Corrado Kompressor
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Re: Corrado G60 Стара Загора
Corrado
Повече теми с тези прекрасни автомобили си заслужава да четем. Ще следя с интерес

- Te4eto
- Автомобил: VW Corrado
- Двигател: KR
Добър вечер колеги, продължавам темата с пълна сила, бях стигнал до това как си уплътнявах времето след като бях свалил и разглобил мотора. Триенето и китосването си напредваше лека полека
Ето снимка и отзад
Така и така беше започната реших да си по дръпна леко веждите понеже ми опираше доста, за малко ми трябваше да не опира и затова прецених че мога и сам да го реша проблема. както казах малко ми трябваше и издърпах леко жертикалния ръб на веждата, мръдна много леко но толкова и ми трябваше, щото за повече се почват едни рязания заварки, абе неща с които не мога да се справя сам а и нямам нужда от чак толкова. Ами ето какво се получи
Вече китосани
Тук един приятел дойде да ме види какво правя и аз правех това
Ето снимка и отзад
Така и така беше започната реших да си по дръпна леко веждите понеже ми опираше доста, за малко ми трябваше да не опира и затова прецених че мога и сам да го реша проблема. както казах малко ми трябваше и издърпах леко жертикалния ръб на веждата, мръдна много леко но толкова и ми трябваше, щото за повече се почват едни рязания заварки, абе неща с които не мога да се справя сам а и нямам нужда от чак толкова. Ами ето какво се получи
Вече китосани
Тук един приятел дойде да ме види какво правя и аз правех това

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Корадото вьрви в правилната посока,евала за ентусиазма колега!
Преди често го виждах пред един блок в ' Чучурите'
!Супер е бегачката!
Преди често го виждах пред един блок в ' Чучурите'

- Te4eto
Имаше едно дърпане един ден до комшията тенекиджия който ми завари една ламаринка на прага откъм предния калник че беше изгнило и я наснимах малко отвън на светло вече почти бях попривършил с китосването
И последва шприц за да мога да я оставям така докато си запаля мотора и да боядисвам после. Тук я изкарвам от цеха където работя и я правя на шприц
И последва шприц за да мога да я оставям така докато си запаля мотора и да боядисвам после. Тук я изкарвам от цеха където работя и я правя на шприц
- Te4eto
Радвам се че ти харесва колега, надявам се до месец пак да го подкарам и да го виждаш пак 

- Te4eto
В началото мислех да я оставям на шприц понеже ме очакваха доста пари за мотора и всичко по купето беше допълнително решено и трябваше да се постигне с минимум разходи понеже нямам възможност да направя всичко което искам, ама нещо не се получи кактоя очаквах и реших че ще се боядиса. Ето няколко снимики още по шприц
А междувременно какво ставаше в стаята ми както каза баща ми лека полека цялата съм щял да я пренеса, ама мерака иска жертви
На снимката се вижда малко капака на клапаните имах замисъл за него но впоследствие го попромених малко ре6их да полирам емблемата и двете ивици но закачих бяота докато ги полирам и после пак имаше боядисване. Ето го след полирането
А междувременно какво ставаше в стаята ми както каза баща ми лека полека цялата съм щял да я пренеса, ама мерака иска жертви
На снимката се вижда малко капака на клапаните имах замисъл за него но впоследствие го попромених малко ре6их да полирам емблемата и двете ивици но закачих бяота докато ги полирам и после пак имаше боядисване. Ето го след полирането
- Te4eto
Така лека полека темата преминава към мотора. Работата почна да потръгва лека полека взеха да идват парички и да събирам за части. С всяка заплата по нещо. Блока го закарах на шлайф беше две десети крив. Ето така изглеждаше след шлайфа измит още веднъж и готов за новия му цвят
Боядисах го златен и така златното блокче отново към вкъщи
Така някак си не ми се връзваха някои неща и реших че златистото ще се комбинира с черно и айде терасата стана камера за боядисване пръснах водната помпа, държача на филтъра и делкото черни. Ето ги хванати към блока
След като имах пак черно а предишното беше свършило реших да боядисвам капака на клапаните с новата боя и за мой "късмет" ето вижте какво се получи, старата и новата боя са на различни основи и новата боя надигна
След което трябваше да изтъркам целия до алуминии за да мога да пръсна пак от тази боя, абе въобще голямо търкане пада при мене, не е скука
И така се озовах в магазина чудейки се какъв цвт да избера, червено най логично да, но ми беше много банално исках нещо не знам и аз нещо по различно и тогава ми звънна телефона ми съобщиха някои цени на частите и погледа ми се спря на този цявят 
Боядисах го златен и така златното блокче отново към вкъщи
Така някак си не ми се връзваха някои неща и реших че златистото ще се комбинира с черно и айде терасата стана камера за боядисване пръснах водната помпа, държача на филтъра и делкото черни. Ето ги хванати към блока
След като имах пак черно а предишното беше свършило реших да боядисвам капака на клапаните с новата боя и за мой "късмет" ето вижте какво се получи, старата и новата боя са на различни основи и новата боя надигна
След което трябваше да изтъркам целия до алуминии за да мога да пръсна пак от тази боя, абе въобще голямо търкане пада при мене, не е скука

- Бетончо
- Автомобил:
- Двигател:
Охоо много интересна за мен тема,кефиш ме много пич всичко си правиш сам и с много желание и хъс.БРАВО.Успех ти жела,щя следя темата с голям интерес

