Проект Mk3 Red Devil VR6
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Re: Проект Mk3 Red Devil VR6
ако остане с 4 цилиндрово табло, показанието на оборотомера ще е с 50% над действителното- ще показва 1500 при реални 1000 например
Не е задължително таблото да е от ВР6 за да работи,моето табло не е от ВР6 и си функционира идеално,единствено няма да ти работи километража(скоростомерът) ако таблото ти е с жило,иначе всеки по кадърен електричар може да ти го подвърже
- topgun1
- Автомобил:
- Двигател:
G60 написа:Не е задължително таблото да е от ВР6 за да работи,моето табло не е от ВР6 и си функционира идеално,единствено няма да ти работи километража(скоростомерът) ако таблото ти е с жило,иначе всеки по кадърен електричар може да ти го подвърже
благодаря колега
а да попитам имаш ли идея как да си го направя сам?
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Човече шапка ти свалям за това което си направил с колата от как си я взел! Тая вечер разгледах темата и... ЕВАЛА! Остава сега да оправиш нещата около двигателя
Успех!

- pe6kata
- VW експерт
G60 написа:Не е задължително таблото да е от ВР6 за да работи,моето табло не е от ВР6 и си функционира идеално,единствено няма да ти работи километража(скоростомерът) ако таблото ти е с жило,иначе всеки по кадърен електричар може да ти го подвърже
Таблото за 6-цилиндровите мотори е различно и разликата идва в оборотомера! Може да е с 4-цилиндрово, но показанието му, както писах няма да е адекватно, инче всичко останало ще работи. Не случайно таблата на 6-цилиндровите винаги имат една 6-ца под стрелката на оборотомера.
Незнам какво имаш в предвид под подвързване, но буксата на таблото, инсталацията му са напълно стандартни, там абсолютно нищо не се пипа... Ако колегата е с жило, трябва да пусне някой кабел за датчика за скоростта- от датчика до бушонното табло, това смятам че е пределно ясно...
Имало начин да се преправя таблото за да работи за 6цилиндъра, но се човърка в самото табло, незнам какво точно...
Колега,подвел съм те с предишното си мнение за което се извинявам
Говорих с човека които ми подвързва инсталацията и той ми каза ,че е сменил 4-ри цилиндровото табло с такова от ВР6 и е пропуснал да ми каже а аз останах с впечатлението че е преправил моето. Наистина както каза Пешката има "6" под стрелката на оборотомера,току що проверих.

- topgun1
- Автомобил:
- Двигател:
ok ще търся табло 

- topgun1
- Автомобил:
- Двигател:
днес благодарение на колегата DEKSTAR на които много благодаря таблото светна
доколкото разбрах се разминава инсталацията на двата мотора и се губи плюса кум таблото от контакта но вече всичко е ок
останаха само полуоските и спирачките и някои доработи по хидравликата и да се наредят радиатора и и да се налее антифриза

доколкото разбрах се разминава инсталацията на двата мотора и се губи плюса кум таблото от контакта но вече всичко е ок
останаха само полуоските и спирачките и някои доработи по хидравликата и да се наредят радиатора и и да се налее антифриза
- pe6kata
- VW експерт
напиши как реши някои от проблемите!
моста от б3 пасва ли на голф3?
с каква ходова част остана? конзола педали, помпи? табло... само питаш, пък после нищо не казваш
моста от б3 пасва ли на голф3?
с каква ходова част остана? конзола педали, помпи? табло... само питаш, пък после нищо не казваш

- topgun1
- Автомобил:
- Двигател:
Ще кажа колеги просто не съм завършил още с присаждането затова мълча.
Ходовата част в понеделник ще я сменям на канал и ще правя генерация че в моя гараж не става
конзолата на 1.8 се оказа че няма разлика с тази от ТДИ и АБФ разликата е само една планка която се мести след това се оказа че помпата на пасата за съединителя (горната)е по къса и с друг накраиник но и този проблем реших отидох на стругар и той ми направи ябълка и ос която се регулира на дължина така монтирах помпата и пасна. А педалите от пасата не пасват на голф 3.
таблото писах вече че нямаше плюс през контакт сега това се оправи но още търся заради обортмера само там дава разлика за сега това.
ако някой се сети нещо друго да попита че аз не се сещам
Ходовата част в понеделник ще я сменям на канал и ще правя генерация че в моя гараж не става

конзолата на 1.8 се оказа че няма разлика с тази от ТДИ и АБФ разликата е само една планка която се мести след това се оказа че помпата на пасата за съединителя (горната)е по къса и с друг накраиник но и този проблем реших отидох на стругар и той ми направи ябълка и ос която се регулира на дължина така монтирах помпата и пасна. А педалите от пасата не пасват на голф 3.
таблото писах вече че нямаше плюс през контакт сега това се оправи но още търся заради обортмера само там дава разлика за сега това.
ако някой се сети нещо друго да попита че аз не се сещам
- polski-grizach
- Автомобил:
- Двигател:
Давай снимки де.Трептим от очакване 

- topgun1
- Автомобил:
- Двигател:
днес направих генерацията на 60мм с две резонаторни гарнета и звукът е страхотен
утре ще поснимам малко за утре останаха полуоските и радятора с и антифриза и почистване и боядисване на спирачките

утре ще поснимам малко за утре останаха полуоските и радятора с и антифриза и почистване и боядисване на спирачките
- rabotnika
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: AJM++
още ли не си ги наредил бре то мина цял месец от как каза че ще ги слагаш утре
с радиатора ко реши нов или...

- topgun1
- Автомобил:
- Двигател:
вчера наредих полуоските оказа се че полуоските на 1.8 и VR6 са почти еднакви на дължина са едни и същи разликата е само в външния шлиц на външното каре. Използвах и моите носачи заедно с моста кадето имаше леко преправяне разликата беше само в двете дупки на шарнира. там се разпробиха леко дупките навътре с около 1мм и всичко си дойде на място.
Най накрая сложих и радятора който се забави толкова защото ремачето беше за смяна и в продалжение на седмица ми носеха различни модели а все не беше моя размер (2PK845). за сега съм до тук останаха за днес спирачките че вчера от мерак я покарах без предни апарати и осещането беше доста екстремно
оказа се че само на ръчна с барабани хич не спирала

Най накрая сложих и радятора който се забави толкова защото ремачето беше за смяна и в продалжение на седмица ми носеха различни модели а все не беше моя размер (2PK845). за сега съм до тук останаха за днес спирачките че вчера от мерак я покарах без предни апарати и осещането беше доста екстремно

-
- Автомобил:
- Двигател: