Golf MKIII GT 8V, 2.0 - AGG - K&N ?

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MKIII ,,Aligator GT" - WEITEC, OZ 17"

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Сря 24 мар 2010 20:03

След реглажа колата е изпробвана на няколко участъка, всички са с гладък асфалт без никакви проблеми.
Просто явно си иска още едно ходене към дупеница.
Поздрави.

Потребителски аватар
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alter » Сря 24 мар 2010 21:37

Хубава стойка е придобила с джантите.
Незнам какви са ти гумите, но при калпави гуми понягока колата дърпа на една страна. Преди да отидеш до Дупница пробвай да размениш предните със задните гуми. Поне ако се оправи по този начин няма да даваш излишни пари.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Сря 24 мар 2010 22:19

като се сменя окачването освен че се променят наклоните се променя и сходимоста :да: така че тези майстори нещо не ги бива :shock

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Сря 24 мар 2010 22:38

Уж майсторът е много добър. Всички познати от Самоков ме посъветваха да ида там. Защо се получи така идея си нямам.
Утре на първо време ще гледам да разменя предните и задните гуми пък да видим дали ще се оправи проблема. Ако не се, ще се ходи пак там. Днес му се обадих и съм му казал за проблема.
поздрави.

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Сря 24 мар 2010 22:42

Ходи да ти я прави пак докато тръгне направо . След реглажа задължително да кара и да види ;)

Потребителски аватар
arni 74
Автомобил: Audi S3
Двигател: 1.8T

Мнениеот arni 74 » Сря 24 мар 2010 22:48

zdravko_dimitrov1986 написа:Уж майсторът е много добър. Всички познати от Самоков ме посъветваха да ида там. Защо се получи така идея си нямам.
Утре на първо време ще гледам да разменя предните и задните гуми пък да видим дали ще се оправи проблема. Ако не се, ще се ходи пак там. Днес му се обадих и съм му казал за проблема.
поздрави.

Здрасти колега един съвет от бивш гумаджия :oops: ,като сменяш гумите ги смени на кръст : задна лява –предна дясна,и задна дясна -предна лява :да:

golfmk1
Low rider

Мнениеот golfmk1 » Сря 24 мар 2010 22:52

а ако имат посока гумите и не са с външна страна :hmmmm

Потребителски аватар
arni 74
Автомобил: Audi S3
Двигател: 1.8T

Мнениеот arni 74 » Сря 24 мар 2010 22:58

Да така е, но аз така ги въртя, и не ми бяга колата на никъде(игра е но при хората които ми правят реглажа така казват -гумите на кръст-но човека си знае ,аз дадох само пример,не е задължително да го прави) :да:

Потребителски аватар
golf II gti
Автомобил: Jetta GL
Двигател: RP

Мнениеот golf II gti » Сря 24 мар 2010 23:30

alter написа:Хубава стойка е придобила с джантите.
Незнам какви са ти гумите, но при калпави гуми понягока колата дърпа на една страна. Преди да отидеш до Дупница пробвай да размениш предните със задните гуми. Поне ако се оправи по този начин няма да даваш излишни пари.

Може би в това има истина, защото когато съм с зимните гуми на 14" джанти нямам никакъв проблем и като сложа 16" джанти с летни гуми и започва да дърпа малко на дясно.И на мен ми стана много интересно, но не ми е минало през ъкъла, че може да е от гумите

golfmk1
Low rider

Мнениеот golfmk1 » Сря 24 мар 2010 23:42

по принцип в нашия сервиз като сложат нови гуми на кола и задължително минава стенд :shock както и като се сменят джанти mhihi

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Чет 25 мар 2010 20:24

zdravko_dimitrov1986 написа:Значи когато си бяях със зимните гуми колата си държеше идеална линия. После след смяна на окачването почна сериозно да отива на ляно. Това е разбираемо.
Днеска след реглажа колегата SPEEDY 86 пробва колата и каза че върви право. После като се прибрахме в Самоков и аз я пробвах на равно и си бие само,че на другата страна - на дясно.
Ха сега де. Чудя се пак ли да ида до Дупница или да се доверя на самоковските ,,майстори".
Браните ще си седят черни - само ще се освежат. Така си ми харесва с черни предпазители.
Добре , че поне окачването стана екстра.

Здравко аз я пробвах на раввен път без дупки,колата пееше,даже като се прибирахме от Дупница нямаше проблеми по пътя нали се возеше до мен и видя но явно нещо е станало за да почне пак да дърпа heavy metal zork

golfmk1
Low rider

Мнениеот golfmk1 » Чет 25 мар 2010 20:32

ако не са стегнали хубаво болтовете на амортесьорите към шенкелите е възможно да са мръднали :idea:

Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Мнениеот SpeeDLine » Чет 25 мар 2010 20:50

Болта на тампна на носача беше хлабав а също и втулката е разбита ! Носача направо беше излязъл от тампона... ;) Иначе днес за пръв път от много време стоях прав под нея ;) Монтирахме другото гърне :) Стана просто перфектно според мен :) Здравко ще пусне доста подробно мнение както обикновено mhihi Дано този път е снимал по- добре :mrgreen:

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Чет 25 мар 2010 21:37

Добър вечер.
Днеска Станислав /SPEEDLINE 1/ не успя да изяде всички вафли както в предишните дни, поради простата причина, че нямаше.
Той ви е казал горе долу, но и аз ще разкажа.
Днеска към обяд с него и един друг пич /викаме му дългият, но не защото му е дълъг, а защото той е дълъг/ отидохме в сервизчето на бащата на дългия /баща му не е дълъг, да се чуди човек на кой се е метнал дългият/.
1.Изображение
Тука Станиславчо сваля една ,,греда", която крепи гърнето отдолу.
2.Изображение
След това се направи един преходник за да се свърже новото гърне със старото, понеще диаметрите бяха различни. После се наложи да се отреже този преходник. Изобщо нещата станаха с малко напасване и спокойна работа. Между които се разказваха най-различни вицове.
3.Изображение
Тука Дългият бачка с тресчотка. Едвам се събира в канала.
Крайният резултат доста ми харесва. гърнето застана доста добре в отвора, като се центрира почти идеално в него.
4.Изображение
5.Изображение
Като марка гърнето се води whitehooker, като звук не е нищо кой знае колко особенно, но аз съм си и още с катализатор.
След монтажа на гърнето, решихме да свършим работата и с реглажа на предницата. Като отидохме при човека в Дупница и погледна колата и каза: Куре, куре, ела ела да видиш тука.
И ми показа тампон, който буквално преди 10 дни беше сменен. Втулката била разбита. Предложението на майстора е нов носач, който заедно с тампоните е около 45лв, с работата ще отиде 55лв.
Майстора и синут му са събрали 5-6 бмв-та и почнаха да ме бъзикат за къде я правя колата, с кой ще се състезавам, къде съм трегнал. сина на майстора вика - отивам да си сменя маратонките и ще се състезаваме.
Тъп майсторски хумор.
Ето една нова снимчица.
Изображение
Поздрави.

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Пет 26 мар 2010 1:45