Проект Mk3 Red Devil VR6

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Re: Проект Mk3 Red Devil VR6

Мнениеот pe6kata » Чет 17 мар 2011 23:36

ако остане с 4 цилиндрово табло, показанието на оборотомера ще е с 50% над действителното- ще показва 1500 при реални 1000 например

G60

Мнениеот G60 » Чет 17 мар 2011 23:37

Не е задължително таблото да е от ВР6 за да работи,моето табло не е от ВР6 и си функционира идеално,единствено няма да ти работи километража(скоростомерът) ако таблото ти е с жило,иначе всеки по кадърен електричар може да ти го подвърже

Потребителски аватар
topgun1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот topgun1 » Пет 18 мар 2011 0:32

G60 написа:Не е задължително таблото да е от ВР6 за да работи,моето табло не е от ВР6 и си функционира идеално,единствено няма да ти работи километража(скоростомерът) ако таблото ти е с жило,иначе всеки по кадърен електричар може да ти го подвърже

благодаря колега
а да попитам имаш ли идея как да си го направя сам?

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 18 мар 2011 1:19

Човече шапка ти свалям за това което си направил с колата от как си я взел! Тая вечер разгледах темата и... ЕВАЛА! Остава сега да оправиш нещата около двигателя :) Успех!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пет 18 мар 2011 7:38

G60 написа:Не е задължително таблото да е от ВР6 за да работи,моето табло не е от ВР6 и си функционира идеално,единствено няма да ти работи километража(скоростомерът) ако таблото ти е с жило,иначе всеки по кадърен електричар може да ти го подвърже

Таблото за 6-цилиндровите мотори е различно и разликата идва в оборотомера! Може да е с 4-цилиндрово, но показанието му, както писах няма да е адекватно, инче всичко останало ще работи. Не случайно таблата на 6-цилиндровите винаги имат една 6-ца под стрелката на оборотомера.

Незнам какво имаш в предвид под подвързване, но буксата на таблото, инсталацията му са напълно стандартни, там абсолютно нищо не се пипа... Ако колегата е с жило, трябва да пусне някой кабел за датчика за скоростта- от датчика до бушонното табло, това смятам че е пределно ясно...

Имало начин да се преправя таблото за да работи за 6цилиндъра, но се човърка в самото табло, незнам какво точно...

G60

Мнениеот G60 » Пет 18 мар 2011 9:37

Колега,подвел съм те с предишното си мнение за което се извинявам :oops: Говорих с човека които ми подвързва инсталацията и той ми каза ,че е сменил 4-ри цилиндровото табло с такова от ВР6 и е пропуснал да ми каже а аз останах с впечатлението че е преправил моето. Наистина както каза Пешката има "6" под стрелката на оборотомера,току що проверих.

Потребителски аватар
topgun1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот topgun1 » Пет 18 мар 2011 12:05

ok ще търся табло :да:

Потребителски аватар
topgun1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот topgun1 » Пет 18 мар 2011 21:09

днес благодарение на колегата DEKSTAR на които много благодаря таблото светна :banana :applause:
доколкото разбрах се разминава инсталацията на двата мотора и се губи плюса кум таблото от контакта но вече всичко е ок
останаха само полуоските и спирачките и някои доработи по хидравликата и да се наредят радиатора и и да се налее антифриза

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пет 18 мар 2011 21:22

напиши как реши някои от проблемите!

моста от б3 пасва ли на голф3?
с каква ходова част остана? конзола педали, помпи? табло... само питаш, пък после нищо не казваш :lol:

Потребителски аватар
topgun1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот topgun1 » Пет 18 мар 2011 21:50

Ще кажа колеги просто не съм завършил още с присаждането затова мълча.
Ходовата част в понеделник ще я сменям на канал и ще правя генерация че в моя гараж не става :lol:
конзолата на 1.8 се оказа че няма разлика с тази от ТДИ и АБФ разликата е само една планка която се мести след това се оказа че помпата на пасата за съединителя (горната)е по къса и с друг накраиник но и този проблем реших отидох на стругар и той ми направи ябълка и ос която се регулира на дължина така монтирах помпата и пасна. А педалите от пасата не пасват на голф 3.
таблото писах вече че нямаше плюс през контакт сега това се оправи но още търся заради обортмера само там дава разлика за сега това.
ако някой се сети нещо друго да попита че аз не се сещам

Потребителски аватар
polski-grizach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polski-grizach » Вто 22 мар 2011 22:32

Давай снимки де.Трептим от очакване :D

Потребителски аватар
topgun1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот topgun1 » Вто 22 мар 2011 22:38

днес направих генерацията на 60мм с две резонаторни гарнета и звукът е страхотен :banana :applause:
утре ще поснимам малко за утре останаха полуоските и радятора с и антифриза и почистване и боядисване на спирачките

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Сря 23 мар 2011 9:46

още ли не си ги наредил бре то мина цял месец от как каза че ще ги слагаш утре :lol: с радиатора ко реши нов или...

Потребителски аватар
topgun1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот topgun1 » Чет 24 мар 2011 10:15

вчера наредих полуоските оказа се че полуоските на 1.8 и VR6 са почти еднакви на дължина са едни и същи разликата е само в външния шлиц на външното каре. Използвах и моите носачи заедно с моста кадето имаше леко преправяне разликата беше само в двете дупки на шарнира. там се разпробиха леко дупките навътре с около 1мм и всичко си дойде на място.
Най накрая сложих и радятора който се забави толкова защото ремачето беше за смяна и в продалжение на седмица ми носеха различни модели а все не беше моя размер (2PK845). за сега съм до тук останаха за днес спирачките че вчера от мерак я покарах без предни апарати и осещането беше доста екстремно :lol: :screwy оказа се че само на ръчна с барабани хич не спирала :beat_butt2
Изображение
Изображение

red_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red_fire » Чет 24 мар 2011 11:23

:bowdown евала евала евала колата става убиец.визията на стоков голф ли ще е?

Върни се в “Оптичен тунинг”