Golf Mk3 1992 ААМ - SilberGrau

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Re: Golf Mk3 1992 - In progress...

Мнениеот ZeroCool » Пон 19 сеп 2011 0:15

zzzzzzz написа:
ZeroCool написа:...цялата далавера идва от дифа?

:да: а бояджията тряа си плати допълнителната боя и материали принципно :) пусни снимки на купето поне да видим цвета

Te нещата са по-различни с бояджията.....а и това което е станало не е по-негова вина, поне така си мисля..просто колата е правена веднъж и то доста доста лошо...преди да попадне в мойте ръце и е едно мазало...ще пусна веднага щом и аз го видя :)

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Мнениеот zzzzzzz » Пон 19 сеп 2011 17:22

ZeroCool написа:
zzzzzzz написа:

:да: а бояджията тряа си плати допълнителната боя и материали принципно :) пусни снимки на купето поне да видим цвета

Te нещата са по-различни с бояджията.....а и това което е станало не е по-негова вина, поне така си мисля..просто колата е правена веднъж и то доста доста лошо...преди да попадне в мойте ръце и е едно мазало...ще пусна веднага щом и аз го видя :)

Приятелю...ако бояджията си подготви добре основата преди боята няма причина за фалове ;) ма както и да е ...аре давай снимки

Потребителски аватар
vento man
Автомобил: Vw vento
Двигател:

Мнениеот vento man » Пон 19 сеп 2011 18:39

zzzzzzz написа:
ZeroCool написа:
zzzzzzz написа:

Приятелю...ако бояджията си подготви добре основата преди боята няма причина за фалове ;) ма както и да е ...аре давай снимки

Колега "zzzzz" може проблема да не е в бояджията че не се знае какво е правена преди това и аз се занимавам с това не съдете веднага ако е боядисвана с друг компонент преди със сегашния ведна става проблем :beer

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Мнениеот zzzzzzz » Пон 19 сеп 2011 19:35

vento man написа:
zzzzzzz написа:
ZeroCool написа:
zzzzzzz написа:

Колега "zzzzz" може проблема да не е в бояджията че не се знае какво е правена преди това и аз се занимавам с това не съдете веднага ако е боядисвана с друг компонент преди със сегашния ведна става проблем :beer

Е пак се връщам на предната ми реплика...ако ше боядисваш основно кола търкаш до ламарина и правиш всичко на ново...т'ва е...особено ако виждаш, че е правена преди тебе.. нема к'во да му се чудиш...аз също съм се занимавал и сега отново пак ше се занимавам...и съм го ял е точно така - спестяване на работа и пари...по-добре да даде някой лев отгоре за материали и да отнеме малко повече време, отколкото после да му се накъдри новата боя или да се пропука някой кит...ма да не отаковаме темата, кой бил к'во бил и т.н. случва се..човек би тряало да се учи от грешките си ;)

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Вто 20 сеп 2011 19:26

Бе аз достатъчно кинти за материали дадох да ти кажа, тя си глътна доста :)
Ама предишния "майстор" пък е спестил доста, а просто не се виждаха, аз я гледах колата, все пак си я карах аз към камерата, михме е...бла бла там както си му е реда...ама явно някви супер дребни цепнатини е имало по тавана и като се пръсне базата и гледай кво става :)

Както и да я, говорих с бояджията...снощи в 1 и е ударил базата, днес другия бояджия на когото е камерата е ударил лака...казал е, че няма проблеми.....какво е излязло...аз вече утре следобед трябва да разбера.

Три дена седя на тръни...дано резултата да е приличен, каквото такова...парите ми вече са на тотал свършили така че, 300 кинта за боя и лак немам :)

А имам още толкова много неща да оправям :)
И отново ще попитам какво е това с което оригинално са пръскани разни кухини из колата, седи мазно като парафин?

Искам да натикам където мога...че май доста си пази

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Вто 20 сеп 2011 19:30

Баш си е парафин антикорозионен.На боди е под номер900.Има го и на други марки. :да:

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Вто 20 сеп 2011 19:36

sashobas написа:Баш си е парафин антикорозионен.На боди е под номер950.Има го и на други марки. :да:

то 950 не е ли шагрен?