- Te4eto
Както казах бях поръчал някои от частите и бях на седмото небе че нещата взеха да се позадвижват. А дотогава това бяха:
Нови биелни лагери
Нови сегменти
Съединител нов феродов диск с перфектен притискател на същата марка и на символична цена благодарение на rado_thunder на който му подпалих телфона за него
, на притискателя нямам снимки само на съединителя
И 4 бутала с 4 биели ненови (цената на новите беше чудна просто)
А и забравих да спомена че докато се занимавах с тея неща си поразглобих компресора, не бях разглобявал винтов компресор мн ми беше интересно да го видя вътре. Вътре беше доста мръсен имаше мн полепнала мръсотия по винтовете и по корпуса. И направо да кажа какво му се случи понже нямам снимки и ще забравя да споделя после. Измих го обстойно вътре го изчистих перфектно направих малка промяна на отвора за изходящия въздух (не съм сигурен дали ще има ефект но ще разбера) на снимката се вижда даже, след това полирах корпуса отвътре и имаше 2 иглени лагера на дъното в кото влизат осите на винтовете, там се слага синя високооборотна грес, която изчистих след миене и полиране и купих и сложих нова такава на мобил и като го монтирам естествено с ново масло. Та ето снимка на която се вижда разпарчосания компресор с покупките ми (вече и масата е заета
)
С това мисля да приключа за тази вечер и да си почивам вече. Утре вечер още
Нови биелни лагери
Нови сегменти
Съединител нов феродов диск с перфектен притискател на същата марка и на символична цена благодарение на rado_thunder на който му подпалих телфона за него

И 4 бутала с 4 биели ненови (цената на новите беше чудна просто)
А и забравих да спомена че докато се занимавах с тея неща си поразглобих компресора, не бях разглобявал винтов компресор мн ми беше интересно да го видя вътре. Вътре беше доста мръсен имаше мн полепнала мръсотия по винтовете и по корпуса. И направо да кажа какво му се случи понже нямам снимки и ще забравя да споделя после. Измих го обстойно вътре го изчистих перфектно направих малка промяна на отвора за изходящия въздух (не съм сигурен дали ще има ефект но ще разбера) на снимката се вижда даже, след това полирах корпуса отвътре и имаше 2 иглени лагера на дъното в кото влизат осите на винтовете, там се слага синя високооборотна грес, която изчистих след миене и полиране и купих и сложих нова такава на мобил и като го монтирам естествено с ново масло. Та ето снимка на която се вижда разпарчосания компресор с покупките ми (вече и масата е заета

С това мисля да приключа за тази вечер и да си почивам вече. Утре вечер още

Последна промяна от Te4eto на Чет 08 мар 2012 21:43, променено общо 1 път.
- Te4eto
Братле всичко самичък си го правя, може да не става перфектно но след като го видя след това и знам че аз съм си го направил и ми става хубаво. Е пак са ми помагали шприца ми го пръсна един приятел и друг приятел ми пусна буталата в блока за което съм им много благодарен. надявам се да се хареса крайния резултат от който не съм много далеч.
- Sonsee
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1994
- Контакти:
евала с нетърпение еледя проекта 

- indjov_GTI
- Автомобил: E30
- Двигател: M20B20 1990g
евала колега
...много ме кефи цвета на мотора...Успех с проекчето следя с интерес 

- mitkutuuu
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: MK2 16VT
Страхотно се получава всичко колега
Нямам търпение да я видя в завършен вид 

- svetoslavstoev
- Автомобил:
- Двигател:
Стара Загора град на Коррадотата
евала на съгражданина лятото ш си къркаме Коррадотата
. Явно двамата с него сме си обърнали апартаментите на автосервиз, баните на автомивки а терасите на камери за боядисване.

- Te4eto
Време е вече да се изчиства апартамента и да караме вече най-накрая, да се радваме пак на хубавите ни гърбици
Продължавам със снимките от работата по колата, след като имах това онова, вече можех да се захващам сериозно със мотора. Първо изчистих буталата които взех перфектно, малко се позаиграх и полирах челата им, имам една снимка на едното почти в готов вид мисля че може да се долови разлика от предната снимка на буталото 
Така след като бях приключил с работата по буталата вече можеше и да ги пускам в блока с новите лагери и сегменти. И една вечер с помощта на един приятел буталата бяха вътре, трябваше да има снимки на събирането на блока по чорапи
ама не знам какво стана и няма, ако изскочат по нататък ще ги пусна. След това си досъбрах блока си обурудвах картер и т.н. и вече блока почна да се пречка в стаята ми нямаше място достатъчно а трябваше да минавам към главата и така реших да пусна в коша първо само блока и без това да си понакача по него каквото има докато не съм ги забравил нещата , а и да си освободя място да работя спокойно по главата и компресора. И така една събота отидох до работа и се залових хиляди благодарности към един приятел който ми зае жирафа си за да не се мъча, иначе нямаше как да успея без него да си пусна самичък блока

Така след като бях приключил с работата по буталата вече можеше и да ги пускам в блока с новите лагери и сегменти. И една вечер с помощта на един приятел буталата бяха вътре, трябваше да има снимки на събирането на блока по чорапи

Последна промяна от Te4eto на Чет 08 мар 2012 21:51, променено общо 2 пъти.