеот Kirocco » Нед 31 мар 2013 20:45

След няколко дена седнах привечер след работа и се порових в нета. Викам си... не може някой да не е изперкулясал като мен! :screwy :mhihi Затърсих стикери за облепяне на въпросните стопове за Scirocco MK2 Scala. И бинго открих един пич в Германия, който ги прави и продава в ebay. Вариантите са, черни и бели ленти. Цената беше 15 eur. Понеже нямам регистрация за плащане през нета се свързах с един приятал в един през ноща да ми ги поръча. Той от своя страна откри и един англичанин, който също ги прави и продава чрез ebay на цена от 10 паунда. Спрях се на англичанина не защото е по евтино, а защото на снимката която беше постнал в обявата стопа изглеждаше адски добре. Не сбърках в избора си. Пратката с два винилови стикера достатъчни да покрият два стопа беше изпратена още сутринта, поставени в твърд картонен цилиндър. Доставката е до две седмици, но в случая пристигна за една. Хиляди благодарности на моя човек, той си знае кой е. Днес си поиграх няколко часа за да оправя стопа в оригинален за модела вид. Лентите са залепени на два така да ги наречем листа с гланцирани основи за да може да се напасват и притискат. Оразмерени са на точното разстояние на което се намират и лентите от релефа на стопа. Широчината също е идентична. Фолиото се лепи много лесно. Самата лента е леко гъвкава и позволява леки разтягания за корекция, която е особено необходима при облепване сгъвката в областта на мигача за да се спази посоката. Виниловия стикер не е прекалено дебел нито прекалено тънак. Лепилото му е адски здраво. Явно англичанина си знае работата. Абе с две думи съм адски доволен. :smile Понеже не съм лепил лентички за стоп на Scirocco МК2, логично направих и няколко фал старта. :stumm :biggrin Започнах да облепям стопа от ляво на дясно. До тук нищо грешно, но незнайно, защо реших да започна да облепям всичките 18 реда ленти накуп. Те, че се злепват - залепват се, но не е идеално право с другия край на зоната, която облепям. Пробвах и с фиксиране на голямата зона пак с 18-се, но не се получава. За това на мигача започнах да облепям с по три или с по две ленти, като внимателно се наставя притиска и при нужа леко отлепя за да се коригира посоката. Понеже видях, че по 2-3 ленти е правилния метод на облепяне за това разлепих и изчистих останалите две зони, които първоначално бях залепил на куп с всички 18-се реда ленти. И на ново започнах. :mrgreen :screwy Ефекта беше повече от добър след 2 часа рязане оразмеряване и коригиране до постигане на перфектен резултат. В края ми остана почти целия втори лист и малко от пъвия който е достатъчен за покриване на още един стоп. Общо двата листа ще стигнат за покриване на три стопа ако няма грешки. :wink Много съм доволен как се получи, дано въпросния винил издържи дълго време на атмосферните влияния и измиванията на колата. Щях да забравя. Важно условия за да се залепят лентичките добре е да нямаме вчерашни проблеми с :beer :mhihi. Доста изписах, надявам се не съм отегчителен, но исках да има информация ако някой, някога реши да повтори тази процедура да не повтаря моите грешки. Ето малко снимки от поцеса на облепяне и крайния резултат. :smile :beer
Прикачени файлове
ALIM4762.JPG
ALIM4757.JPG
ALIM4754.JPG
ALIM4753.JPG
ALIM4751.JPG

Последна промяна от Kirocco на Вто 02 апр 2013 23:15, променено общо 5 пъти.

Върни се в “Оптичен тунинг”