П.С. сега видях че си се поправил :)

Ше го пробвам..само, че ше гледам да не е на body, че нещо съм резервирам към марката :)
10x

Последна промяна от ZeroCool на Вто 20 сеп 2011 19:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Вто 20 сеп 2011 19:37

Поправих си горния пост Боди 900 е :да:
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Съб 24 сеп 2011 20:09

Малко офф-топик въпроси....
Как стоят нещата със пластмаста на задния номер.....смисъл законово задължителна ли е?
Понеже искам да съм редовен, че тука си ме спират постоянни преди да си направя колата, сега ще е още по-често...и трябва да съм изряден.
Обаче искам да махна пластмасата и да си кача номера малко по-нагоре.....тоест на мястото му.
Та задължителни ли са тея поставки за номерата.
Опитах се да воря из закона...ама нещо.....пък и нали знаече, че тва че в закона не пише нищо за тея пластмаси. Кат може да си го тълкуват по друг начин.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 24 сеп 2011 20:22

Знае ли човек :roll: На мен предния номер от 3 години ми е без пластмаса и нищо са ми казвали.Единствено се заяждаха когато беше от едната страна на бронята,но тая "мода" мина одавна.
Виждал съм доста коли без пластмаси,ма не съм се сещал да ги питам дали са имали проблеми.Според мен ако ти стои нита няма да се заяждат...
До къде стигнахте с колата иначе?

Потребителски аватар
Beco_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beco_ » Съб 24 сеп 2011 21:00

ZeroCool написа:Малко офф-топик въпроси....
Как стоят нещата със пластмаста на задния номер.....смисъл законово задължителна ли е?

не е задължителна.даже има един модел лади дето разстоянието между стоповете е по-малко и едвам влиза номера. и не ги слагат. тука има и друга мода. ама не знам колко струва . задния номер идва с двойно лепещо тиксо но каква марка е . широко е колкото целия номер. и в КАТ само ти залепят номера. и после го нитоват. супер яко е. стига да има гаранция да не падне. но явно в КАТ дават такава.

аз също съм карал доста коли без подложки на някой седи по красиво,особено ако махнеш и черния кант. бях в командировка в Кърджали близо 1 мес. там всеки 2ри голф е без канта и без подложката. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Съб 24 сеп 2011 23:07

Ше зема се прежала да ида до кат един ден да ги разпитам да видя дали ще ми обърнат въобще внимание.....щото тука сме малък град...и още преди да го правя голфа ме спираха всяка вечер.

Колата от тая вечер си е обратно при мен, отвратително много главоболия имаше около боядисването и доста пари потроших и може да се каже, че нямам и за цигари вече :) Ще я оставя наколко дни да я пече слънцето и тогава ще почна да редя....но финала на този етап е близо :)

Утре на светло ще и направя снимки и вечерта ще ги постна.

Потребителски аватар
vw__fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw__fen » Съб 24 сеп 2011 23:13

айде честита ти боя и на тебе :drunk надявам се всичко да е ок да няма забележки както при някои колеги :да:

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Съб 24 сеп 2011 23:20

vw__fen написа:айде честита ти боя и на тебе :drunk надявам се всичко да е ок да няма забележки както при някои колеги :да:

А забележки колкото искаш :)
Ще ги преглътна.....нямам пари и нерви за оправянето им....но като цяло си е добре...като се има впредвид че тотал 2 литра и половина боя......тавана, броните, лайстната на решетката и двете врати се пръскаха по 2 пъти......

Квото такова...по-добре от преди :) сега поне всичко е един цвят :)
Утре ще я покажа вие ше си кажете мнението :)

Потребителски аватар
vw__fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw__fen » Съб 24 сеп 2011 23:35

карай ... пари се вадят и всичко се оправя само ние да сме добре :да: и мерак да има човек че без него за къде ?! mhihi айде нащракай я ии пускай че сме като деца пред сладкарница :mrgreen:

Върни се в “Оптичен тунинг”